ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق؛

اول با آمریکا مذاکره کنید بعد به سراغ عربستان بروید! / چرا هیچ‌کس نامزدهای انتخاباتی جبهه اصلاحات را گردن نمی‌گیرد؟

روزنامه اصلاح‌طلب: روابط ایران و عربستان همواره متاثر از روابط ایران با امریکا از یک سو و عربستان با امریکا از طرف دیگر بوده است.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز شنبه 28 مرداد ماه در حالی چاپ و منتشر شد که بیانات رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران و تاکید بر دوری از خستگی و نا امیدی و سیگنال مهم منطقه‌ای از جده و دعوت از رئیسی به عربستان سعودی، در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

حسین امیرعبداللهیان روز گذشته با محمد بن‌سلمان ولیعهد و نخست‌وزیر عربستان سعودی در جده دیدار کرد. به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان(واس) وزیر خارجه ایران در این دیدار سلام و تحیت سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران را به وی و سلمان‌بن عبدالعزیز، پادشاه این کشور ابلاغ کرد. محمد بن‌سلمان نیز به امیرعبداللهیان گفت که سلام خود ‌و پادشاه این کشور را به سیدابراهیم رئیسی ابلاغ کند. در این دیدار به روابط میان تهران و ریاض و فرصت‌های به‌وجودآمده برای همکاری در آینده و راه‌های گسترش آن پرداخته شد.

روزنامه هم‌میهن با اشاره به دیدار مهم وزیر خارجه با ولیعهد سعودی نوشته است:

امروز در مسیر درست تقویت مناسبات با کشورهای همسایه خود و از جمله عربستان سعودی هستیم. در این چارچوب علاوه بر احیای روابط با کشور برادر و همسایه عربستان سعودی، با دیگر کشورهای این حوزه شامل عراق، قطر، کویت و امارات متحده عربی روابط قوی و نیرومندی را پایه‌گذاری کردیم. معتقدیم ایده امنیت و توسعه در منطقه یک ایده غیرقابل تفکیک و متعلق به همه کنشگران در منطقه است. معتقدیم سازمان همکاری‌های اسلامی از ظرفیتی برخوردار است که امروز در نظام بین‌الملل به‌عنوان یک کنشگر مهم عمل کند. از جمله موضوعات مورد بحث و تبادل‌نظر، تمرکز بر مسئله فلسطین و قدس به‌عنوان موضوع اصلی جهان اسلام است.

اول با آمریکا مذاکره کنید بعد به سراغ عربستان بروید! / چرا هیچ‌کس نامزدهای انتخاباتی جبهه اصلاحات را گردن نمی‌گیرد؟

روزنامه اعتماد نیز ارتباط با عربستان را تحت تاثیر گفتگو با آمریکایی‌ها خوانده و می‌نویسد:

روابط ایران و عربستان همواره متاثر از روابط ایران با امریکا از یک سو و عربستان با امریکا از طرف دیگر بوده است. اما امروز فارغ از اینکه امریکا چه نقشه‌ و برنامه‌ای دارد، ایران و عربستان با میانجیگری چین، چالش‌های موجود در روابط خود را کنار گذاشته‌اند. این دو کشور از اسفندماه گذشته به تدریج از سرگیری روابطی دوجانبه را آغاز کرده‌اند تا در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و در صورت امکان امنیتی فیمابین را گسترش دهند. بسیار مهم است که ایران تلاش کند، روابطش با عربستان سعودی از مناسبات عربستان با امریکا و حتی اسراییل تاثیر نپذیرد. افراد و جریاناتی که به دنبال کارشکنی در بهبود روابط دو کشور بوده و هستند به دنبال مطرح کردن روابط عربستان با اسراییل بودند.

در ادامه این یادداشت آمده است:

در حالی که ایران با بسیاری از کشورهای جهان رابطه دارد که آنها روابطی هم با اسراییل دارند. اساسا کشوری مانند ترکیه نه تنها با اسراییل رابطه دارد، بلکه از سال 96میلادی روابط خود را با اسراییل به روابط راهبردی، نظامی و امنیتی ارتقا داده است. روسیه هم از همین دست کشورهاست. چین، هند و...از دیگر کشورهایی هستند که به صورت توامان با ایران و اسراییل رابطه دارند. در کل معتقدم روابط ایران با عربستان نباید تحت تاثیر روابط این کشورها با سایر دولت‌ها از جمله اسراییل باشد.

اول با آمریکا مذاکره کنید بعد به سراغ عربستان بروید! / چرا هیچ‌کس نامزدهای انتخاباتی جبهه اصلاحات را گردن نمی‌گیرد؟

روزنامه شرق نیز سفر وزیر امور خارجه به ریاض را دارای دستاورد ملموس خوانده و نوشته است:

البته روز پنجشنبه بعد از ورود هیئت ایرانی به ریاض زمزمه این دیدار شنیده می‌شد که با توجه به سخنان وزرای خارجه دو کشور در نشست خبری پنجشنبه نتیجه‌بخش‌بودن این سفر کاملا ملموس بود؛ زیرا طرفین از توافقات مهمی سخن گفتند، امیرعبداللهیان در نشست خبری خود با همتای عربستانی، با اشاره به اینکه این چهارمین دیدار وزرای خارجه از پکن تا تهران تا ریاض است، اظهار خرسندی کرد که روابط دو کشور در مسیر درست خود قرار دارد. او افزود: لازم است زمینه‌های مختلف روابط دو کشور در راستای منافع مشترک فعال شود.

اول با آمریکا مذاکره کنید بعد به سراغ عربستان بروید! / چرا هیچ‌کس نامزدهای انتخاباتی جبهه اصلاحات را گردن نمی‌گیرد؟

حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات تشکیلاتی نخواهند بود

چگونگی حضور جریان اصلاح‌طلب در انتخابات اسفنده ماه هنوز آنچنان که باید مشخص نشده است. طیفی از اصلاح‌طلبان که می‌خواهند در انتخابات شرکت کنند تحرکات خود را ادامه می‌دهند ولی به‌نظر وسیله اینکه بخواهند لیست جداگانه بدهند در دست ندارند و این نشان می‌دهد که باید در انتظار ائتلاف‌شان با دیگر جریان‌ها باشیم.

روزنامه آرمان امروز به نقل از حسن رسولی عضو جبهه اصلاحات نوشته است که اصلاح‌طلبان با وجود داشتن نامزد در انتخابات حاضر به پذیرش آن‌ها در لیستی واحد نیستند! رسولی گفته است:

بر اساس موضع جبهه اصلاحات، اصلاح‌طلبان ورود سازمانی و تشکیلاتی به انتخابات مجلس دوازدهم نخواهند داشت و آن افرادی که در ثبت‌نام اولیه خود را انجام دادند، صرف نظر از اینکه تأیید یا ردصلاحیت شوند، در قالب اراده فردی خود عمل کرده‌اند، نه در قالب یک راهبرد تشکیلاتی از سوی جبهه اصلاحات.

عضو جبهه اصلاحات می‌گوید:

تحلیل من این است که بسیاری از عوامل قبلی و تشدیدکننده فعلی به گونه‌ای از سوی مجلس کنار هم قرار گرفته‌اند که عملا امکان تشویق به مشارکت و امکان حضور داوطلبین در انتخابات پیش‌رو از نامزدهای بالقوه در گستره 205حوزه انتخابیه خبری نیست و کاش سیاسی‌های عمومی که درباره انتخابات مطرح شد و نیز سیاست‌هایی که از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال94 خدمت رهبری ارائه شد، در دستور کار مجلس در جریان تصویب اصلاح قانون انتخابات و تصمیم‌سازان انتخابات قرار می‌گرفت. می‌شد که اصلاح قانون انتخابات به سرزندگی انتخابات کمک کند اما در کمال تأسف روند حرکت مجلس و شورای نگهبان نه‌تنها در مسیر مشارکت‌گرایانه نبود، بلکه بسیاری از مواد و مفاد قانون اخیر انتخابات مسدودکننده راه نیروهای اصلاح‌طلبِ معتقد به نظام اما منتقدِ وضع موجود به عرصه انتخابات بود.

اول با آمریکا مذاکره کنید بعد به سراغ عربستان بروید! / چرا هیچ‌کس نامزدهای انتخاباتی جبهه اصلاحات را گردن نمی‌گیرد؟

بررسی مواضع اصلاح‌طلبان نشان می‌دهد که جبهه اصلاحات ایران با بازنشسته ساختن بهزاد نبوی و فاصله گذاری های مشخص با طیف کارگزاران سازندگی در کنار فعال سازی محمد خاتمی در حوزه حقوق اجتماعی به طور واضح برنامه مشخص خود را در قبال انتخابات اسفندماه آغاز کرده است. اگرچه بسیاری از احزاب اصلاح طلب خواهان حضور در انتخابات هستند اما دخالت حزب اتحاد ملت بر تصمیم گیری های جبهه اصلاحات روند مذکور ائتلاف همگانی اصلاح طلبان را به محاق برده است. این در حالی بوده که برخی گزارشات منتشر شده هفته اخیر مبنی بر دخالت مصطفی تاج زاده بر سازوکارهای سیاسی جبهه اصلاحات ایران نشان میدهد که تشکیلات اصلی جبهه اصلاحات در ریل تحریم در حال حرکت است؛ اما برخی تشکیلات منزوی شده اصلاح طلب خواهان نقش آفرینی هرچند کم اثر در انتخابات هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی