ماهان شبکه ایرانیان

ایمنی غذا برای سالمندان (۲)

برای ضدعفونی‌، از محلول‌های ضدعفونی تجاری و یا یک قاشق چایخوری محلول کلرین در یک لیتر آب استفاده نمایید.

ایمنی غذا برای سالمندان (2)

 

بهتر است از دو تخته برش برای مصارف خود استفاده نمایید؛ یکی برای مواد غذایی مانند گوشت، مرغ و ماهی خام و دیگری برای مواد غذایی پخته شده مانند نان و یا سبزیجاتی که قصد پختن آنها را ندارید؛ مانند کاهو و... و بهتر است تخته‌های برش در رنگ‌های متفاوت باشند.

نکته: برای ضدعفونی‌، از محلول‌های ضدعفونی تجاری و یا یک قاشق چایخوری محلول کلرین در یک لیتر آب استفاده نمایید.

6- هرگز مواد غذایی فاسد شدنی را بیشتر از دو ساعت خارج از یخچال و در محیط معمولی قرار ندهید. چنانچه دمای محیط 32 درجه و یا بیشتر باشد، غذا نباید بیشتر از یک ساعت در این دما قرار گیرد. این مدت زمان برای غذاهایی که از بیرون تهیه شده و یا باقیمانده غذای مصرفی در رستوران و یا غذایی که توسط پیک رستوران به آدرس (منزل) و یا محل دیگری ارسال می‌شود، نیز باید مدنظر قرار گیرد.

7- گوشت، مرغ و ماهی خام را کاملا بپزید. این مواد نباید به طور ناقص پخته شوند. همیشه دمای فر را روی 160 درجه یا بیشتر تنظیم نمایید. سعی کنید غذاهای گرم را حداکثر ظرف دو ساعت بخورید تا بیشتر از آنها لذت ببرید. از طرفی، اگر گرمای مورد نیاز برای نگهداری مواد غذایی گرم به اندازه کافی نباشد، باکتری‌های بیماری‌زا و خطرناک شروع به تکثیر و رشد می‌کنند. لازم به یادآوری است که باکتری‌های خطرناک در حرارت 4 تا 60 درجه سانتیگراد شروع به رشد و تکثیر می‌نمایند. دمای فر را بیشتر از 60 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا حرارت مورد نیاز غذای گرم تامین شود. حتی قبل از مصرف ماده غذایی گرم می‌توان دمای داخلی ماده غذایی را با یک دماسنج مناسب اندازه‌گیری نمود. برای حفظ رطوبت غذا، آن را با فویل بپوشانید.

نگهداری طولانی مدت غذای گرم

نگهداری طولانی مدت غذای گرم بیشتر از دو ساعت، کار درستی نیست. اما در صورت نگه داشتن آنها بیش از این مدت، برای حفظ ایمنی و طعم بهتر مواد غذایی موارد زیر را مدنظر قرار دهید:

- غذا را در ظروف کم عمق بریزید.

- حجم زیاد غذا را به قسمت‌های کوچک‌تر تقسیم نمایید.

- غذا را بپوشانید و در یخچال قرار دهید.

- قبل از مصرف آن را به طور کامل حرارت دهید (دوباره گرم کنید).

منظور از دوباره گرم کردن این است که اگر غذای گرم ظرف دو ساعت مصرف نشده و یا غذایی از قبل باقی مانده است، باید قبل از مصرف مجدد، آن را به طور کامل دوباره گرم کرد. در این حالت دمای ماده غذایی باید به 75 درجه‌ سانتی‌گراد برسد که بخار از آن خارج شود یا جوش بزند. اگر برای گرم کردن مجدد ماده غذایی از ماکروویو استفاده می‌کنید، قبل از قرار دادن در ماکروویو، آن را بپوشانید، سپس حین گرم کردن و به منظور انتقال یکسان حرارت به تمام نقاط ماده غذایی، ماکروویو را متوقف نموده و ماده غذایی را بچرخانید تا حرارت به طور یکسان به تمام نقاط برسد، آنگاه حرارت دادن را ادامه دهید.

توجه: مدت زمان حرارت دادن مواد غذایی و توقف آن را با استفاده از کتابچه راهنمای دستگاه ماکروویو، به دست آورید.

حرارت ناکافی می‌تواند باعث افزایش احتمال بیماری ناشی از مصرف مواد غذایی شود.

مواد غذایی سرد

- غذای سرد را سرد حفظ کنید. غذاهای سرد را فورا بخورید و یا در یخچال قرار دهید. این نوع غذاها باید در دمای 4 درجه و یا کمتر نگهداری شوند.

- مواد غذایی فاسد شدنی نباید بیشتر از دو ساعت در دمای اتاق و یا محیط (25 درجه سانتی‌گراد) قرار گیرند و چنانچه بیش از این مدت در دمای اتاق یا محیط بمانند، باید دور ریخته شوند. چنانچه دمای اتاق یا محیط بیشتر از 32 درجه سانتی‌گراد باشد، در صورت عدم مصرف ماده غذایی در ظرف یک ساعت باید دور ریخته شود.

برای خواندن بخش اول- ایمنی غذا برای سالمندان - اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان