به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، غلامحسین اسماعیلی در نشست مدیران دادگستری استان تهران اظهارکرد: دادگستری استان تهران در حوزه فرهنگی موفق به کسب رتبه اول در برنامهها وامتیازات فرهنگی در سراسر کشور شده است که این رتبه باید تداوم و استمرار داشته باشد و از حیث امتیازات ارتقاء یابد.
وی افزود: عدم اطاعت از امامت و ولایت حکایت از انحراف فکر و عقیده انسان دارد. امروز ما به عنوان جامعه قضات، مشروعیت خود را از مقام و جایگاه ولایت و امامت کسب کرده ایم. اگر خدایی نکرده در جمع ما کسی یا کسانی باشند که نسبت به شان و جایگاه ولایت بی توجه باشند نه تنها اعمال عبادی آنان مورد قبول نیست بلکه باید گفت: جلوسش بر این جایگاه اشکال شرعی دارد و حکمش غیرنافذ و حقوقش غیرمشروع است.
اسماعیلی با تاکید براینکه بایستی نسبت به شان و جایگاه ولایت و امامت پیوند قوی و محکم داشته باشیم بیان کرد: باید در تقویت پیوند قلبی، عاطفی و اطاعت و پیروی از جایگاه امامت و ولایت نیزتلاش کنیم.
این مقام قضایی در استان تهران با اشاره به برنامه تدوین شده اجرایی در سال 96 بیان کرد: در حوزه مدیریت، شعار مدیریتی در سال جاری برگرفته از رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی برتقوا و تلاش است. دراین رابطه از همکارانمان تقوا میخواهیم اگر کسی از مجموعه مدیریتی در زمینه تقوا، قصور و کوتاهی کرد و دچار لغزش شد نخواهیم توانست با مدیری که از حیث تقوا ضعف داشته باشد ادامه همکاری دهیم.
اسماعیلی افزود: باید برای مردم که در حوزههای حقوقی، کیفری و اختلافات دچار مشکل هستند و با کثرت پروندههای قضایی مواجه هستیم، تلاش کنیم. مجموعه قضایی استان از حیث توان و تلاش کم وکاستی ندارد.
وی در ادامه سخنانش به اخلاق مداری با مراجعین اشاره کرد و گفت: باید هماهنگی و همدلی بین مجموعه اجزای دادگستری استان تهران باشد و حمایتهای لازم با اخلاق مداری را داشته باشیم.
رئیس کل دادگستری استان تهران خطاب به مدیران حاضر افزود: در حوزه مدیریت به جای ریاست، مدیریت و نظارت داشته باشید. تقاضای من این است بخشی از وقتتان را به امر دادرسی و بخش عمده را به کارهای مدیریتی و نظارتی اختصاص دهید. در مواردی که دادرسی انجام میشود انتظار این است دادرسیها توام با بهترین و برترین کیفیت دادرسی باشد. بهترین، علمیترین، دقیقترین و کیفیترین تصمیم قضایی باید از سوی شما مدیران باشد.
رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین درخصوص حوزه پیشگیری نیز گفت: دراین حوزه تلاش در جهت سلامت مجموعه قضایی است. دراین مجموعه باید اهتمام جدی به پیشگیری داشته باشیم تا تخلفی صورت نپذیرد و جرمی بوقوع نپیوندد. مجموعه ما باید سالمترین مجموعه باشد و پیشگیری و تامین سلامت همواره مورد تاکید است.
وی تصریح کرد: در حوزه سلامت و پیشگیری زمینه وسوسه و پیشنهاد را باید از بین ببرید، در برابر وسوسهها به جای فریب یا خنثی عمل کردن، عملکرد مناسب داشته باشیم. نباید خنثی عمل کنیم باید بگونهای عمل کنیم که کسی جرات نکند به ما پیشنهاد دهد. از همکاران بخواهیم در برابر پیشنهادات اقدامات مناسب داشته باشند و مچ افرادی که پیشنهاد دهنده هستند را باید بگیریم.
این مقام قضایی درادامه گفت: دادگستری استان تهران در حوزه فرهنگی موفق به کسب رتبه اول در برنامهها وامتیازات فرهنگی در سراسر کشور شده است که این رتبه اول باید تداوم و استمرار داشته باشد و از حیث امتیازات ارتقا پیدا کنیم.
اسماعیلی افزود: دادگستری استان تهران با 497 و نیم امتیاز رتبه اول را کسب کرده است، اما این رتبه باید تداوم و امتیاز ارتقاء یابد و باید در این حوزه مدیران در کنار معاونان فرهنگی و ائمه جماعات نقش محوری داشته باشند.
وی با تاکید بر آزادی زندانیان دیه در تصادفات اضافه کرد: با قانون جدید بیمه اجباری شخص ثالث هیچ زندانی بابت دیه نباید در زندان باشد، دراین رابطه بابت حبس عمومی باید در زندان تحمل کیفر کند، اما بابت دیه، زندانی بودن یک نفر برخلاف مقررات جاری کشور است.
این مقام قضایی دراستان تهران با اشاره به زندانیان محکوم مالی نیز گفت: قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی جدید هنوز به خوبی اجرا نمیشود، زندانیان تحت قرار طولانی مدت میبایست تعیین تکلیف شوند.
وی با تاکید بر استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس تصریح کرد: جزای نقدی یکی از مجازاتهای جایگزین حبس است، به جای حبس جزای نقدی کنیم، قانون گذار در برخی از مواد ما را مکلف کرده است هرکجا که کمتر از سه ماه است مجازاتهای جایگزین حبس دهید.
اسماعیلی در پایان با اشاره به مزیتهای ابلاغ الکترونیکی بیان کرد: ابلاغ الکترونیکی در سال گذشته بیش از 30 درصد بوده است که در سال جدید باید تلاش کنیم این آمار به 80 درصد برسد.