میزان: حجت الاسلام مجتبی ذوالنور، درباره امنیتی و سیاسی شدن جوانبی از بازار ارز و بررسی این موضوع در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: معنی افزایش قیمت ارز این است که به واسطه آن، ما باید شاهد افزایش سایر اقلام و اجناس باشیم و حتی در پی این موضوع ارزش پول ملی هم کاهش پیدا خواهد کرد.
این نماینده مجلس اظهار داشت: همچنین افزایش قیمت ارز میتواند منجر به افزایش قیمت کالاهای اساسی و مایحتاج مردم شود بنابراین افزایش قیمت ارز منشأ همه گرانیها در کشور است.
رییس کمیسیون «امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس با بیان اینکه تمرکز دنیای استکبار امروز بر روی منابع ارزی است، تصریح کرد: دنیای استکبار میکوشد از ورود هرگونه ارز به کشور جلوگیری کند، طبیعتا افرادی هم در داخل در این زمینه فعال هستند؛ افرادی که به هرحال ارز را به دست آورده و در پی آن کالایی را صادر کرده و ارز بالاتری به دست آورده اند، اما دست آخر ارز دولتی را باز نمیگردانند.
وی تاکید کرد: یکی دیگر از عواملی که باعث نابسامانی موجود شده مربوط به فروش نفت است که ارزآوری کمتری پیدا کرده است بنابراین وقتی ارز کمتر وارد شود قطعا تقاضا برای آن بیشتر خواهد شد و نهایتاً قیمت ارز افزایش پیدا خواهد کرد.
ذوالنور گفت: سؤال اینجاست آنچه که در حال حاضر در موضوع کسری ارز و افزایش قیمت ارز شاهد هستیم در یک روند طبیعی اقتصادی رخ میدهد و یا عوامل سیاسی - امنیتی دارد؟ پاسخ این است که این موضوع قطعا نمیتواند در یک بستر طبیعی اقتصادی رخ دهد، چرا که نظام سلطه در تلاش است با پولهایی که هزینه میکند- تلاشی که عربستان سعودی و برخی کشورها میکنند - دلار را از بازار ما جمع کنند تا عرضه محدود شده و کالا دچار کمبود شود و نهایتاً قیمتها افزایش پیدا کند لذا این مبارزه یک مبارزه امنیتی و سیاسی است که امروز شاهد آن هستیم.
وی با بیان اینکه طبیعتاً کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از دو بعد به این مسئله نگاه میکند بیان داشت: کمیسیون نخست به بررسی تلاش اعیادی برخی کشورها در اخلال در بازار ارز میپردازد و دوم به تاثیر اخلال در بازار ارز روی افزایش کالاها که می تواند معیشت مردم را مختل کند، توجه دارد چرا که وقتی معیشت مردم دچار اخلال شد تابآوری مردم کم شده و در پی آن مشکلات امنیتی ایجاد میشود لذا کمیسیون در دو بعد افزایش قیمت ارز را مورد رصد قرار میدهد و پیگیر برخورد با این موضوع در حد و حدود فعالیت خود خواهد بود.