ماهان شبکه ایرانیان

آدم‌حسابی‌ها؛ بانو مونا جراحی، مقیم آمریکا

پروفسور مونا جراحى. پژوهشگر، متخصص علوم الکترونیک و استاد دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، دریافت کننده نشان استعداد برتر حرفه ‌ای جوان سال از باراک اوباما است.

برترین‌ها: «مونا جراحی» متولد سال 1357 در تهران است. او در سال 1379 موفق به کسب مدرک مهندسی الکترونیک از دانشگاه صنعتی شریف شد. سپس براى ادامه تحصیل به خارج از کشور رفت و مدرک فوق لیسانس خود را در سال 2003 از دانشگاه استنفورد و مدرک دکتری خود را نیز در در سال 2007 از همین دانشگاه گرفت.
 
آدم‌حسابی‌ها؛ بانو مونا جراحی، مقیم آمریکا
 
او همچنین مقطع پسادکتری خود را در دانشگاه کالیفرنیا برکلی گذرانده است و در همین رشته به عنوان استادیار دانشگاه میشیگان آمریکا به تدریس پرداخته است. ایشان در حال حاضر استاد دانشگاه ایالتی کالیفرنیا UCLA هستند.
 
گروه تحقیقاتی پروفسور «جراحی» بر روی سیستم‌های الکترونیکی و اپتو الکترونیک، سیستم‌های تصویربرداری و طیف سنجی فعالیت می‌کنند که تاکنون موفق به کسب موفقیت‌های بیشماری شده اند.
 
آدم‌حسابی‌ها؛ بانو مونا جراحی، مقیم آمریکا
 
«مونا جراحى» از جمله نوابغ و شخصیت هایى علمى برجسته ایران در سطح جهان است. «مونا جراحی» کمک قابل توجهی به توسعه دستگاه‌های الکترونیکی، اپتو الکترونیک، سیستم‌های یکپارچه جهت تشخیص ارائه داده است. همچنین در زمینه‌های تصویر برداری، محاسبات سیستم‌های ارتباطی با تراکم مواد اولیه جدید، نانو ساختار‌های کوانتومی و همچنین پلاسمون‌های نو آورانه و مفاهیم نوری اشاره کرد.
 
پروفسور «جراحی» تاکنون جوایز متعددی را دریافت کرده است که از آن بین می‌توان به جایزه پیشگامان مهندسی از آکادمی ملی بنیاد مهندسى، جایزه پیشرفت شغلی زودهنگام از بنیاد ملی علوم، جایزه نو آوری در ساختار نانو و جایزه محققین جوان از دفتر تحقیقات نظامی آژانس پروژه‌های دفاعی پیشرفته مرکز تحقیقات نظامی اشاره کرد.
 
آدم‌حسابی‌ها؛ بانو مونا جراحی، مقیم آمریکا
 
«مونا جراحی» در سال 2014 نشان «استعداد برتر حرفه‌ای جوان سال» را از رئیس‌جمهوری آمریکا باراک اوباما به خاطر تحقیقات و پروژه‌های خلاقانه‌اش در گسترش دانش پلاسمونیک در ساخت وسایل نانوالکترونیک و نانوفتونیک و صنعتی کردن فناوری «تراهرتز» دریافت کرد. فناوری «تراهرتز» در صنایع پزشکی، دارویی و ماشین آلات کاربرد دارد.
 
«مونا جراحی» تنها ایرانی تبار حاضر در بین 102 استعداد برتر سال بود که مفتخر به دریافت این نشان شد. جایزه ریاست جمهوری برای استعداد‌های برتر حرفه‌ای مهندسان و پژوهشگران در سال 1996 به دستور کلینتون و با همکاری شورای ملی علوم و فناوری آمریکا بنیانگذاری شد.
 
آدم‌حسابی‌ها؛ بانو مونا جراحی، مقیم آمریکا
 
در آغاز، این جایزه سالانه به 60 پژوهشگر و مهندس برتر که در اوایل زندگی حرفه‌ای خود بودند تعلق می‌گرفت، اما در سال‌های اخیر این تعداد به حدود صد نفر افزایش پیدا کرده است. وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی مختلف از جمله وزارتخانه‌های علوم و نیرو، ناسا و موسسه ملی بهداشت در معرفی کاندیدا‌های دریافت این جایزه نقش دارند.این جایزه، ارزشمندترین جایزه دولتی است که یک مهندس یا پژوهشگر در اوایل زندگی حرفه‌ای اش می‌تواند دریافت کند.
 
«مونا جراحی» در طی مصاحبه‌های متعددی که از سوی رسانه‌های معتبر از وی به عمل آمده مانند دیگر محققان برجسته همیشه بر این تاکید داشته که شرط اصلی و اساسی در یک حرفه و هر کاری علاقه است تا به دنبال آن اشتیاق و ایمان واقعی به خود را کسب کرده و بتوانید به آرزو‌های خود جامه عمل بپوشانید.
 
آدم‌حسابی‌ها؛ بانو مونا جراحی، مقیم آمریکا
 
پرفسور «جراحی» خطاب به جوانان مى گوید: «من فکر می‌کنم راه موفقیت هر کسی رو خودش می‌تواند بهتر از هر کس دیگری پیدا کند. همه آدم‌ها به توانایی‌های خودشون واقف هستند و برای موفق شدن خیلی لازم است که آدم اشتیاق و ایمان داشته باشد چیزی که می‌توانم بگویم این است که نباید از ریسک کردن ترسید و از شکست هم نباید ترسید و آرزو‌ها رو هم باید بزرگ انتخاب کرد. هرچه آرزو‌ها بزرگتر انتخاب شود به نظر من آدم به جا‌های بالاتر می‌رسد.»
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی