در این راستا مهدی امیرمعینی، مشاور موسسه بینالمللی انرژی با بیان اینکه به نظر میرسد قطع رابطه عربستان با قطر تاکنون در تولید و عرضه مواد هیدروکربنی قطر تاثیری نداشته است، اظهار کرد: قطر صادرکننده LNG است اما این محصول از طریق عربستان یا امارات صادر نمیشود. به همین دلیل بعید به نظر میرسد که تولید و عرضه LNG در قطر مانند خطوط هواپیمایی این کشور دچار اختلال شود.
وی با تاکید بر اینکه هر اتفاقی که در بازارهای جهانی انرژی پس از قطع رابطه عربستان با قطر رخ دهد کوتاهمدت است، توضیح داد: حتی اگر قیمت جهانی نفت به این دلیل افزایش پیدا کند، کوتاه مدت خواهد بود مگر اینکه قطع رابطه عربستان با قطر منجر به درگیری شود که من بعید میدانم.
مشاور موسسه بینالمللی انرژی با اشاره به احتمال افزایش قیمت نفت گفت: قطع رابطه عربستان با قطر یک بحث روانی است و به همین دلیل روی قیمت جهانی نفت تاثیر میگذارد. به طور کلی تنش در خاورمیانه افزایش پیدا کرده که این منجر به افزایش قیمت نفت میشود اما به طور کلی به نظر نمیرسد بازار در بلندمدت عکسالعمل خاصی از خود نشان دهد.
امیرمعینی در مورد برداشت قطر از میدانهای نفتی نیز تصریح کرد: هیچ کدام از میدانهای نفتی قطر مشترک با عربستان نیستند که چالش جدیدی در این زمینه ایجاد شود. قطر یک میدان مشترک با ایران دارد که اخیرا هم تصمیم گرفته این میدان را که گنبد شمالی در قطر و پارس جنوبی در ایران نام دارد را توسعه دهد و من فکر نمیکنم این تصمیم عربستان در روند سرمایهگذاری قطر روی توسعه میدان گنبد شمالی تاثیری داشته باشد.
بر اساس این گزاش، طبق آمار موجود، مصر برای تولید برق موردنیاز خود از ژانویه سال 2016 تاکنون ماهانه به طور میانگین 587هزار متر مربع واردات ال ان جی از قطر داشته است و به همین ترتیب امارات نیز در بازه زمانی مشابه ماهانه به طور میانگین 190هزار متر مربع ال ان جی از قطر وارد کرده است. هند پس از ژاپن بزرگترین واردکننده ال ان جی از قطر است.