دو نیمه متفاوت دلار در آذرماه
دلار در آخرین ماه پاییز دو نیمه متفاوت را تجربه کرد. در 15 روز ابتدایی این ماه، اوضاع بیشتر به کام خریداران بود و اسکناس آمریکایی در این فاصله زمانی توانست از محدوده 28 هزار تومانی کنده شود و تا مرز 31 هزار تومانی پیشروی کند. با رسیدن دلار به مرز 31 هزار تومانی به یکباره فروشندگان ارزی بیشتر شدند و توانستند در مقاطعی حتی اسکناس آمریکایی را به زیر مرز 30 هزار تومانی برگردانند. با این حال، در دو روز انتهایی ماه دلار توانست اندکی بالاتر از مرز 30 هزارتومانی قرار بگیرد. این اتفاق تا حدی انتظارات صعودی را در بازار فعال نگه داشت. به گفته فعالان بازار ارز در آذرماه بیشتر تحت تاثیر مذاکرات هستهای قرار داشت. زمانی که معاملهگران نسبت به مذاکرات بدبین شدند، خریدها بیشتر شد و هر زمان خوشبینیها بیشتر شد، فروشندگان زیاد شدند.
روند بازار در آخرین روز آذر
با وجود میل بازارساز مبنی بر نشکستن سقف مقاومتی 30 هزار تومان، نرخ دلار روز سهشنبه همچنان با روند صعودی ولی با آهستگی به حرکت خود ادامه داد و این کانال را بعد از غیبتی کوتاهمدت برای خود تثبیت کرد.
دلار که روز دوشنبه در بازار آزاد با رقم 30هزار و 130 تومان به کار خود پایان داده بود دیروز، سهشنبه به محدوده 30 هزار و 150 تومان رسید. معاملهگران هم در واکنش به این روند تحلیلهای گوناگونی داشتند. برخی از نامعلوم بودن نتیجه مذاکرات برجام میگفتند و برخی دیگر به روند افزایشی درهم امارات و در نتیجه آن ادامه روند صعودی دلار اشاره داشتند. این درحالی است که ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اذعان داشت بازگشت به برجام بهترین گزینه است. او که در نشستی مطبوعاتی روز دوشنبه به وقت محلی پیرامون مذاکرات برجام حضور یافت به این نکته اشاره کرد که بازگشت متقابل به پایبندی به برجام برای آمریکا، 1+5 و جامعه جهانی بهترین گزینه خواهد بود. در همین راستا انتظار میرود با توجه به میزان نوسانپذیری بازار ارز داخلی نسبت به اخبار مذاکرات احیای برجام، انتظار میرود در روزهای آینده شاهد تاثیرات مستقیم یا غیرمستقیم سخنان این نشست خبری بر بازار قیمت این ارز باشیم. هر اونس طلا نیز دیروز تا زمان تهیه این گزارش در بازارهای جهانی به 1786 دلار رسید.