ماهان شبکه ایرانیان

آلودگی هوا و حفظ سلامتی : نکات و دانستنی ها

آلودگی هوا از تجمع انواع گازها، قطرات کوچک، و ذراتی تشکیل می شود که کیفیت هوا را پایین می آورند. هوا می تواند هم در شهرها و هم در روستاها آلوده شود.

آلودگی هوا و حفظ سلامتی : نکات و دانستنی ها

آلودگی  هوا چیست؟

آلودگی هوا از تجمع انواع گازها، قطرات کوچک، و ذراتی تشکیل می شود که کیفیت هوا را پایین می آورند. هوا می تواند هم در شهرها و هم در روستاها آلوده شود.

در شهرها، ماشین ها، اتوبوس ها و هواپیماها، و همچنین صنعت و ساخت و ساز می تواند منجر به آلوده شدن هوا شود. در روستاها، گرد و غبار ناشی از تراکتورها، کامیون ها و ماشین ها که روی زمین های خاکی حرکت می کنند، معادن سنگ و دود چوب و آتش زدن محصولات می
تواند موجب آلودگی هوا شود.

اوزون سطح زمین مهمترین بخش آلودگی هوا در شهرهاست. این اوزون زمانی ساخته می شود که موتورها و گازهای سوختی که در هوا پخش شده اند، وقتی نور خورشید به آنها می تابد، فعل و انفعالاتی انجام می دهند. وقتی هوا راکد باشد، خورشید روشن و دمای هوا گرم است، رد این حالت سطج اوزون بالا می رود. این اوزون را نباید با آن لایه اوزون اصلی که در اتمسفر قرار دارد و ما را از اشعات مضرخوردشید محفوط می کند، اشتباه گرفت.

علائم آلودگی هوا

آلودگی هوا می تواند چشم ها، گلو و ریه را ناراحت کند. سوزش چشم، سرفه و تنگی نفس از جمله مشکلات متداولی است که با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا ایجاد می شود.

افراد مختلف ممکن است واکنش متفاوتی به آلودگی هوا داشته باشند. برخی افراد ممکن است دچار تنگی نفس یا سرفه شوند، درحالیکه دسته ای دیگر ممکن است هیچ علامتی را حس نکنند. از آنجا که ورزش نیاز به تنفس عمیقتر و سریعتر دارد، ممکن است منجر به تشدید این علائم شود. افرادیکه دچار بیماری های قلبی مثل انژین (گلو درد) یا بیماری های ریوی مثل آسم یا امفیزم هستند، به آلودگی هوا حساسیت بیشتری دارند.

آیا آلودگی هوا برای سلامتی ضرر دارد؟

خوشبختانه برای اکثر افراد سالم، علائم آلودگی هوا به محض اینکه کمی کیفیت هوا بهتر می شود، از بین می رود. اما، برخی از افراد حساسیت بیشتری نسبت به تاثیرات آلودگی هوا دارند.

کودکان ممکن است حتی تاثیر سطح های پایینتر آلودگی هوا را هم حس کنند. همچنین ممکن است دچار بیماری های بیشتری مثل برونشیت و گوش درد نیز شوند.

افراد مبتلا به بیماری های قلبی و ریوی هم واکنش شدیدتری به آلودگی هوا دارند. در زمان هایی که آلودگی هوا شدید است، بیماری آنها تا جایی بدتر می شود که ممکن است فعالیت های خود را محدود کرده یا حتی به پزشک مراجعه کنند. در گذشته، تعداد زیادی از مرگ و میر ها را ناشی از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای شدید دانسته اند.

تاثیرات طولانی مدت قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا همچنان در دست تحقیق و بررسی است.

آیا کسانی هستند که وضعیت آلودگی هوا را کنترل کنند؟

آژانس  محافظت محیطی در کشور  وظیفه کنترل و گزارش وضعیت و کیفیت هوا را دارد. این آژانس به همراه هیئت کیفیت هوای محلی، میزان آلودگی هوا را در خیلی از شهرهای بزرگ و چندین شهر کوچک اندازه گیری میکند. طی بیست سال گذشته، به خاطر تلاشهای بی وقفه این سازمان، کیفیت هوا پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است.

روزنامه ها، تلویزیون و رادیو معمولاً وضعیت آلودگی هوا را گزارش می کنند. شاخص آلودگی هوا (AQI)نیز معیاری است برای اندازه گیری کیفیت هوا که از 0 تا 500 درجه بندی شده است و در خیلی از گزارشات هوایی ازآن استفاده می شود.

برای محافظت از خود و خانواده مان چه باید بکنیم؟

میزان آلودگی هوا را با برحسب AQI کنترل کنید. دقت کنید که این میزان نباید از 100 بالاتر باشد. همچنین مراقب وضعیت های هوایی پر خطر مثل گرما، روزهای آفتابی و اینها یا علائمی مثل تنگی نفس، سوزش چشم و سرفه در خودتان باشید.

می توانید باانجام اقدامات زیر خودتان و خانواده تان را دربرابر آلودگی هوا مراقبت کنید:

– طی روزهایی که آلودگی هوا بالاست، حتماً در منزل بمانید. خیلی از آلاینده ها در داخل خانه بسیار کمتر از بیرون هستند.

– اگر محبورید که بیرون بروید، فعالیت خارج از منزلتان را به صبح های زود محدود کنید و یا تا غروب آفتاب صبر کنید. دلیل آن این است که نور خورشید سطح اوزون را افزایش می دهد.

– وقتی آلودگی هوا بالاست، به هیچ عنوان در خارج از منزل ورزش نکنید. هرچه تنفس شما سریعتر باشد، آلودگی بیشتری وارد ریه هایتان خواهد شد.

این قدم ها از بروز علائم در کودکان و بزرگسالان جلوگیری می کند. اما اگر در نزدیکی منابع آلودگی شدید زندگی می کنید، یا مبتلا به بیماری های قلبی یا ریوی هستید، حتماً با پزشکتان در این باره مشورت کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان