ماهان شبکه ایرانیان

موج دوم لابی‎های بهارستان؛ عارف، حضرتی و حاجی‎بابایی وارد رقابت‎های کمیسیونی می‎شوند؟

با وجود انتقادهای متعدد، هفته گذشته تکلیف کرسی‎های هیات رئیسه مجلس دهم برای دومین سال مشخص شد اما هنوز کرسی‎های هیات رئیسه کمیسیون ها باقی مانده و فراکسیون ها و نمایندگان تلاش دارند تا کرسی‎های صدر کمیسیون‎ها را برای تاثیر گذاری بیشتر به دست آورند.

موج دوم لابی‎های بهارستان؛ عارف، حضرتی و حاجی‎بابایی وارد رقابت‎های کمیسیونی می‎شوند؟

فائزه عباسی: امروز اولین نشست علنی بهارستان بعد از انتخابات هیات رئیسه برگزار شد. آنچه از دقایق آغازین مجلس به چشم می خورد نوعی شلوغی صحن بود که حتی اگر تغییر صندلی نمایندگان را دلیلی بر این شلوغی‎ها بدانیم اما باز چرخش میان صندلی‎ها و نوع دست دادن ها حکایت از موج دیگری از لابی‎ها داشت که به هفته دوم مجلس بعد از انتخابات رسیده است. لابی برای کسب کرسی های صدر کمیسیون ها و تاثیر گذاری بیشتر.

دورخیز برای ریاست کمیسیون اقتصادی
در صحن علنی امروز الیاس حضرتی از یک سو می‏‎رفت و پور ابراهیمی از سوی دیگر طی الارض می کرد! آنها با نمایندگان دست می دهند و خوش و بش می کنند. البته عموما با نمایندگانی که با برند کمیسیون اقتصادی شناخته می شوند. هرچند برخی با نگاه های متعجب به این تحرکات می نگرند اما این رفتار چندان هم عجیب و غریب نیست. به هر حال بحث بر سر ریاست کمیسیون اقتصادی است. سال گذشته محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان و الیاس حضرتی نماینده تهران دو رقیب جدی برای کرسی ریاست کمیسیون اقتصادی بودند که به دلیل سابقه حضور پورابراهیمی در مجلس و شناخت نمایندگان و تعامل با او، حضرتی در رقابت جا ماند و ریاست به پور ابراهیمی رسید.
امروز با گذشت یک سال از آن زمان الیاس حضرتی نیز خود را به همکارانش شناسانده و جایگاهی برای خود بدست آورده است. از این منظر می توان پیش بینی کرد که رقابت سال جاری این دو نفر، رقابتی تنگاتنگ باشد وهیچ بعید نیست که کرسی ریاست زیر پای پورابراهیمی بلغزد. اما نباید یک نکته را فراموش کرد و آن سایه تاثیراتی است که انتخابات هیات رئیسه مجلس می تواند بر این انتخابات کمیسیون‎ها داشته باشد. لذا هرچند ممکن است آرای موافق با ریاست حضرتی نسبت به یک سال پیش بیشتر باشد، اما همچنان به نظر می رسد تمایل به رئیس ماندن ابراهیمی هم بیشتر شده باشد.

گفت و گوی عارف و زاهدی
با وجود آنکه صندلی اغلب نمایندگان تغییر کرده است اما هنوز صاحب صندلی شماره 184 محمدرضا عارف است. صندلی که در مجلس دهم به جایگاهی برای نشست ها و مذاکرات غیر رسمی معروف شده است.
تا پایان هفته وضعیت هیات رئیسه کمیسیون ها باید مشخص شود و یکی از مهمترین کرسی ها در کمیسیون های مجلس، کرسی ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات است. در میان شلوغی های امروز صحن، نشستن محمدمهدی زاهدی(وزیر علوم احمدی نژاد) در کنار محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید و معاون اول دولت سیدمحمد خاتمی کمی شاخک‎ها را تیز می کرد که چه بحثی می تواند منجر شود تا این دو برای دقایقی طولانی کنار هم بنشینند و آن طور که حرکات دستشان نشان می دهد بحثی با چنین جدیت را به پیش ببرند؟ موضوعی که گویا خالی از اختلاف نبود.

با آنکه صدای مکالمات این دو نفر به جایگاه خبرنگاران نمی رسید اما دور از ذهن هم نیست که موضوع مذاکراتشان انتخابات هیات رئیسه کمیسیون آموزش باشد. کمیسیونی که یک سال پیش زاهدی ریاستش را به عهده گرفت و این بار این جایگاه با کاندیدا شدن عارف می تواند به خطر بیفتد. از سوی دیگر بدعهدی که از سوی فراکسیون ولایی در انتخابات هیات رئیسه صورت گرفت فراکسیون امید را در رفتار مستقل مصمم تر کرده است. با توجه به تعدد حضور اعضای فراکسیون امید در کمیسیون آموزش هر گونه تصمیمی از سوی این فراکسیون می تواند در خط زدن زاهدی از ریاست موثر باشد.

کمیسیون برنامه و بودجه
حاجی بابایی بعد از آنکه صلاحیتش در انتخابات ریاست جمهوری تائید نشد دلش را به نائب رئیسی مجلس خوش کرده بود که آنجا نیز نتوانست توفیقی به دست بیاورد و اقبال نمایندگان به حضور مطهری و پزشکیان بیشتر بود. با وجود این وزیر آموزش و پرورش احمدی نژاد مایوس نشد و این بار برای ریاست کمیسیون برنامه و بودجه خیز برداشته است. نوع تعامل های امروز او با نمایندگان نشان از عزم جدی برای حضور در هیات رئیسه این کمیسیون کلیدی داشت.

البته غلامرضا تاجگردون که نزدیک به چهار سال است که در کمیسیون برنامه بودجه بر کرسی ریاست تکیه زده است از رقیبان سرسخت او است. با وجود تجربه تاجگردون در این زمینه و روابطش با نمایندگان عضو فراکسیون امید و مستقلین به نظر می رسد حاجی بابایی در این عرصه نیز چندان شانسی برای پیروزی نداشته باشد.

سهم زنان برای حضور در هیات رئیسه کمیسیون ها افزایش می‎یابد
زنان در مدیریت کلان مجلس حضور ندارند و با تغییرات جدید، صندلی 17 زن مجلس به گوشه سمت راست صحن منتقل شده است. هرچند کمی طول کشید تا تغییر جایگاه مشخص شود اما تحرکات فراکسیون زنان در سطح مجلس همچنان پررنگ بود و در این میان بیش از همه می توان به حضور فاطمه سعیدی و پروانه مافی اشاره کرد. فاطمه سعیدی در انتخابات سال گذشته برای کرسی دبیر دوم کمیسیون آموزش و تحقیقات انتخاب شد و پروانه مافی کرسی نائب رئیس شوراها را به خود اختصاص داد. به نظر می‎رسد که فراکسیون زنان برای کسب کرسی‎های بیشتر در هیات رئیسه کمیسیون‎ها رایزنی های با فراکسیون‎های سه گانه مجلس خواهد داشت.

27216

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان