ماهان شبکه ایرانیان

خوابیده‌ام،اما خسته‌ام (۲)

دندان قروچه یک فعالیت ناخودآگاه عصبی عضلانی است. کارشناسان معتقدند که اکثر کسانی که دندان قروچه می‌کنند، خودشان از این موضوع آگاه نیست و فقط ۵ درصد آنها خودشان متوجه این موضوع می‌شوند.

خوابیده‌ام،اما خسته‌ام (2)

تحریریه دنیای سلامت

 دندان قروچه و فک‌زنی

دندان قروچه یک فعالیت ناخودآگاه عصبی عضلانی است. کارشناسان معتقدند که اکثر کسانی که دندان قروچه می‌کنند، خودشان از این موضوع آگاه نیست و فقط 5 درصد آنها خودشان متوجه این موضوع می‌شوند و در دیگر موارد، دندانپزشک و یا همسر فرد او را آگاه می‌کند.

فک زنی، نوع دیگری از دندان قروچه است که به جای اینکه دندان‌ها روی همدیگر ساییده شود، روی همدیگر فشار وارد می‌آورد. سخت شدن عضلات فک در دندان قروچه در خواب آرام تداخل به وجود می‌آورد و اگر در کل طول شب به این کار ادامه دهید، به جای اینکه استراحت کنید

در واقع کل شب را در حال حرکت و فعالیت خواهید بود و به همین دلیل، صبح‌ها احساس خستگی مفرط می‌کنید. برای از بین بردن این مشکل به دندانپزشک مراجعه کنید.

در صورت وجود مشکل فیزیکی پزشک‌ها به طور معمول دستگاه‌هایی به نام آتل دندان را تجویز می‌کنند. برخی از کارشناسان نیز معتقدند که جویدن آدامس بیش از اندازه در طی روز تکرار این عادت در شب را موجب می‌شود.

بنابراین، از جویدن بیش از حد آدامس خودداری کنید. از دیگر عواملی که می‌تواند به دندان قروچه منجر بشود، تزریق بوتاکس به ماهیچه‌های فک است. در سال 2010، دستگاه جدیدی به نام Grindcare به بازار آمد که کارشناسان بر این باورند که در درمان دندان قروچه بسیار مناسب است.

 آپنه

آپنه، اختلال انسدادی در خواب است که به مدت ده ثانیه و یا بیشتر تنفس قطع می‌شود. در نوع دیگری از این مشکل که (UARS) نامیده می‌شود، نیز تنفس قطع می‌شود؛ ولی، این قطع تنفس کمتر از 10 ثانیه طول می‌کشد.

کارشناسان معتقدند که بیش از 20 میلیون امریکایی به آپنه مبتلا بوده که 87 درصد آنها از این مشکل کاملا بی‌اطلاع هستند. اشتباهی که بیشتر افراد به آن معتقدند این است که اگر آنها خر و پف می‌کنند، به آپنه نیز مبتلا نیستند.

در صورتی که نمی‌دانند، در واقع بیشتر افراد مبتلا به آپنه اصلا خر و پف نمی‌کنند و وقتی آپنه رخ می‌دهد که گلو بسته می‌شود و جریان هوا قطع می‌شود و اکسیژن کافی به شما نمی‌رسد.

در UARS نیز همین اتفاق می‌افتد و البته، زبان مانع از ورود مقدار هوای کافی به بدن می‌شود و اکسیژن خون کاهش می‌یابد و اکسیژن مغز کم می‌شود و در این هنگام فرد کم‌کم بیدار و به خواب ناقص دچار می‌شود.

افزایش وزن یکی از علل اصلی آپنه است، زیرا اضافه وزن موجب می‌شود که در نهایت، بافت نرم در ناحیه گلو زیاد شود و راه ورود هوا را مسدود کند. در این مواقع، برای درمان مشکل قطع تنفس به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا موضوع را بررسی کند.

بسیار مهم است که مقدار اکسیژن در زمان خواب اندازه‌گیری شود. پزشک در برخی موارد دستگاه CPAP را تجویز می‌کند که در واقع، ماسکی است که با فشار مداوم هوا را وارد راه‌های هوایی می‌کند.

مطالعات نشان می‌دهد که این دستگاه در درمان آپنه بسیار مفید است. دستگاه دیگری نیز که همانند CPAP کار می‌کند، Brpap نام دارد که در واقع یک دستگاه فشار هوای دو منظوره است. اگر تصمیم دارید از این دستگاه‌ها استفاده کنید

حتما با پزشک مشورت کنید تا نوع مناسب برای شما را انتخاب کند. گزینه دیگر درمان شامل لوازم دهان است که موضع دهان و فک را کمی تغییر می‌دهد تا راه هوا بسته نشود و یا با عمل جراحی قسمت اضافی بافت نرم کام را جدا می‌کنند تا مانع از ورود هوا نشود.

همه مشکلاتی که در اینجا به آنها اشاره کردیم، موجب اختلال در خواب و احساس خستگی شما می‌شود، برای درمان آنها به سرعت اقدام کنید تا هر روز با نشاط و انرژی از خواب بیدار شوید.

خر و پف

تنفس با دهان و خر و پف هر دو از جمله عللی است که خواب را مختل می‌کند. اگر در کنار همسرتان می‌خوابید از او خواهش کنید که نوع تنفس کردن شما را زیر نظر داشته باشد تا متوجه خر و پف و یا نفس نفس زدن شما بشود و شما را آگاه کند تا آن‌را درمان کنید.

این دو مشکل نیز در خواب وقفه ایجاد می‌کند. چرا که هوا به اندازه کافی وارد بدن نمی‌شود. در برخی مواقع حتی خر و پف شدید می‌تواند به مشکل تنفسی منجر شود. عادت کنید تا از راه بینی نفس بکشید.

برای بهبود تنفس خود می‌توانید از اسپری‌های بینی استفاده کنید. بیشتر افرادی که به روی پشت خود می‌خوابند، خر و پف می‌کنند. یک کاهش وزن چند کیلویی نیز می‌تواند در کاهش خر و پف موثر باشد.

اگر با هیچ یک از این روش‌های بالا مشکل حل نشد، با دکتر مشورت کنید تا به گونه‌ای اختلال تنفسی شما را درمان کند...

برای خواندن بخش اول - خوابیده‌ام،اما خسته‌ام  - اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی