به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، کبری خزعلی رئیس شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده اظهار کرد: با توجه به شیوع کرونا، شرایط ویژهای برای برگزاری مراسمهای عزاداری داریم.
او با بیان اینکه مراسمهای عزاداری را امسال با شیوه خاص و پرشورتر از گذشته برگزار خواهیم کرد، افزود: هر خانه و هر خودرو باید موکب شود.
خزعلی گفت: طی چند روز آینده پلاکهایی برای خانه و سر بندهایی برای افراد به منظور تغییر چهره همزمان با فرا رسیدن ایام محرم توزیع میشود.
رئیس شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده با بیان اینکه در آغاز حرکت انقلاب حضور همه دستگاهها و مردم را دیدیم و در اوج جنگ در سال 65 جایگاهی فوق سه قوه برای زنان در نظر گرفته شد و با حضور امام خمینی (ره)، شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده تأسیس شد، ادامه داد: طی چندین هزار ساعت جلسه مطالبی در شورای زنان تدوین و در سال 83 در شورای عالی انقلاب فرهنگی در قالب سیاستهای تحکیم و تشکیل خانواده تصویب شد.
او با بیان اینکه عصارهای از مسائل فرزند آوری از سوی رهبر معظم انقلاب در سال 93 و مرداد 95 در قالب سیاستهای کلی جمعیت و خانواده نیز ابلاغ شد، بیان کرد: در سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب تعیین شده بود که گزارش 6 ماهه از دستگاهها خواسته شود.
رئیس شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده بیان کرد: این سیاستهای خانواده از سوی دو رئیس جمهور ابلاغ شده، اما عملی نشده است و قرار بود که گزارشهای آن هر 6 ماه یکبار از سوی معاونت زنان به دولت، مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شوند که این کار انجام نشده است.
بیشتر بخوانید
خزعلی با بیان اینکه سیاستهای جمعیتی در مراکز بهداشتی به صورت کنترل جمعیت است و همه اقلام کنترل جمعیت با اسمها و عناوین دیگر ارائه میشوند، گفت: به طور مثال حتی بهورز مشوق میگیرد که زن 35 ساله را تشویق به عقیم شدن کند که قوه قضاییه و دستگاههای مربوطه باید به این حوزه ورود کنند.
او ادامه داد: سقط عمد 3 تا 5 سال زندان، دیه و حتی مجازات در حد اعدام دارد، اما به این موضوع توجه نمیشود و در حال حاضر برخی از پزشکان با گرفتن مبالغ ناچیزی حدود یک میلیون تومان دست به قتل میزنند و سقط جنین انجام میدهند.
رئیس شورای فرهنگی-اجتماعی زنان خانواده با بیان اینکه در فضای مجازی تبلیغات زیادی در مورد سقط جنین انجام میگیرد، افزود: زمانی که افراد با شمارههای مربوطه تماس میگیرند، قرص و داروهایی برای افراد مورد نظر ارسال میشود که سلامت جنین و مادر را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد و حتی خطر مرگ را برای مادر هم به همراه دارد که باید نظارت و ارزیابیهای لازم در این راستا صورت گیرد.
خزعلی با بیان اینکه وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی باید موضوع سقط را در مطبهای ظاهری و مخفی بررسی کنند، تصریح کرد: مدتی پیش 11 مورد مطب که در زمینه سقط جنین در کرج فعال بودند شناسایی شدند و برخوردهای لازم صورت گرفت و این موضوع حکایت از نظارتهای بیشتر دارد.
او با بیان اینکه معاون وزیر بهداشت مطرح کرده که روزانه 2 هزار مورد سقط جنین در کشور انجام میشود که آمار بسیار بالایی است، گفت: تا کنون کرونا در کشور سبب فوت 20 هزار نفر شده و اقدامات اساسی جهت مقابله با ویروس کوویدـ 19 صورت گرفته و به نظرم باید جهت مقابله با سقط جنین جدی عمل شود، چرا که بسیاری از جنینهای سقط شده میتوانند در صورت تولد تبدیل به افرادی مانند بوعلیسینا، احمدی روشن، حججیها و ... شوند.
رئیس شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده تصریح کرد: تا کنون 120 نفر از پرسنل بهداشت و درمان کشور در مقابله با کرونا شهید شدهاند، اما متأسفانه در این دستگاه تعدادی به صورت نفوذی رفتار کرده و سبب اختلال در رشد جمعیت میشوند که باید این افراد شناسایی شوند، سازمان بازرسی و مجلس در این حوزه جهت بررسیها نقش مهمی دارند.
خزعلی در مورد موضوع ازدواج گفت: بر اساس قانونهای تصویب شده جوانان باید وام، کمک هزینه و تسهیلات رفاهی جهت ازدواج دریافت کنند، اما این موضوع به صورت دقیق و جامع انجام نشده است.
او با بیان اینکه کمیته ملی ازدواج قرار بود در هر استانی تشکیل شود، افزود: الان این سؤال مطرح است که قضیه تشکیل این کمیته به کجا رسیده است؟
رئیس شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده با بیان اینکه به غیر از دولت دستگاههای غیردولتی هم مانند حوزههای علمیه، بسیج و سپاه در موضوع رشد جمعیت نقش مهمی دارند که خوشبختانه این بخشهای غیردولتی اقدامات خوبی انجام دادهاند، افزود: برخی از دستگاهها کم کاری و بیتوجهی میکنند و یا اینکه در مورد جمعیت گزارشهای غلط میدهند که هر کدام از این اقدامات مجازات خاص خودش را دارد.
او با بیان اینکه آمار سن ازدواج از 27 سال بالاتر رفته و باید بررسی شود که چرا برخی از دستگاهها کمکاری میکنند، گفت: رشد جمعیت به کمتر از یک درصد رسیده که نشان میدهد کارها دچار مشکل است.
خزعلی گفت: دستور کنترل جمعیت به اسم فاصلهگذاری مطلوب و بهداشت باروری در حال حاضر انجام میشود و باید قوه قضاییه به این موضوع ورود یابد.
رئیس شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده با بیان اینکه به غیر از موضوع سقطهای عمد طی چند سال اخیر سقط درمانی نیز افزایش و از 6 هزار مورد به 9 هزار مورد در سال رسیده که بخشی از آن به دلیل تحت فشار گذاشتن پزشکان برای انجام برخی از غربالگریها است، گفت: غربالگری علمی، استاندارد و جهانی را همه قبول داریم.
او با بیان اینکه باید توجه داشت چرا بدون پایه علمی و بدون تغییر کردن آمار معلولان غربالگریهای شدید توصیه میشود، گفت: پزشکان را از دادگاه میترسانند که اگر کودکی با مشکل به دلیل انجام نشدن غربالگری به دنیا آید، باید همه هزینههای آن را بپردازند، این در حالی است که برخی از دانشمندان معتقدند که کودکانی دارای معلولیت مانند سندروم برای تعادل در طبیعت آفریده شدهاند، چه بسا این افراد در حوزههای خودشان هم مدالهای هنری و ورزشی کسب کردهاند.
رئیس شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده تصریح کرد: دشمن به دنبال کاهش جمعیت ایران است، چرا که قرصهای مربوط به درمان بیماریهای صعبالعلاج تحریم شده، اما قرصهای ضدبارداری به وفور یافت میشوند.
خزعلی با بیان اینکه البته ناگفته نماند که برخی در مدیریتهای میانی کشور جهت مقابله با رشد جمعیت شیطنتهایی میکنند که قوه قضاییه و مجلس باید به این حوزه ورود کند، افزود: مشاور وزیر بهداشت اعلام کرده که بر اساس آخرین مقالات علمی سن باروری تا 45 و 48 سال ادامه دارد که البته بارداری در سنین بالاتر باید با توجه به تغذیه بهتر و نظارت بیشتر خود فرد انجام شود.
رئیس شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده با بیان اینکه البته در زمینه سن باروری نباید قیموار عمل کرد، گفت: این مسأله به شرایط جسمی فرد بستگی دارد و خود خانواده باید در این راستا تصمیم گیرد.