دانشمندان اخیراً توانسته اند با استفاده از روش ژن درمانی و سلول های «لنفوسیت T» اصلاح شده ی یک اهدا کننده، دو کودک مبتلا به سرطان خون را به طور کامل درمان کنند.
محققین دانشگاه تکنولوژی ماساچوست MIT طی یادداشتی عنوان کردند نخستین آزمایش عملی این ترفند با موفقیت در بیمارستان بزرگ اورموند لندن انجام گردیده و می توان مدعی شد که آینده درمان سرطان خون بسیار ساده و البته ارزان تر خواهد بود.
این دو کودک که به ترتیب 11 و 16 ماه سن دارند پیش از این نیز مورد انجام مراحل متعدد درمانی سرطان خون قرار گرفته بوده اما آنها موفقیت آمیز نبوده است.
اما عمل اخیر و فرآیند بیرون کشیدن سلول های آلوده و جایگذاری سلول های مهندسی شده یک اهدا کننده برای حمله به سرطان خون با موفقیت کامل همراه بوده است.
دستورالعمل بهره مندی از اصلاحیه لنفوسیت های T پیش از این در آزمایشات کوچکتر نیز موفقیت آمیز ظاهر شده بودند، اما مهندسی و درمان قبلاً روی خون خود بیمار صورت می گرفت.
اما متد جدید که از خون اهدا کننده ها استفاده می کند می تواند به فرآیند درمانی نوینی به نام «Off the shelf» منجر شده و بازه زمانی دریافت و انجام آزمایشات روی خون بیمار را به حداقل برساند.
به علاوه این روش جدید ضمن سرعت عملکرد بهتر، به ازای هر دوز حدود 4000 دلار هزینه در بر خواهد داشت که تقریباً 10 درصد کمتر از بهره مندی از خون خود بیمار خواهد بود.