ماهان شبکه ایرانیان

کَر بویی (۱)

با افزایش میزان رطوبت هوا، رطوبت موجود در بینی و مجاری تنفسی را نیز افزایش دهید تا از این طریق حس بویایی شما تقویت شود.

کَر بویی (1)

دکترعلی‌اصغر پیوندی

داشتن حس بویایی به شما کمک می‌کند تا حس چشایی بهتری داشته باشید، انسان‌ها با کمک این حس، نه تنها از بوی غذاهای مورد علاقه‌شان لذت می‌برند، بلکه زیبایی‌های نهفته در دل طبیعت را نیز بیشتر حس می‌کنند. آیا می‌دانستید که بینی انسان‌ها توانایی تشخیص ده هزار نوع رایحه مختلف را دارد؟

تقویت حس بویایی

 به این حس بیشتر توجه کنید و آن را بیشتر به‌کار بگیرید.

 هر چه بیشتر از حواس خود استفاده کنید، بیشتر آنها را تقویت خواهید کرد. یاد بگیرید که چگونه بوها را توصیف کنید. حتی می‌توانید چشمان خود را با پارچه ببندید و از دوست‌تان بخواهید چیزهایی را نزدیک شما بیاورد و شما از طریق بوها، پی به آنها ببرید.

 توجه کنید که بوهای خاص چه حسی را در شما ایجاد می‌کنند؟

عصب‌هایی که بوها را حس می‌کنند، به‌طور مستقیم به بخش عاطفی مغز متصل هستند. مثلاً بوی غذای فست‌فودی، بوی نان تازه و بوی شیرینی میل به خشونت را افزایش می‌دهد؛ بوی نعناع و دارچین باعث افزایش تمرکز و کاهش عصبانیت و خشونت به هنگام رانندگی می‌شود، بوی لیمو و قهوه باعث شفافیت فکر و افزایش چشمگیر تمرکز می‌شود و ...

از مواد غذایی که ایجاد خلط زیاد می‌کنند، بپرهیزید

آیا تا به حال به این مسأله توجه کرده‌اید که هنگام سرماخوردگی، حس بویایی شما بسیار کم توان می‌شود و حتی ممکن است برای چند روز از بین برود؟ تراکم خلط و یا خون در دیواره بینی که پر از عصب‌های حساس به بو است، توانایی حس بویایی را کاهش می‌دهد. از خوردن غذاهایی که مواد مخاطی را بیشتر می‌کنند، خودداری کنید، مثل شیر، پنیر، ماست و بستنی.

یک کانال از پشت گلو به سلول‌های حسی بینی مرتبط است که اگر این کانال به هر دلیل مسدود شود، روی توانایی درک طعم غذاها تاثیر می‌گذارد.از انجام هر کاری که به حس بویایی آسیب می‌رساند، خودداری کنید.برخی از روش‌های درمانی سرماخوردگی باعث می‌شوند حس بویایی خود را از دست بدهید سیگار کشیدن نیز روی حس بویایی اثر می‌گذارد.

تا می‌توانید از مصرف الکل بپرهیزید؛ زیرا با افزایش میزان الکل خون، حس بویایی آسیب می‌بیند. در برنامه غذایی خود "روی" بیشتری بگنجانید.آسیب دیدگی حس بویایی ( یا Hyposmia) معمولاً با کمبود "روی" در بدن همراه است. برای تقویت این حس، سعی کنید غذاهای حاوی روی را بیشتر بخورید، مثل عدس، تخم آفتابگردان. حتی می‌توانید از مکمل‌های مولتی ویتامین نیز استفاده کنید (مکمل‌هایی که دست کم 7 میلی‌گرم روی به‌طور روزانه به بدن شما برسانند).

 ورزش کنید

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که حس بویایی ما بعد از ورزش کردن تیزتر می‌شود؛ بنابراین یکی دیگر از فواید ورزش کردن، تقویت حس بویایی است.

 از مرطوب‌کننده هوا استفاده کنید.

با افزایش میزان رطوبت هوا، رطوبت موجود در بینی و مجاری تنفسی را نیز افزایش دهید تا از این طریق حس بویایی شما تقویت شود.

 از چیزهای بدبو دوری کنید.

بوهای بد باعث کاهش توانایی بویایی افراد می‌شوند.

 وقتی که می‌خواهید بوی چیزی را تشخیص دهید، سعی کنید به صورت کوتاه کوتاه بو بکشید.

بو کشیدن‌های بلند و طولانی در این زمینه کمکی نمی‌کنند. اگر توجه کنید، سگ‌ها، گربه‌ها و سایر حیوانات نیز کوتاه بو می‌کشند تا توانایی‌شان برای تشخیص بوها بیشتر شود. هنگام خرید غذا یا مواد غذایی خوشبوترین آنها و آن چیزی را که بیشتر هوس می‌کنید، انتخاب کنید...

 

برای خواندن بخش دوم- کر بویی- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان