ماهان شبکه ایرانیان

همه چیز درباره شامپوها (بخش دوم)

شامپوی نوزادان و کودکان به گونه‌ای ساخته می‌شود که اگر با چشم‌ها تماس پیدا کرد، سوزش بسیار کمتری ایجاد کند.

همه چیز درباره شامپوها (بخش دوم)

انواع شامپوهای مخصوص

شامپو برای شوره سر

کمپانی‌های تولیدکننده محصولات آرایشی– بهداشتی نوعی شامپو مخصوص شوره سر را تولید کرده‌اند. در این شامپو مقدار قابل توجهی، «قارچ‌کش» مثل کتوکونازول، روی، سولفید آهن و سولفید سلنیوم وجود دارد.

شامپوی طبیعی

برخی از کمپانی‌ها نوعی شامپوی طبیعی تولید می‌کنند و به جای استفاده از برخی مواد شیمیایی در شامپو از داروهای گیاهی و مواد طبیعی استفاده می‌کنند. (مثل عصاره گیاهان و انواع روغن‌ها) و این ترکیبات را به مواد اولیه شامپو می‌افزایند. از آنجایی که این شامپوها انواع مختلفی دارند، کاربردشان نیز متفاوت است. معمولا روی ظرف حاوی این شامپوها درج می‌شود بدون SLS، بدین معنی که در این نوع شامپو، هیچ نوع ماده شیمیایی تند و ناملایم به کار نرفته (خصوصا از خانواه سولفات‌ها). شامپوهای طبیعی سبب نرمی بیشتر موها می‌شوند.

شامپوی بچه

شامپوی نوزادان و کودکان به گونه‌ای ساخته می‌شود که اگر با چشم‌ها تماس پیدا کرد، سوزش بسیار کمتری ایجاد کند. برای ساخت این شامپوها یکی از فرمول‌های زیر به کار می‌رود:

1-‌ رقیق‌کردن، به نحوی که در صورت استفاده از شامپو، مواد شوینده به سرعت از قسمت سر به پایین سرازیر شوند و به علت رقیق بودن و سریع‌تر روان شدن، راحت‌تر پاک شده و تا جایی که امکان دارد از سوزش چشم‌های کودک جلوگیری شود.

2- تنظیم PH، به گونه‌ای که PH شامپوهای بچه حدود 7 باشد یعنی کمی بیشتر از PH شامپوهایی که مخصوص پوست و موهای بسیار حساس است و مقداری کمتر از PH شامپوهایی که از صابون ساخته می‌شود.

3- استفاده از موادی که کمتر از شامپوهای دیگر سبب سوزش چشم‌ها می‌شوند.

4-عدم استفاده از ترکیباتی مثل گلیلولیپید، پلی‌تکسیلیت و مونوگلیسرید زیرا این ترکیبات در صورت تماس مستقیم با چشم موجب سوزش می‌شوند.

موارد فوق در صورت تماس شامپو با چشم‌ها، به طور کامل از سوزش آنها جلوگیری نمی‌کنند بلکه تا حدود زیادی موجب کاهش این مسأله می‌شوند. تنوع مواد به کار رفته در شامپوهای بچه بیش از سایر شامپوهاست تغییر در میزان پاک‌کنندگی و کف کردن این محصولات به دلیل به کارگیری همین مواد است.

شامپوهای جامد و سخت

فرمول شامپوهای جامد یا شامپوهای قالبی، به گونه‌ای است که صابون و سایر مواد به کار رفته در آنها کاملا جامد هستند. این شامپوها این مزیت را دارند که درهر حالتی که قرار گرفته باشند، از ظرف خود ریزش نمی‌کنند و به هدر نمی‌روند ولی موجب کندی عمل شست‌وشوی سر می‌شوند و موها را نیز کمی زبر می‌کنند.

شامپوهای ژله‌ای

ژله‌های سفت و شفاف که با فشار دادن تیوب سرازیر می‌شوند، یکی دیگر از اشکال رایج شامپوهاست و با افزایش میزان غلظت و چسبندگی شامپو ساخته می‌شوند این شامپوها نیز در هر حالتی از ظرف خود ریزش نمی‌کنند ولی برعکس شامپوهای جدید، عمل شست‌وشو در آنها بسیار سریع و راحت است و خیلی خوب هم روی سطح سر و مو سُر می‌خورند.

در گذشته مردم در خانه‌هایشان از صابون‌های ژلاتینی استفاده می‌کردند. آنها با حل کردن صابون سدیم در آب گرم نوعی شامپوی ژله‌ای تهیه می‌کردند که شست‌وشوی آسانی هم داشت.

شامپوی خمیری

این شامپوها به شکل خمیر و کرم هستند و محتویات آنها حالت آبکی و مرطوب دارد. استفاده از این شامپوها سریع‌تر از شامپوهای جامد است.

شامپوهای خشک

شامپوهای خشک و یا پودری که برای استفاده از آنها نیاز به آب نیست، معمولا از پودرهایی مثل پودر نشاسته تهیه می‌شوند. مواد آلوده موها جذب این پودرها می‌شوند و بعد از آن می‌توان موها را شانه زد. آنهایی که موهای سیاه دارند، معمولا ترجیح می‌دهند که از پودرهای قهوه‌ای مثل پودر خرنوب و کاکائو استفاده کنند. اغلب مردم معتقدند که شامپوهای پودری به اندازه سایر شامپوها مو را تمیز نمی‌کنند زیرا وجود آب نیز عامل مهمی در از بین رفتن جرم، آلودگی و چربی‌ها می‌باشد.

برای خواندن بخش اول- همه چیز درباره شامپوها - اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان