ماهان شبکه ایرانیان

پیشنهاد اردکانیان برای کاهش ناترازی: گاز و برق در یک وزارتخانه (انرژی)

چون گاز را وزارت نفت تخصیص می‌دهد که متولی برق و خاموشی نیست و گاز ابتدا به بخش های خانگی و تجاری و صنعتی و سپس نیروگاه ها اختصاص می یابد با انتقال بخش برق به وزارت انرژی که گاز را در اختیار می دهد در قبال برق و خاموشی ها هم احساس مسوولیت می کنند...

    عصر ایران- رضا اردکانیان وزیر پیشین نیرو که سابقه همکاری 10 ساله با پروژه‌های مطالعاتی و تحقیقاتی و دانشگاهی و اجرایی سازمان ملل در زمینه آب و منابع طبیعی را در کارنامه دارد از پیشنهاد ویژه خود به رییس جمهور پزشکیان برای حل یا کاهش مشکل ناترازی برق و آب و اصلاح وضعیت آب و انرژی خبر داد.

   او این موضوع را شنبه شب ( 13 بهمن 1403) در برنامهٔ مناظرهٔ تلویزیونی «شیوه» در شبکه چهار سیما با موضوع «حکم‌رانی آب» و در یک مناظره تخصصی مطرح کرد.

   در مقابل او حامد یزدانیان - دانش‌آموخته منابع طبیعی و عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان- نشسته بود که در پی آخرین انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند پارسال با نزدیک 100 هزار رأی به عنوان نمایندهٔ‌ اصفهان در مجلس حضور دارد.

    اردکانیان در این برنامه گفت: وقتی از من خواستند فرد یا افرادی را برای تصدی وزارت نیرو در دولت دکتر پزشکیان معرفی کنم پیشنهاد کردم دست نگه دارند و به جای معرفی دو وزیر نفت و نیرو موقتا سرپرستانی را برای این دو درنظر بگیرند تا در یک بازه زمانی دو ماهه دو وزارتخانه نفت و نیرو را اداره کنند و در این فاصله لایحه دوفوریتی تأسیس دو وزارتخانه تازه -یکی انرژی و دیگری آب و منابع طبیعی - را به مجلس ارایه کنند تا بر اساس آن بخش برق در کنار نفت و گاز قرار گیرد و در نتیجه دستگاهی که تخصیص دهنده گاز برای مصارف مختلف است پاسخ‌گوی خاموشی هم باشد.

  وی توضیح داد: از طرف دیگر وزارت نیروی فعلی هم به با انتقال برق به وزارت انرژی به آب و منابع طبیعی تبدیل و بر روی این دو مقوله متمرکز می‌شود و برای حل مشکل داده‌های آب و هوا سازمان هواشناسی هم باید به یاری بخش مطالعات پایه آب بیاید و به این مجموعه بپیوندد و بدین ترتیب هر دو واگن در ریل خودشان قرار خواهند گرفت تا در یک بازه زمانی 10 ساله به وضعیت مطلوبی در دو حوزه آب و انرژی برسیم.

  تاکید دکتر اردکانیان بر انتقال برق به وزارت انرژی و قرار گرفتن آن در کنار گاز به خاطر آن است که در حال حاضر گاز را وزارت نفت بتخصیص می‌دهد و از 800 میلیون مترمکعب گازی که روزانه تولید می‌شود ابتدا گاز مصارف گاز خانگی و سپس تجاری و بعد صنعتی و در مرتبه بعد تعهدات صادراتی تأمین می‌شود و در نهایت تتمهٔ آن را به نیروگاه‌ها می‌دهند تا برق تولید کنند و وزارت نیرو در حالی باید متولی و پاسخ‌گوی وضعیت برق و خاموشی‌ها باشد که تخصیص گاز و تعیین اولویت در اختیار او نیست و از جای دیگر باید بگیرد.

 در مدل مورد نظر وزیر اسبق نیرو اما وقتی وزارت انرژی متولی برق هم باشد گاز را به شکل دیگری تخصیص خواهد داد و اصطلاحا ناچار است هوای نیروگاه‌ها را بیشتر داشته باشد و خود وزارت انرژی برای تخصیص بهتر به هر بخش اعم از نیروگاه و خانه و تجاری و کارخانه و صادرات تدابیری خواهد اندیشید.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان