شناسه : ۲۹۲۵۷۵۰ - سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۶:۴۰
خطرناکترین درخت جهان حتی بهعنوان سرپناه در هنگام بارندگی امن نیست
سیبچه مرگ درخت خطرناکی است که در صورت خوردن میوه آن ممکن است جان خود را از دست بدهید.
درحالیکه سخت است گیاهان را به عنوان تهدیدی جدی به شمار بیاوریم، درختی وجود دارد که گویی واقعاً بیرحم است.
به گزارش زومیت، سیبچه مرگ یا مانچینل در کتاب رکوردهای جهانی گینس به عنوان خطرناکترین درخت جهان معرفی شده است. پوست این درخت میتواند موجب سوختگی شیمیایی شود، شیره آن موجب میشود هنگام بارندگی ایستادن در نزدیکیاش خطرناک باشد و دارای میوهای معروف به سیب مرگ است که اگر آن را بخورید، ممکن است جان خود را از دست بدهید. این درخت بومی آمریکای مرکزی، مکزیک، کارائیب، باهاما و فلوریدا است.
هرچند میوهی درخت امروزه بیشتر به سیب ساحل معروف است، وقتی بدانید بر سر رادیولوژیستی که آن را خورد چه بلایی آمد، متوجه میشوید سیب مرگ نام بهتری برای این میوه است. نیکولا استریکلند در مقالهای در سال 2000 با صداقت تحسینبرانگیزی مینویسد:
بیپروا گازی به میوه زدم و به نظرم شیرین و دلپذیر آمد. به پیشنهاد من، دوستم هم از آن میوه خورد. لحظاتی بعد دچار حس فلفلی عجیبی در دهان خود شدیم که به تدریج به حس سوزش و گرفتگی گلو تبدیل شد. علائم طی چند ساعت تشدید شد تا جایی که بهدلیل درد شدید و احساس وجود تودهای بزرگ که گلویمان را بسته بود، تقریباً نمیتوانستیم غذاهای جامد را ببلعیم. درد ناشی از مصرف میوه سمی، با نوشیدنیهای الکلی تشدید میشد، اما نوشیدنیهایی مانند پینا کولادا کمی بهتر بود و بیشترین تسکین با خوردن شیر حاصل میشد.
از آنجایی که خطرات درخت مانچینل به راحتی قابل تشخیص نیست، معمولاً برای آگاهسازی افراد از خطرات آن، علائم هشداردهندهای در اطراف آن نصب میکنند.
اتفاقی که برای استریکلند و دوستش افتاد، میتوانست خیلی بدتر از این باشد؛ زیرا خوردن میوه مانچینل میتواند موجب کاهش ضربان قلب، تورم شدید گلو، خونریزی گوارشی و حتی مرگ شود. تصور میشود این واکنشهای شدید ناشی از استرهای فوربول موجود در شیره و میوههای درخت مانچینل باشد. بدین ترتیب، میبینیم که همه سیبها برای سلامتی مفید نیستند.
خطر درخت مانچینل تنها به خوردن میوهاش محدود نمیشود، بلکه این درخت تواند حتی بدون تماس مستقیم نیز به شما آسیب برساند.
در مقالهای در سال 2011 اتفاقی که برای گروهی از دانشآموزان افتاد، شرح داده میشود. آنها هنگام باران زیر درخت مانچینلی در جزیره بیکویا در هند غربی آمریکا پناه گرفتند؛ اما دچار التهاب پوست و چشم شدند.
خطر واقعی درخت مانچینل در این است که ظاهرش هیچ نشانهای از سمی یا خطرناکبودن ندارد و به همین دلیل، مردم ممکن است بدون اطلاع از خطرات آن، به درخت نزدیک شده یا از میوهاش بخورند.
استریکلند میگوید افراد بزرگسال ممکن است نسبت به خطرات آن آگاهی بیشتری داشته باشند؛ اما کودکان به دلیل جذابیت ظاهری و طعم میوهاش، ممکن است آن را بخورند.
اگر اتفاقی گذرتان به زیستگاه درخت مانچینل افتاد و خواستید از ماندن زیر باران لذت ببرید، مراقب باشید این درخت، تجربهی دلپذیر گرفتار شدن زیر باران را برایتان تباه نکند.