از زمانی که «ساتیا نادلا» سکان هدایت مایکروسافت را به دست گرفته، تصویر این کمپانی از یک سازمان پیچیده و سنگین، به یک شرکت خلاق و چابک تغییر کرده است. مایکروسافت موفق شده با معرفی محصولاتی مانند «هولولنز» و سری سرفس، بازار را تکان داده و حتی رکورد ارزش 70 دلار به ازای هر سهم را برای اولین بار به نام خود ثبت کند.
البته نقش «استیو بالمر» به عنوان مدیر عامل قبلی کمپانی ساکن ردموند در این موفقیت ها، همواره محل بحث بوده است. به عنوان مثال محصولات سرفس مایکروسافت که حالا تبدیل به یک تجارت میلیارد دلاری شده اند، در زمان مدیریت آقای بالمر تحت توسعه بوده اند و به همین دلیل، بسیاری از صاحب نظران جایگاه کنونی مایکروسافت را مدیون تدابیر مدیر ارشد قبلی شرکت می دانند.
استیو بالمر از واکنش کُند خود نسبت به تغییرات بازار سخت افزار پشیمان است
آقای بالمر اما چندان از عملکرد خود راضی به نظر نمی رسد و معتقد است در زمان مدیریتش، کارهای فراوانی را می توانسته به شکل بهتری انجام دهد. وی در یکی از مصاحبه های اخیر نسبت به نحوه هدایت مایکروسافت در زمان خود، به خصوص تاخیر در واکنش به روند متغیرِ بازار سخت افزار، اظهار تاسف کرده است.
مدیر ارشد سابق مایکروسافت در این باره می گوید:« فکر می کنم در تشخیص نیاز بازار به قابلیت های جدید، به خصوص در بخش سخت افزار، عملکرد کُندی داشته ام. کاش توانمندی خود را برای تبدیل شدن به یک تولیدکننده سخت افزار در سطح جهانی تقویت می کردیم، چرا که در عصر حاضر یکی از مهمترین نمود های نرم افزار، سخت افزار است. کمپانی باید در زمان رهبری من زودتر چنین توانمندی را کسب می کرد.»
شاید آقای بالمر نسبت به عملکرد خود در زمینه سخت افزار چندان راضی به نظر نرسد، اما نقش وی در شکل گیری بسیاری از محصولات و خدمات مایکروسافت انکار ناپذیر است. به عنوان مثال اکس باکس، بینگ، کورتانا، آفیس 365 و آژور تحت مدیریت استیو بالمر شکوفا شده اند و در شکل گیری رویکردهای مدیر عامل کنونی مایکروسافت، ساتیا نادلا، نقش بسیار مهمی داشته اند.