به گزارش ایسنا به نقل از دیلیمیل، حدود 50 سال قبل ناسا دو فضانورد را در "ماموریت گمینی 3 " راهی فضا کرد و این نخستین فضاپیمایی بود که دو نفر را با خود به فضا میبرد.
این فضانوردان یک ساندویچ گوشت را به طور پنهانی به فضا برده بودند. حین خوردن آن، خردههای نان به همه جا پراکنده شد و ممکن بود این موضوع به تجهیزات موجود آسیب برساند یا در گلوی فضانوردان فرو رود.
از آن زمان به بعد مصرف نان در فضا ممنوع شد اما یک شرکت آلمانی به نام "بیک این اسپیس"(Bake in Space) امیدوار است با تولید نان خردنشدنی بتواند این مشکل را حل کند. مواد غذایی تازه مانند کاهو و سبزیجات دیگر در فضا تولید شدهاند اما تولید نان ممنوع بوده است.
این شرکت به دنبال ارائه نان تازه به فضانوردان با هدف ارتقای سلامت آنها در ماموریتهای طولانیمدت مانند ماموریت ماه یا مریخ است.
شرکت آلمانی در حال همکاری با "مرکز هوافضای آلمان" و محققان سازمانهای دیگر با هدف تولید مخلوط خمیر و ارائه یک شیوه پختوپز نوآورانه برای تولید نان خردنشدنی است.
به گفته محققان، دشوارترین قسمت این فرآیند تولید خمیر با بافت درست است. در این میان طراحی یک اجاق برای پختن نان نیز اهمیت دارد و یک شرکت آلمانی دیگر به نام OHB System AG در حال تولید اجاقی است که با محدودیتهای فضا سازگاری داشته باشد.
چون ارائه الکتریسیته در ایستگاه بینالمللی فضایی محدود است، این اجاق باید فقط با 250 وات برق کار کند و این یک دهم میزان برقی است که یک اجاق استاندارد مصرف میکند. علاوه بر این، اجاق باید گرما را در داخل خود نگه دارد.
شرکت Bake In Space پروژه خود را در "کنفرانس فضا" در انگلستان ارائه داد و فناوری پخت نان را در طول ماموریت آژانس فضایی اروپا به ایستگاه بینالمللی فضایی در سال 2018 آزمایش خواهد کرد.
دانشمندان به دنبال کنترل فرآیند پخت و پز نان از زمین هستند تا فضانوردان نگرانی در این مورد نداشته باشند. آنها همچنین قصد دارند بر روی زمین، اثرات ریزگرانش را بر روی قرصهای تولیدشده نان بررسی کنند.