افت مصرف انرژی امسال رکورد می‌زند

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، پیتر فریزر، مدیر بازارهای گاز، زغال سنگ و نیرو در آژانس بین‌المللی انرژی در سمینار آنلاینی که به میزبانی آژانس بین‌المللی انرژی و موسسه تحقیقات نیروی الکتریک برگزار شد، اظهار کرد ممکن است تقاضای جهانی برای انرژی در سال 2020 در مقایسه با سال 2019 به میزان شش درصد کاهش پیدا کند اما افت تقاضا برای همه سوختها یکسان نخواهد بود و تاثیر این کاهش تقاضا روی سوخت‌های فسیلی بیشتر از سوخت‌های غیرفسیلی خواهد بود.

این کارشناس انرژی اظهار کرد که طبق پیش بینی آژانس بین‌المللی انرژی، افت تقاضا برای زغال سنگ به دلیل تاثیری که پاندمی کووید 19 روی اقتصادهای در حال توسعه داشته است و کاهش قیمت گاز طبیعی در اقتصادهای توسعه یافته، قابل توجه خواهد بود. در مورد گاز طبیعی این تاثیر تا حدودی ملایمتر خواهد بود و تقاضای جهانی برای این سوخت چهار درصد در سال 2020 کاهش پیدا می کند اما در سال 2021 بهبود پیدا کرد و افت قبلی را جبران می کند زیرا گاز که قیمت ارزانی پیدا کرده است، در بخش نیرو سهم زغال سنگ را می گیرد.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش بینی کرده که تقاضای جهانی برای نفت در سال 2020 نسبت به سال گذشته هشت درصد کاهش کند اما افت تقاضا برای انرژی هسته ای اندک خواهد بود در حالی که افت تقاضا شامل تجدیدپذیرها نمی شود. سهم تجدیدپذیرها در عرضه جهانی برق طی سه ماهه اول سال 2020 به نزدیک 28 درصد رسید که بالاتر از 26 درصد در مدت مشابه سال 2019 بود و انتظار می رود تا پایان سال به 30 درصد برسد.

 از نظر تقاضای جهانی برای برق، آژانس بین‌المللی انرژی کاهش پنج درصدی در سال 2020 را پیش بینی کرده است که بزرگترین کاهش از زمان رکود بزرگ آمریکا در دهه 1930 خواهد بود.

بر اساس گزارش پلاتس، همچنین آژانس بین‌المللی انرژی پیش بینی کرده که انتشار دی اکسید کربن در سال 2020 نه تنها بیشترین میزان کاهش ثبت شده تاکنون را خواهد داشت بلکه تقریبا دو برابر موارد قبلی کاهش آلایندگی پس از دوران جنگ جهانی دوم خواهد بود. میزان انتشار جهانی دی اکسید کربن در سه ماهه اول تحت تاثیر افت هشت درصدی کاهش آلایندگیهای زغال سنگ، افت چهار درصدی آلایندگی‌های نفت و افت دو درصدی آلایندگی گاز طبیعی، به میزان پنج درصد کاهش پیدا کرد و آژانس بین‌المللی انرژی پیش بینی کرده که میزان انتشار دی اکسید کربن در سال 2020 حدود هشت درصد کمتر از سال 2019 خواهد بود و شش برابر کاهش سالانه ثبت شده در سال 2009 است.

طبق پیش بینی آژانس بین‌المللی انرژی، درآمدهای دولتها و صنعت انرژی در سال 2020 به دلیل کاهش تقاضا برای انرژی و قیمت‌های پایینتر، بیش از یک تریلیون دلار سقوط خواهد کرد و سرمایه گذاری‌های انرژی در جهان حدود 20 درصد معادل 400 میلیارد در سال 2020 سقوط می کند که بزرگترین کاهش در تاریخ خواهد بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان