ماهان شبکه ایرانیان

یکی از قدیمی‌ترین اجرام کهکشان راه شیری کشف شد

دانشمندان "دانشگاه فدرال کازان" (Kazan Federal University) روسیه در مطالعه اخیرشان موفق به کشف یکی از قدیمی‌ترین اجرام کهکشان راه شیری شدند.

یکی از قدیمی‌ترین اجرام کهکشان راه شیری کشف شد

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، محققان روسی در مطالعه اخیرشان طیف‌های خوشه ستاره‌ای کروی " NGC 6652 "را با استفاده از رصدخانه اینتر-آمریکن سرو تولولو در شیلی مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که سن خوشه ستاره‌ای کروی "ان جی سی 6652.4.05957 "، 13.6 میلیارد سال است که این موضوع آن خوشه را به یکی از قدیمی ترین اجرام کهکشان راه شیری تبدیل می‌کند.

علاوه بر این دانشمندان همچنین دریافتند که فلزینگی این خوشه به دلیل پویایی غیرمعمول آن نسبتاً زیاد است. در اخترشناسی و کیهان‌شناسی، فلزینگی ( Metallicity) نشان‌دهنده نسبتی از جرم یک جسم نجومی است که از عنصرهایی به‌جز هیدروژن و هلیوم ساخته شده‌است. ماده تشکیل دهنده این خوشه چندین بار از دیسک کهکشانی عبور کرده و عناصر سنگین سنتز شده در آنجا را گردآوری کرده است.خوشه های ستاره‌ای کروی عمدتاً در فاصله ده ها و صدها هزار سال نوری از زمین قرار دارند و تنها درخشان ترین ستارگان درون آنها قابل مطالعه هستند.

"مارگاریتا شارینا" (Margarita Sharina) یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه فدرال کازان به همراه استاد "ولادیسلاو شیمانسکی" (Vladislav Shimansky) از دانشگاه فدرال کازان، یک بسته نرم افزاری ویژه به نام "کلاستر"(Cluster) را برای مدل سازی چنین طیف‌هایی توسعه دادند.

در طول این مطالعه، این دو دانشمند ویژگی‌های اساسی تقریباً 40 خوشه ستاره‌ای کروی را مورد بررسی قرار دادند و پس از آن طیف‌های NGC 6652 را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها دریافتند که نسبت کلی عناصر سنگین در خوشه مذکور به طرز غیر منتظره‌ای زیاد است.

شیمانسکی گفت: در سالیان بسیار طولانی دانشمندان به توافق رسیده بودند که هرچه شی کهکشانی جوان تر باشد ، فلزینگی آن بالاتر است اما ستاره شناسانی که در اواخر قرن بیستم می‌زیستند، از این دیدگاه فاصله گرفتند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان