الهام کریمی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اگرچه طی این مدت روند افزایش و کاهش داده ایستگاهها در دوره زمانی روز و شب متغیر بوده و عواملی مانند بارندگی شدید باعث افزایش ناگهانی میانگین تراز صوت و کاهش تردد در روزهای تعطیل، باعث افت تراز صدا شده اما به طور کلی بعد از 15اسفند ماه سال 98 سطح تراز صدا نسبت به دو سال گذاشته، روند نزولی داشته است. طبق نتایج ثبت شده توسط ایستگاههای شرکت کنترل کیفیت هوا میانگین تراز صوتی در دوره زمانی روز به طور میانگین حدود 1 تا 2 دسیبل کاهش را نسبت به سالهای 96 و 97 نشان میدهد.
این کارشناس صوت شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه میزان کاهش تراز صوت در سال 98 در دوره زمانی شب (22 تا 7 صبح) نسبت به سال 96 و 97 به طور میانگین حدود 2 تا 3 دسیبل بوده است، تصریح کرد: در دوره زمانی مورد بررسی (اول اسفند 98 تا 29 فروردین 99) میزان کاهش صدا در شب نسبت به روز بیشتر بوده است همچنین در شب چهارشنبهسوری - که هر ساله شاهد برگزاری مراسم آتشبازی و افزایش حدود 2 تا 3 دسیبل در میانگین تراز صوت ایستگاههای ثابت سنجش صوت هستیم - امسال با توجه به وجود شرایط قرنطینه و ممنوعیت تجمع و حضور در خیابانها، میانگین تراز صوت ایستگاههای سنجش صوت، افزایش چندانی را نشان نمیدهد.
به گفته کریمی با ادامه محدودیت تردد و درخواست دولت از مردم برای ماندن در منازل بهویژه در ایام نوروز همچنان روند کاهش تراز صوت در فروردین ماه سال 99 نیز ادامه یافت. میانگین تراز صوتی روزانه از 70.01 دسیبل در اسفند ماه 98 به 68.99 دسیبل و میانگین تراز صوت شبانه از 66.78 به 66.37 دسیبل در فروردین ماه 99 کاهش یافت همچنین به دلیل ایام تعطیلات و گشت زنیهای شبانه خانوادهها در شهر، تراز صوتی شبانه در فروردین ماه نسبت به اسفند کاهش چندانی را (حدود 0.41 دسیبل) نشان نمیدهد.
این کارشناس صوت شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ادامه داد: فارغ از نوسان زیاد میانگین تراز صوتی در فروردین ماه سال 99 به دلیل بارندگیهای سنگین، روند کاهشی تراز صوت نسبت به زمان مشابه در سالهای گذشته تا قبل از برداشته شدن محدودیتها در 23 فروردین ماه به وضوح قابل مشاهده است. طی روز 10 فروردین به دلیل مطرح شدن شایعه اجرای قرنطینه خانگی از در منازل و نگرانی مردم برای تهیه مایحتاج روزهای آتی و بارش باران، میانگین تراز صوت نسبت به روز قبل حدود 2 دسیبل افزایش یافت. به دلیل ممنوعیت تردد وسایل نقلیه از در منازل در روز 13 فروردین، میانگین تراز صوتی نسبت به روز قبل و بعد از آن به ترتیب حدود 1.5 و 2.5 دسیبل کاهش را نشان میدهد.
کریمی در پایان با اشاره به اینکه نتایج تمامی نمودارها حاکی از تأثیر کاهش تردد وسایل نقلیه بر کاهش آلودگی صوتی است، گفت: بدیهی است شیوههای نوین مدیریت شهری برای مبارزه با گسترش ویروس کرونا، مانند دورکاری و انجام آنلاین بسیاری از برنامهها و فعالیتهای روزانه و ادامه این سبک از زندگی حتی بعد از اتمام این دوران تلخ، میتواند منجر به کاهش بسیاری از آلودگیهای زیستمحیطی از جمله آلودگی صوتی و افزایش سطح سلامتی افراد جامعه شود.