ماهان شبکه ایرانیان

سازمان ملل اعلام کرد

کاهش شاخص توسعه انسانی پس از سه دهه به دلیل کرونا!

دفتر توسعه سازمان ملل، کرونا را یک بحران ضد توسعه ای خواند.

کاهش شاخص توسعه انسانی پس از سه دهه به دلیل کرونا!

به گزارش ایسنا، در شرایطی که رشد اقتصادی بسیاری از کشورهای جهان تحت تاثیر پیامدهای شیوع کرونا قرار گرفته، دفتر توسعه سازمان ملل کرونا را بحرانی ضد توسعه ای خوانده است که می تواند باعث کاهش شاخص توسعه انسانی جهان پس از 30 سال افزایش متوالی شود. علاوه بر شاخص توسعه انسانی، انتظار می رود شاخص های آموزشی، بهداشتی و استانداردهای زندگی نیز در سطح جهان در مقایسه با سال قبل کاهش پیدا کنند.

این دفتر پیش بینی کرده است سرانه درآمد جهانی تا پایان امسال با کاهش چهار درصدی نسبت به سال قبل مواجه شود. پیش از این نیز بانک جهانی هشدار داده بود بحران کرونا می تواند باعث سقوط 60 میلیون نفر از جمعیت جهان به ورطه فقر مطلق شود.  

دفتر توسعه سازمان ملل با استناد به گزارش برنامه جهانی غذا اعلام کرده است 265 میلیون نفر در سراسر جهان با مشکلاتی در تامین غذایی خود مواجه و اقتصاد جهانی نیز به دلیل شیوع کرونا در سال جاری متحمل خسارت 10 تریلیون دلاری خواهد شد.  

آخیم اشتاینر، مدیر دفتر توسعه سازمان ملل در همین رابطه گفت: همه گیری کرونا بر روی چهره جهان زخم های بسیار عمیقی را بر جای خواهد گذاشت و بدون وجود حمایت منسجم از طرف جامعه جهانی، با ریسک معکوس شدن روند توسعه مواجهیم که حداقل در طول دو دهه اخیر سابقه نداشته است. حتی اگر جان انسان ها حفظ شود، ریسک های ناشی از کرونا می توانند فرصت های رشد و توسعه زیادی را نابود کنند. در این شرایط تنها کشورهای فقیر آسیب نخواهند دید و کشورهای توسعه یافته نیز در معرض یک خطر کاملا جدی هستند.  

اشتاینر در ادامه گفت: جهان بحران های بزرگی نظیر رکود بزرگ 2009 را پشت سر گذاشته است اما بحران کرونا با بحران های قبل از خود تفاوت های زیادی دارد و با توجه به خسارت های وارده به بخش های آموزش، سلامت و درآمد کشورها، بازی عوض شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان