ماهان شبکه ایرانیان

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:

آیت‌الله محمدی گیلانی حکمت و اخلاق را با قاطعیت قضایی در آمیخته بود

گروه حوزه‌های علمیه: عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تاکید کرد: آیت‌الله محمدی گلانی در فقه و فلسفه صاحب‌نظر بود و اخلاق و حکمت را با قضاوت درآمیخته بود.

آیت‌الله عباس کعبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: آیت‌الله محمدی گیلانی فقیهی مجاهد و از چهره‌های برجسته حوزه علمیه و در عرصه فقه، فلسفه و اخلاق صاحبنظر بودند.

وی ادامه داد: آثار ارزشمند علمی در فلسفه، اخلاق و ... از ایشان برجای مانده که در کنار فعالیت‌های سیاسی و مبارزاتی از وی شخصیت جامعی درست کرده بود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به برخی تالیفات ایشان، تصریح کرد: کتاب‌های قضا و قضاوت در اسلام، امامت و خلافت در کتاب و سنت و قرآن و سنن الهی در اجتماع بشر که از آثار ایشان است، نشان می‌دهد در عرصه‌های مختلف از قضاوت گرفته تا اخلاق و موضوعات قرآنی فعالیت کرده و در برخی از این رشته‌ها دارای جامعیت علمی بوده است.

کعبی با بیان اینکه ایشان از ارکان انقلاب اسلامی و پیشگامان نهضت امام خمینی(ره) بودند، عنوان کرد: وی حکمت و اخلاق را با خدمت به ملت و مبارزه با طاغوت و حضور قاطعانه در عرصه قضاوت آمیخته کرده بود و عبادت و بندگی و زهد و مجاهدت در ایشان برجسته بود.

استاد حوزه علمیه تاکید کرد: آیت‌الله محمدی گیلانی نرم‌خویی در برخورد با دیگران را با قاطعیت قضایی در آمیخته و در اجرای احکام دین الهی حتی با نزدیکان خود نیز مسامحه نکرد و شایستگی نشان افتخار و لیاقتی را که به او داده شد، داشت.

شاگردی در محضر سه شخصیت کم نظیر

کعبی با بیان اینکه وی شاگرد آیت‌الله‌العظمی بروجردی، امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی(ره) بود، عنوان کرد: شاگردی کسی مانند امام، او را در عرصه اخلاق و سیاست برجسته کرد و شاگردی آیت‌الله بروجردی فقاهت و شاگردی علامه طباطبایی تفسیر قرآن را به او آموخت و سبب شد تا در تمام این زمینه‌ها بتواند به حوزه و کشور خدمت کند.

عضو جامعه مدرسین تصریح کرد: مبارزات سیاسی و حمایت‌های بی دریغ وی از انقلاب و امام به نحوی که امضای ایشان در بیشتر اعلامیه‌های حمایت از امام و ضدیت با رژیم شاه وجود داشت، همچنین درخشندگی در عرصه قضایی وی را در این ابعاد مشهورتر کرده و سبب شده تا جنبه علمی کمتر مورد توجه باشد.

وی تاکید کرد: این در حالی است که ایشان به عنوان یک فقیه فیلسوف و متکلم برجسته و از اساتید اخلاق حوزه بود و آثار منتشر شده از ایشان گواه این مدعاست.

یادآور می‌شود، آیت‌الله محمدی گیلانی که از 30 اردیبهشت ماه سال 1393 به دلیل مشکل ریوی در بخش «آی. سی. یو» یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شده بود، در 18 تیرماه 1393 در سن 86 سالگی درگذشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی