آیا اهرام مصر توسط موجودات فضایی ساخته شدند؟ با کاوش در دل تاریخ، نظریههای مختلفی درباره چگونگی ساخت این عجایب باستانی حاصل آمده است.
به گزارش ایرنا، آیا اهرام مصر آنقدر شگفتانگیز هستند که نتوان باور کرد نتیجه کار انسانی ساکنان مصر باستان بوده است؟ اگر چنین باشد، آیا به این معنی است که آنها توسط موجودات فضایی ساخته شدهاند؟ در این مقاله، مصاحبه «راب عطار» (Rob Attar) با پروفسور «جویس تیلدسلی» (Joyce Tyldesley) را درباره منشا ساخت اهرام میخوانیم. این مصاحبه، نشان میدهد که شواهد زیادی در مورد واقعیت ساخت این بناهای تاریخی وجود دارد.
از میان تمام نمونههای اهرام در مصر، مشهورترین آنها بدون شک «هرم بزرگ جیزه» است. این هرم، قدیمیترین عجایب هفتگانه جهان باستان و تنها بازمانده آن است. هرم جیزه، برای نزدیک به چهار هزار سال، بهعنوان بلندترین سازه ساخته شده توسط بشر در جهان شناخته میشد.
امروزه، بیش از 50 هرم که شاهکارهای عظیم معماری و یادبودهای ماندگار تمدن باستانی فراعنه هستند، در مصر باقی ماندهاند؛ اما پیچیدگی اهرام، چالش قابلتوجهی را برای باستانشناسانی که مصر باستان را مطالعه میکنند، ایجاد میکند. دقیقا چگونه این تمدن، چنین بناهای باشکوه و دقیقی مانند استون هنج را از نظر فنی ساخته است؟ نظریههای چالشبرانگیز بسیاری، برای پاسخ به سوالات چه کسی و چگونه اهرام را ساخته است وجود دارد. حتی یک نظریه عجیب در مورد اهرام وجود دارد که این سوال هیجانانگیز را مطرح میکند: آیا موجودات فضایی اهرام مصر باستان را ساختهاند؟
امروزه، بیش از 50 هرم که شاهکارهای عظیم معماری و یادبودهای ماندگار تمدن باستانی فراعنه هستند، در مصر باقی ماندهاند.
طبق این نظریه، اهرام مصر نتیجه پروژههای ساختمانی دهها ساله با حضور دهها هزار نفر، تلاشهای سازمانی و اداری عظیم، منابع فراوان سنگ و معماران و مهندسان خبره نبودهاند؛ بلکه توسط موجودات فضایی ساخته شدهاند، یا حداقل موجودات فضایی نحوه ساخت آنها را به انسان نشان دادهاند.
دخالت فرازمینی، تنها نظریهای نبوده که چگونگی داشتن چنین بناهای باشکوه، توسط یک تمدن باستانی را توضیح میدهد. چنین نظریههایی درمورد مردم آتلانتیس نیز وجود دارد. بسیاری از معماهای اهرام مصر، از نحوه ساخت آنها، تا محتوای درونشان، تا به امروز ناشناخته باقی مانده است؛ بنابراین شاید جای تعجب نباشد که سوتفاهمها و همچنین نظریههای توطئه بسیاری، برای توضیح اسرار این اهرام، وجود داشته باشد.
شواهد رد نظریه ساخت اهرام مصر توسط فضاییها
شواهد باستانشناسی، نشان میدهد که اهرام مصر باستان نه توسط موجودات فضایی، بلکه توسط گروههای بزرگی از کارگران مصری مجهز به ابزارهای قوی و موثر و با هدایت سازمانی منسجم و خلاق، ساخته شدهاند. «پروفسور جویس تیلدسلی»، مصرشناس دانشگاه منچستر، دراینباره توضیح میدهد: اگر هرم بزرگ جیزه را در نظر بگیریم، متوجه میشویم که آنها توسط گروههای کارگری ساخته شدهاند. این افراد، یا در خدمت به کشور یا به شکل برده کار میکردند.
شواهد باستانشناسی، نشان میدهد که اهرام مصر باستان توسط گروههای بزرگی از کارگران مصری مجهز به ابزارهای قوی و موثر و با هدایت سازمانی منسجم و خلاق، ساخته شدهاند
کارگران ابزارهای نسبتا ابتدایی، اما موثری داشتند. آنها قادر به برش بلوکهای سنگ، انتقال آنها به محل ساخت و برپایی تدریجی هرم بودند. او ادامه میدهد: بخشهایی از فناوری وجود دارد که ما امروز نمیتوانیم ببینیم، بهعنوان مثال رمپهایی که در این مراحل استفاده شدند؛ اما قطعا این حجم زیاد نیروی انسانی بود که همه چیز را ممکن کرد.
وجود یک معدن سنگ آهک در نزدیکی محل هرم بزرگ، بهعلاوه شواهدی از اردوگاههای کارگران، نشان میدهد که این پروژه چقدر گسترده بوده است.
پروفسور تیلدسلی اضافه میکند: ما شواهدی از نحوه تغذیه کارگران و گورستانهایی که در آن دفن شدهاند نیز داریم.
اما تنها در 50 تا 70 سال گذشته است که درک ما از ساخت اهرام پیشرفتهای چشمگیری داشته است. این زمان طولانی و خلا به وجود آمده موجب شد تا نظریههای غیرعلمی در این زمینه گسترش پیدا کنند.
به گفته پروفسور تیلدسلی، مصرشناسان، باستانشناسان و مورخان میتوانند با تلاش بیشتر، شواهد و مدارکی ارائه دهند که جایگزینی معتبر برای ایده و نظریههای غیرعلمی مثل ساخت اهرام توسط موجودات فضایی باشد.
پروفسور در ادامه اشاره میکند: ساخت اهرام، نهتنها موجب تقویت و تکامل تکنیکهای ساختوساز شد؛ بلکه موجب توسعه خدمات کشوری، برای هماهنگی همه کارگران، توسعه قایقها برای حمل چوب یا سنگ، پیشرفت مهارتهای پزشکی برای مقابله با حوادث و احتمالا افزایش حس جمعی و اجتماعی نیز شد. من فکر میکنم ساخت اهرام امری لازم و اساسی برای پیشرفت مصر بوده است.
منشا نظریه ساخت اهرام مصر توسط فضاییها چیست؟
اگرچه اهرام بیش از چهار هزاره در تمدنهای بسیاری در سراسر جهان، وجود داشتهاند، ایده موجودات فضایی برای ساخت اهرام، ایدهای نسبتا جدید محسوب میشود.
تیلدسلی میگوید: به نظر من این ایده پس از انتشار کتاب «جنگ دنیاها» توسط «اچ.جی. ولز» (H. G. Wells) در سال 1897 توسعه یافته است. این کتاب، شروعی برای نوشتن مجموعهای از کتابهای علمی تخیلی بود. بهخصوص در سال 1898، کتاب «فتح مریخ توسط ادیسون» به قلم ستارهشناس و نویسنده آمریکایی «گرت پی. سرویس» (Garrett P. Serviss) نوشته شد که در آن اشاره میکند، هرم بزرگ و ابوالهول سازههای مریخی هستند. از منظر علمی، قرار نیست این کتاب واقعی باشد و فقط یک داستان تخیلی است؛ اما این ایده که شخصی، خارج از زمین ممکن است از مصر بازدید کرده و اهرام را ساخته باشد، در بین مردم جا افتاد.
طبق تحقیقات، در سال 1968، نویسنده سوئیسی «اریک فون دنیکن» (Erich von Däniken) کتاب پرفروش خود یعنی «ارابههای خدایان؟ اسرار حل نشده گذشته» را منتشر کرد که خود نقش مهمی در رواج این نظریه داشت. در این کتاب، فضانوردان باستانی از زمین بازدید کردهاند و طی این سفر و بازدید، بهعنوان خدا مورد استقبال قرار گرفتهاند. این فضانوردان، تاثیر زیادی بر فرهنگها، مذاهب، فناوریها و البته معماری تمدنهای باستانی گذاشتهاند.
دلایل رواج نظریه ساخت اهرام مصر توسط فضاییها
به گزارش وب گاه گردشگری کجارو، افراد زیادی باور دارند که موجودات فضایی باستانی از زمین بازدید کرده و دانش برتر و پیشرفته خود را به زمینیان ارائه دادهاند. بهوجود آمدن این باور، دلایل متعددی دارد؛ یکی از دلایل مهم آن این است که هیچکس نمیخواهد باور کند که تمدنی باستانی، واقعا بتواند چنین بناهای باشکوهی را بسازد؛ بنابراین، ساخت این بناها، به نیرویی خارجی نسبت داده میشود.
توالی طولانی و کنارهم قرارگرفتن نظریههای در حال تغییر، ممکن است بهخاطر طول عمر خود اهرام باشد؛ آنها از گذشتههای بسیار دور بودند و همواره هستند.
پروفسور تیلدسلی میگوید: مطرح کردن این نظریهها، به این معنی است که ما قدردان مردمان گذشته نیستیم؛ زیرا ما شواهد کافی داریم که نشان میدهد این افراد میتوانستند این نوع ساختمانهای حیرتآور و بلند را بسازند؛ اما من فکر میکنم موضوع فراتر از این است.
وی می افزاید:پیش از ایده کمک بیگانگان به ساخت اهرام، این ایده مطرح بود که ممکن است مردم آتلانتیس کمک کرده باشند و پیش از آن این ایده را داشتهایم که خداوند به سازندگان الهام بخشیده است. توالی طولانی و کنارهم قرار گرفتن نظریههای در حال تغییر، ممکن است بهخاطر طول عمر خود اهرام باشد؛ آنها از گذشتههای بسیار دور بودند و همواره هستند. این بناها، خود موجب حیرت و سردرگمی بشر شدهاند. به آن دلیل که نمیدانستیم مصریان باستان به زندگی پس از مرگ و مسائل مربوط به آنچه اعتقادی داشتند، نمیتوانستیم دلیل واقعی ساخت اهرام را بفهمیم و به همین خاطر مجبور بودیم دنبال توجیهات دیگری بگردیم.