
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی سبحانی ظهر امروز دهم تیر در جلسه تفسیر سوره زمر گفت: خداوند در آیه دوم و سوم زمر به مباحث اعتقادی بین مومنان و مشرکان میپردازد.
وی افزود: خداوند در آیه شریفه «أَلَا لِلَّهِ الدِّینُ الْخَالِصُ وَالَّذِینَ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ أَوْلِیَاء مَا نَعْبُدُهُمْ إِلَّا لِیُقَرِّبُونَا إِلَى اللَّهِ زُلْفَى إِنَّ اللَّهَ یَحْکُمُ بَیْنَهُمْ فِی مَا هُمْ فِیهِ یَخْتَلِفُونَ إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی مَنْ هُوَ کَاذِبٌ کَفَّارٌ»(زمر/3) به برداشت خاصی اشاره دارد که بیانگر دروغپردازی مشرکان است.
سبحانی یادآور شد: هرچه کمال انسان بالاتر برود نگاه او به خداوند و عبادت نیز تعالی خواهد یافت و عبادت او از حیث قربت و رسیدن به قرب خداوند خواهد بود.
وی گفت: مرتبه دوم عبادت نیز در حوزه ربوبیت تعریف میشود؛ یعنی اینکه چه کسی جز خداوندی که توانایی خلق و جان بخشیدن به این جهان و جهانیان را دارد، لایق عبادت کردن است.
این مرجع تقلید بیان کرد: مشرکان و کافران با انکار و کفران نعمات الهی به پرستش بتهایی اقدام کردند که خداوند نیز به همین خاطر آنان را به شدت توبیخ کرده است.
آیتاللهالعظمی سبحانی عنوان کرد: مشرکان در جواب پیامبر برای پرستش بتها بیان میکردند که برای پرستش خداوند دست به راه دوم قرب زدهایم و در این رابطه با عبادت اولیای خدا از آنان برای رسیدن به خدا کمک میطلبیم.
وی گفت: خداوند در جواب آنها میفرمایند که در روز قیامت بین آنها یعنی کفار قضاوت خواهد کرد که برخی ازمفسرین در اینجا بیان کردهاند که مراد از قضاوت، قضاوت خدا بین مومنان و مشرکان است که این تفسیر از نظر معنوی و حتی ادبی نیز درست نیست.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: خداوند در روز قیامت بین گروههای مختلف مشرکان قضاوت خواهد کرد زیرا آنها فرقههای گوناگونی بودند؛ البته یک بخش دعاوی آنها درگیری است که آنها با رهبران و پیران قوم خود دارند زیرا آنها بودند که مردم را به شرک دعوت کردند.
وی گفت: جواب دوم خداوند به این مشرکین آن است که شما دروغ میگویید و بهانهای که برای بت پرستی آوردند که ما این بتها ناصر و رزاق و... نمیدانیم دروغ است و آنها هیچگاه در این زمینه حرف راست نمیزنند.
این مفسر قرآن خاطرنشان کرد: مشرکان بیان میکنند که عزت ما دست این بتهاست، به همین دلیل در جنگ احد بتهای بزرگ خود را به همراه آوردند.
استاد برجسته حوزه تصریح کرد: یکی از نکات جالب درباره این مشرکان آن است که به قول خداوند، در روز قیامت هم دست از دروغ پردازی خود بر نمیدارند و در قیامت هم مدعی هستند که این بتها را برای رسیدن به قرب الهی پرستش میکردند.