ماهان شبکه ایرانیان

توسط یک محقق حوزوی صورت گرفت؛

بررسی گونه‌شناسی و جایگاه حاملان قرآن از منظر قرآن و عترت(ع)

گروه حوزه‌های علمیه: کتاب «حاملان قرآن بایدها و نبایدها از منظر قرآن و عترت(ع)» اثر حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی پرچوی از محققان و نویسندگان حوزوی علاوه بر موضوعات مختلف مرتبط با حاملان قرآن به بررسی جایگاه و گونه‌شناسی ایشان پرداخته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا محمدی پرچوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: این کتاب که توسط انتشارات اسوه به زیور طبع آراسته شده، در سه فصل تالیف و تدوین یافته است.
وی ادامه داد: فصل اول شامل چهار نوشتار است که در نوشتار اول آن به معناشناسی واژگان از جمله قرآن، حاملان و بایدها و نبایدها و در نوشتار دوم به گونه‌شناسی حاملان در سه بخش حامل الفاظ و حامل معانی و حامل حقیقت قرآن و همچنین به حاملان پسندیده و حاملان نکوهیده اختصاص دارد.

نویسنده این اثر ادامه داد: در نوشتار سوم، به جایگاه حاملان قرآن در دنیا و آخرت پرداخته شده است و در نوشتار چهارم نیز به آثار و برکات حمل قرآن اشاره شده است.
رئیس مرکز راهبردی حفظ سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به فصل دوم، با بیان اینکه این فصل شامل سه نوشتار است، اظهار کرد: در نوشتار اول به بایدهای اعتقادی از جمله اعتقاد به برتری قرآن نسبت به سایر کتب، باورداشت جاودانگی قرآن، ایمان به شفاعت قرآن، اعتقاد به داشتن گران‌بها‌ترین چیزها و... پرداخته شده است.

محمدی پرچوی تصریح کرد: بررسی بایدهای اخلاقی حاملان قرآن از جمله ترس از خدا در نهان و آشکارا، خضوع و خشوع در برابر قرآن و داشتن اخلاص در تلاوت قرآن و بایدهای رفتاری از جمله به تلاوت و انس پیوسته، تلاوت متدبّرانه، تزکیه خود و جامعه، عمل به قرآن، ادای حق تلاوت قرآن، رعایت آداب تلاوت قرآن و... از دیگر مباحث فصل دوم است.
وی با بیان اینکه فصل سوم نیز شامل سه نوشتار است، عنوان کرد: در نوشتار اول به نبایدهای اعتقادی حاملان قرآن از جمله کوچک یا سبک شمردن قرآن، ایمان تبعیض‌آمیز به قرآن و حلال دانستن حرام‌های قرآنی اشاره کرده و در نوشتار دوم به نبایدهای حاملان قرآن از جمله دلبستگی به دنیا و ریا و خودنمایی اشاره شده و در نوشتار سوم به نبایدهای رفتار حاملان قرآن از جمله کنار نهادن قرآن، پشت سرافکندن قرآن، فراموشی محفوظات، تلاوت و کتابت مادی‌گرایانه، تلاوت غناگونه و... پرداخته شده است.
وی ادامه داد: از آن جا که همواره یکی از دغدغه‌های رهبر معظّم انقلاب و علماء و مراجع و مسئولین و متولیان امور قرآنی کشور، تربیت جامعه قرآنی متخلّق به اخلاق قرآنی بوده است، در این کتاب مجموعه شرایط، آداب و وظایف فردی و اجتماعی قاریان و حافظان و هشدارها و آسیب‌هایی که جامعه قرآنی را تهدید می‌کند، با توجه با آیات و روایات مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی