خبرگزاری تسنیم: به نقل از رسانه های عراق، محمد الحلبوسی رئیس پارلمان عراق) هیئتی از اقلیم کردستان به ریاست قباد طالبانی معاون اول نخست وزیر دولت اقلیم کردستان را به حضور پذیرفت که طی آن درباره آخرین تحولات عراق و روابط بغداد-اربیل و مشکلات موجود بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
خبر دیگر اینکه هدی سجاد نماینده پارلمان از ائتلاف النصر گفت: علت ناکامی عدنان الزرفی(مامور سابق تشکیل دولت عراق)در تشکیل دولت، محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان، بود
از سوی دیگر محمد الکربولی نماینده پارلمان از ائتلاف القوی العراقیه(از گروههای اهل سنت) در گفتگو با بغداد الیوم اظهار داشت : ائتلاف القوی العراقیه به دنبال یک نخست وزیر مستقل بود تا اینکه اختیار تشکیل دولت را به او بسپارد. اکنون این فرصت را به مصطفی الکاظمی می دهد تا دولتی قوی تشکیل دهد و خواسته های مردم عراق را برآورده کند.
وی افزود کاظمی ویژگی هایی دارد که می تواند با آن خواسته های مردم ما را برآورده کند و عراق را در مسیر صحیح قرار دهد تا اینکه در سطح منطقه اثرگذار باشد. ما نخست وزیر منتخب را بدون هیچ دخالت سیاسی در امر تشکیل دولت آزاد گذاشته ایم
تاکید بر رای اکثریت نمایندگان به کابینه الکاظمی
علی البدیری نماینده پارلمان از جریان حکمت ملی به رهبری سید عمار حکیم تاکید کرد نمایندگان با اکثریت به نخست وزیر منتخب رای اعتماد خواهند داد.
وی افزود : فارغ از اینکه رهبران احزاب و گروه های سیاسی چه نگرش هایی دارند، الکاظمی از حمایت پارلمانی گسترده ای برخوردار می شود.
حاکم الزاملی از رهبران جریان صدر هم در گفتگو با بغدادالیوم اظهار داشت در صورتی که مصطفی الکاظمی در کسب رای اعتماد پارلمان موفق نباشد، جریان صدر ادامه حضور عادل عبد المهدی، نخست وزیر مستعفی، در راس دولت را نمی پذیرد.
وی افزود جریان صدر موضع ثابتی دارد که عبارت است از تغییر دولت. به ویژه اینکه دولت پیشبرد امور توان انجام هیچ کاری ندارد و تا کنون هم در تصویب قانون بودجه موفق نبوده است.
الزاملی گفت کشور به سبب شرایط اقتصادی و بهداشتی موجود، در وضعیت بسیار سختی به سر می برد. ما نیازمند یک نخست وزیر شجاع و قوی هستیم و در سایه وجود دولت کنونی امکان حل مشکلات و برخورد صحیح با آنها وجود ندارد. به همین دلیل هم ما خواستار تشکیل یک دولت قوی و حرفه ای هستیم که بتواند با چالش ها مقابله کند
از سوی دیگر نعیم العبودی از رهبران فراکسیون صادقون گفته است فراکسیون های الفتح و صادقون با معرفی نامزدهای حزبی شایسته برای دولت جدید مخالفتی نداشته اند. این افراد اگر کوتاهی داشته باشند مسئولیت آن برعهده گروه های سیاسی آنها است.
وی افزود ما در گذشته با الکاظمی مخالفت و بعد از او حمایت کردیم؛ بدین خاطر که دیگر گروه های شیعه نیز او را قبول داشتند.
وی خاطر نشان کرد معرفی کاظمی از سوی هیچ قدرت خارجی تحمیل نشده است. ایران هیچ ارتباطی با معرفی او و یا پذیرش نامزدی او ندارد.
العبودی گفت گروه های شیعه هیچ تلاشی برای پیچیده کردن شرایط برای کاظمی و در نتیجه ادامه حضور عادل عبد المهدی در قدرت ندارند.
به گفته وی، عادل عبد المهدی از جمله کسانی بود که از معرفی مصطفی الکاظمی حمایت کرد.
العبودی افزود روز شنبه جلسه ای بین گروه های شیعه و کاظمی برگزار شد که در این جلسه درباره سهم وزارتخانه های شیعه (13 وزارتخانه) بحث و تبادل نظر شد.