به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد اطلاعرسانی رویدادهای ترویج کتابخوانی، نخستین جلسه با حضور هیات داوران در دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
علیاصغر سیدآبادی گفت: در روزهای گذشته، پرونده بیشتر شهرهای شرکتکننده در سومین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران به دبیرخانه مرکزی این جشنواره رسیده است که دیروز مرحله نخست داوری درباره آنها به انجام رسید.
وی افزود: داوران با توجه به معیارهای کمّی، معیارهای کیفی و پیشینه اجرای طرحهای دورههای پیشین، که در فرمهای ارزیابی داوران ذکر شده است، پروندههای شهرهای شرکتکننده را بررسی کردند.
دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پس از انتخاب شهرهایی که شرایط لازم را برای رفتن به مرحله بالاتر کسب کردهاند، داوری نهایی انجام خواهد شد که طی آن، شهر برگزیده از میان نامزدهای پایتخت کتاب ایران انتخاب خواهد شد. براساس کیفیت برنامههای شهرها، داوران به این نتیجه میرسند که چند شهر را بهعنوان نامزدهای اولیه معرفی کنند.
وی افزود: امسال اتفاق دیگری هم میافتد و آن، انتخاب شهر دوستدار کتاب در استانها در مرحله اولیه داوری است. این به آن معنا نسیت که از هر استان یک شهر انتخاب شود. بلکه به این معناست که شهرهایی انتخاب میشوند که حداقلی از امتیازات را کسب کنند. فکر میکنم حداکثر از 10 استان شهر دوستدار کتاب داشته باشیم.
سیدآبادی در پاسخ به این سؤال که شهرهای دوستدار کتاب سومین دوره جشنواره انتخاب پایتخت کتاب، در سال آینده چه امتیازی نسبت به دیگر شهرها خواهند داشت، گفت: این عنوان هم مانند عنوان پایتخت کتاب ایران، بیشتر یک عنوان نمادین است. اما طبیعی است که این شهرها، در طرحهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اولویتهایی روبهرو خواهند شد. بهعنوان نمونه، در نیشابور که سال گذشته بهعنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شد، امسال با هماهنگی مرکز استان، نمایشگاه کتاب برگزار شد. درحالیکه این نمایشگاه همیشه در شهر مشهد برگزار میشد.
بر اساس این گزارش، داوری نهایی سومین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران، بهزودی برگزار خواهد شد. این جشنواره اسفند ماه سال جاری، سومین پایتخت کتاب ایران را معرفی خواهد کرد. در دورههای پیشین، شهرهای اهواز و نیشابور بهعنوان پایتخت کتاب انتخاب شده بودند.