آقایان باید توجه خاصی به سلامت خود داشته باشند از اینرو می بایست به مواد غذایی که مصرف می کنند، اهمیت دهند.
خانم ها و آقایون تفاوت های شایان ذکری با یکدیگر دارند، حالا می توانید تفاوت در مصرف مواد غذایی مختلف را نیز به آن اضافه کنید.
جوامع پزشکی بر روی تغذیه خانم ها تحقیق و بررسی می کنند، و به نظر می رسد که خانم ها نیازهای غذایی خاصی دارند، در این میان نباید نسبت به نیازهای غذایی آقایون بی تفاوت بود، چرا که آنها نیز نیازهای غذایی ویژه ای دارند.
برخی از اختلالاتی که به دلیل عدم تغذیه مناسب ایجاد می شود، در میان خانم ها و آقایون مشابه بوده که از آن جمله می توان به بیماری های قلبی، چاقی، و دیابت اشاره کرد. به طور کلی نیاز به مواد مغذی در آقایون بیش از خانم هاست؛ چرا که بدن آنها توده های ماهیچه ای بیشتری داشته و نسبت به خانم ها کالری بیشتری میسوزانند.
کالری بیشتر
دیوید هبر کارشناس و مدیر دانشگاه تغذیه لوس آنجلس در ایالت کالیفرنیا معتقد است: “آقایون نیاز به کالری بیشتری دارند، البته این نیاز بستگی به میزان عضلات هر فرد داشته، اما می توان گفت که یک فرد معمولی بطور متوسط به ازای هر یک کیلو از وزن خود نیاز به 14 کالری دارد که این مقدار در صورت انجام فعالیت های شدید بدنی از جمله ورزش، افزایش پیدا می کند.”
هربر در ادامه مثالی می آورد: یک مرد معمولی 90 کیلویی که بدن او دارای 17% چربی می باشد، دارای 75 کیلو گرم حجم ماهیچه ای است و نتیجتاً به طور روزانه نیازمند 2100 کالری می باشد. در مقایسه اگر وزن خانمی 65 کیلو گرم با 23% چربی باشد، وزن ماهیچه های بدن او به 50 کیلو می رسد و به طور روزانه نیاز به 1400 کالری دارد.
هربر اشاره می کند که: “می توانید در صورت انجام فعالیت ورزشی 300 تا 500 کالری به ارقام فوق اضافه نمایید، اما به هر حال تفاوت میان نیاز به کالری آقایون و خانم ها کاملاً مشهود است.”
هربر می گوید اگر بخواهیم با دید وسیع تری به قضیه نگاه کنیم، متوجه می شویم که کلیه این تفاوت ها از هورمون های جنسی نشات می گیرند. در آقایون هورمون تستوسترون وظیفه ماهیچه سازی را به عهده دارد و سبب می شود که بدن آنها نیاز به پروتئین و نتیجتاً کالری بیشتری داشته باشد.
البته تفاوت های ظریف تری نیز در این میان وجود دارند.
دکتر پال جی فلاکل استاد تغذیه و مدیر مرکز ارتقای سلامت غذایی در دانشگاه لوا معتقد است که: “حتی اگر تفاوت از جنبه سایز و وزن را در نظر نگیریم، باز هم تفاوتهای بیشماری میان نحوه تغذیه خانم ها و آقایون وجود دارد. دوره های خاصی در زندگی خانم ها اتفاق می افتاد که آقایون به هیچ وجه آنرا تجربه نمی کنند؛ مانند دوران بارداری و شیردهی.”
میزان گردش طبیعی گلبول های قرمز در آقایون بیش از خانم هاست که این امر بر نیازهای تغذیه ای آنها تاثیر می گذارد. البته باید اشاره داشت که آقایون هم مانند خانم ها قادر به تحمل کمبود پلاسما، و کمبود قند خون را نیستند.
پروتئین بیشتر
خانم ها و آقایون باید به اندازه کافی در رژیم غذایی خود از پروتئین استفاده کنند. در این میان باید توجه داشت که نیاز آقایون به پروتئین خیلی بالاتر از خانم هاست، به ویژه اگر از نظر فیزیکی نیز فعالیت زیادی داشته باشند.
آقایون برای اینکه بتوانند توده ماهیچه ای خود را افزایش دهند، باید میزان پروتئین مصرفی روزانه خود زیاد کرده و از حد طبیعی روزانه بالاتر ببرند.
برای پیدا کردن میزان پروتئین مورد نیاز بدن خود می توانید وزن خود را به پوند (هر پوند معادل نیم کیلوگرم است) بر عدد 2٫2 تقسیم کنید. به عنوان مثال یک مرد 32 ساله با وزن 180 پوند (معادل 90کیلو گرم) برای بدست آوردن توده های ماهیچه ای بیشتر باید به طور روزانه 82 گرم پروتیئن مصرف کند.
اغلب تصور می شود که مصرف پروتیئن آسان است و فرد می تواند با استفاده از غذاهای معمولی روزمره میزان مورد نیاز آن را به بدن برساند؛ اما باید توجه داشت که اگر فردی به راستی تصمیم داشته باشید که عضلات خود را تقویت کند، می بایست میزان مورد نیاز پروتئین را به درستی حساب کرده و همان مقدار را به بدن خود برساند.
معمولاً افراد تمایل دارند که غذاهایی را که حاوی کربوهیدرات بسیار زیادی هستند در بعد از ظهر و غروب مصرف کنند. مواد غذایی که دارای کربوهیدرات هستند معمولاً طعم خوبی داشته و انسان را سیر می کنند، اما بهتر است از خوردن آنها در شب هنگام و قبل از خواب خودداری کنید و در طول روز آنها را مصرف کنید تا در امر عضله سازی نتیجه بهتری بدست آورید.
سن بر روی تغذیه آقایان مؤثر است
همانطور که می دانید با افزایش سن متابولیسم بدن کاهش پیدا کرده و فرایند سوخت و ساز در بدن پایین می آید. با با لارفتن سن و سال، فعالیت بدنی افراد نیز کمتر میشود و می توان نتیجه گرفت که این عوامل سبب کاهش انرژی بدن می شوند؛ اما این امر به هیچ وجه نیاز بدن به مواد معدنی، پروتئین و ویتامین ها را کمرنگ نمی کند.
یک برنامه غذایی مناسب و مغذی باید شامل تمام مواد مورد نیاز بدن انسان چه در دوره جوانی و چه در دوره میانسالی باشد. مواد مغذی برای حفظ سیستم ایمنی بدن و سلامت عمومی آقایون از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. یک چنین برنامه غذایی، از ایجاد اختلات مربوط به استخوانها، ضعف بینایی، و ضعف عضلانی جلوگیری می کند.
محققان بر این باورند که با افزایش سن، توده های ماهیچه ای از بین رفته و جای خود را به چربی ها می دهند. هنگامیکه میزان ماهیچه ها کاهش پیدا کنند و جای خود را به چربی ها بدهند، بالطبع بدن نیاز کمتری به سوزاندن کالری پیدا می کند. به همین دلیل هم هست که اگر برنامه غذایی 20 سالگی شما با برنامه غذایی 40 سالگیتان تفاوت نداشته باشد، دچار اضافه وزن شدید خواهید شد.
پژوهشگران توصیه می کنند که حتماً باید ورزش و نرمش را در برنامه های روزانه خود بگنجانید تا میزان ماهیچه های بدن افزایش پیدا کنند. معمولاً آقایون با افزایش وزن، ورزش و نرمش را کنار می گذارند و این خود یکی از دلایلی است که با ورود به دوره میانسالی اغلب آنها دچار اضافه وزن می شوند. ورزش نه تنها باعث ایجاد ماهیچه می شود، بلکه متابولیسم بدن را تسریع کرده و سبب می شود تا بدن کالری بیشتری بسوزاند.
البته در این میان افزودنی و مکمل های بیشماری به بازارهای جهانی عرضه می شوند که سلامت و قدرت بدنی را تضمین می نمایند. بر اساس نظریه کارشناسان علم تغذیه، مدرک قطعی در مورد کارآمد بودن هیچ یک از این محصولات و فراورده های صنعتی در دست نیست.
با ورود به کهن سالی برخی محصولات هورمونی هستند که می توانند برای افراد موثر واقع شوند، اما در کنار همه این مزایا، دارای تاثیرات جانبی منفی نیز می باشند و باید حتماً تحت نظر پزشک از آنها استفاده شود.
کلسیم ضروری است
کلسیم همانطور که برای خانم ها ضروری است، برای آقایون نیز مفید می باشد. به دلیل این شباهت در تغذیه خانم ها و آقایون معمولاً زمانیکه صحبت از یک برنامه غذایی بنیادین برای آقایون مطرح می شود، نقش کلسیوم نادیده گرفته می شود. این روزها “پوکی استخوان” به عنوان یکی از بیماری های رایج در خانم ها شناخته می شود، اما همیشه اینطور نیست. تحقیقات گویای این حقیقت هستند که یک مرد از هر چهار مرد بالای 50 سال دچار یک شکستگی های شدید بر اثر پوکی استخوان می شوند.