ماهان شبکه ایرانیان

چگونه نیازهای عاطفی سالمندان را برطرف کنیم؟

نیازهای عاطفی در زمان سالمندی از اساسی ترین نیازهایی به حساب می آید که برای جلوگیری از حس تنهایی فرد سالمند ضروری است.

چگونه نیازهای عاطفی سالمندان را برطرف کنیم؟

سالمندی بیماری نیست. این مسأله ای است که باید حتماً به یاد داشته باشیم و در رفتار با سالمندان آن را در نظر بگیریم. سالمندی مرحله ای از گردش زندگی است که اجتناب ناپذیر است و مسایل رشدی خاص خود را هم دارد.

 

پیر شدن به معنای پیرشدن سلولهاست و با افزایش سن تغییرات ساختمانی در سلول ها روی میدهد و به همین علت احتیاج اشخاص به توجه و نگهداری بیش تر میشود . هر سالمندی امکان دارد مشکلات و بیماری های جسمانی خاصی پیدا کند که احتیاج به رسیدگی و درمان و نگهداری دارد ولی در کنار آن ها نباید از نیازهای عاطفی آن ها غافل شد.

 

درصورتی که سالمند در وضعیت خوبی باشد هم روحیه بهتری خواهد داشت و هم سلامت روان وی می تواند روی جسمش هم تأثیر بگذارد و بیماریها و مشکلات اجتناب ناپذیر سالمندی کم تر آزارش می دهد‎. 

 

نیازهای عاطفی سالمندان،برطرف کردن نیازهای عاطفی سالمندان,نیازهای عاطفی در زمان سالمندی

به همان ترتیبی که سن اشخاص بالاتر میرود ، نیازها ی عاطفی آنها هم افزایش می یابد

 

احتیاجات عاطفی پیوسته وجود داشته و به همان ترتیبی که سن اشخاص بالاتر میرود ، نیازها هم افزایش می یابد. در گذشته توجه فرزندان به پدر و مادرها و اصولا اشخاص جوان تر نسبت به مسن ترها، بیش تر بود و اخلاق و رسوم حکم میکرد که به سالمندان بیش ترین احترام گذاشته شود.

 

ولی امروزه که بیشتر سالمندان تنها در منزل خود به سر می برند، هر قدر هم که وضعیت زندگی آن ها خوب باشد، از توجه عاطفی سایرین و اقدامات جامعه بی‌نیاز نیستند.

 

نیازهای عاطفی در زمان سالمندی از اساسی ترین نیازهایی به حساب می آید که برای جلوگیری از حس تنهایی فرد سالمند ضروری است.

 

مهم ترین چیزی که باید به یاد داشته باشیم این است که سالمندی درست است با مشکلات جسمی و از بین رفتن توان جسمی همراه است ولی در مقابل انباشت خردمندی را هم دارد و فرصتی است که فرد می تواند تجربیاتش را به نسل های بعد منتقل کند. ولی این مسأله معمولاً مورد توجه خانواده ها قرار نمی گیرد و به همین علت سالمندان معمولاً از خانواده کنار گذاشته میشوند و به مرور مشکلات روحی زیادی پیدا می کنند‎.

 

‎احساسات مشترکی بین سالمندان وجود دارد؛ حس ناراحتی و غم بابت بی اعتنایی فرزندان و اطرافیان، حس تنهایی به دلیل رانده شدن ، حس یأس و ناامیدی، حس استرس و نگرانی، حس هرز رفتن و بیهوده بودن و حس سر بار بودن‎. ‎

 

نیازهای عاطفی سالمندان،برطرف کردن نیازهای عاطفی سالمندان,نیازهای عاطفی در زمان سالمندی

برطرف کردن نیازهای عاطفی و سلامت جسمی و روحی میتواند پررنگ ترین انگیزه ازدواج سالمندی باشد

 

جدّی ترین خطری که سالمندان را تهدید میکند در گوشه گیری قرار گرفتن از سوی اطرافیان است. بخصوص اگر قابلیت رابطه صمیمی و نزدیک با سایرین را از دست بدهد‎. ‎

 

ازدواج سالمندان یکی از بهترین ازدواجها و بهترین راه برآورده شدن نیاز های سالمندان است به دلیل آن که در این سنین زنان و مردان به دور از هر گونه هوا و هوس و با کوله باری از تجربه به زندگی مشترک روی می آورند به همین علت با کم ترین احتمال خطر روبرو است و سالمندان در کنار یکدیگر به ارامش می رسند.

 

برطرف کردن نیازهای عاطفی و سلامت جسمی و روحی می تواند پررنگ ترین انگیزه ازدواج های سالمندی باشد. به دلیل آن که هر فرد، در هر سنی، نیازمند مورد توجه بودن و محبّت است، این درحالی ست که افرادی که تنها زندگی میکنند به علت عدم ارضای نیازهای عاطفی سیستم بدنیشان تعضیف میشود و رفته رفته موجب درماندگی و بیماری آنها خواهد شد و اینجاست که نقش یک مونس جلوه بیشتری پیدا میکند .

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید:

چگونه حس استقلال سالمندان را تقویت کنیم ؟

راهکارهایی برای پیشگیری از آلزایمر در سالمندان

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی