ماهان شبکه ایرانیان

باهوش‌ترین کشورهای جهان

باهوش‌ترین کشورهای جهان بر اساس اطلاعاتی شامل تعداد نامزدهای جایزه نوبل، میانگین نمرات آی‌کیو (IQ) و سطح تحصیلات سوئیس، بریتانیا، آمریکا، هلند، بلژیک، سوئد، آلمان، لهستان، دانمارک و فنلاند معرفی شده‌اند.

رتبه‌بندی باهوش‌ترین کشورهای جهان با استفاده از داده‌های منابع معتبری همچون سازمان جایزه نوبل، بررسی جمعیت جهانی، دفتر آمار ملی بریتانیا، اداره سرشماری ایالات متحده آمریکا و پایگاه‌های مختلف آموزشی بین‌المللی نشان‌می‌دهد که باهوش‌ترین کشورهای جهان به شرح زیر است:

سوئیس

به گزارش ایمنا، سوئیس با نیروی کار بسیار ماهر و تعهد پایدار به تحقیق و توسعه، همچنان پیشرو در پیشرفت جهانی است. سیاست‌های آینده‌نگر و تعهد این کشور به تعالی همچنان الهام‌بخش کشورهای سراسر جهان است و آن را به منطقه‌ای سرشار از نبوغ و پیشرفت تبدیل می‌کند.

 سوئیس که به مناظر خیره‌کننده و رونق اقتصادی خود مشهور است، به‌واسطه روحیه نوآوری خود مورد تجلیل قرار گرفته و کمک‌های پیشگامانه‌ای به علم، فناوری و هنر کرده است، به‌عنوان باهوش‌ترین کشور روی کره زمین شناخته می‌شود و با 1099 نامزدی جایزه نوبل، 32 دانشگاه با نامزدی جایزه نوبل، 40.02 درصد از جمعیت دارای مدرک حداقل لیسانس با 18.05 درصد دارای مدرک کارشناسی ارشد و میانگین بهره هوشی 99.24، در مجموع امتیاز چشمگیر 92.02 را به دست آورده است.

بریتانیا

بریتانیا به‌عنوان مرکز دانشگاه‌های معتبر و سنت‌های آکادمیک چندصدساله، بعضی از بزرگترین ذهن‌های جهان را در ادبیات، علم و سیاست پرورش داده است. سرمایه‌گذاری این کشور روی تفکر انتقادی و حل خلاقانه مشکلات، آن را به یک رهبر در پیشرفت‌های جهانی تبدیل کرده است.

بریتانیا با امتیاز 89.4 در رتبه دوم فهرست باهوش‌ترین کشورهای جهان قرار دارد. این کشور دارای 2393 نامزدی جایزه نوبل، 128 دانشگاه با نامزدی جایزه نوبل، میانگین بهره هوشی 99.12، همچنین 39.59 درصد از جمعیت دارای مدرک لیسانس ازجمله 14.37 درصد دارای مدرک کارشناسی ارشد است.

ایالات متحده آمریکا

آمریکا کشوری با قابلیت ارائه ایده‌های متنوع است که توسط فرهنگ کارآفرینی و شبکه گسترده‌ای از مؤسسات سطح جهانی تقویت می‌شود. توانایی این کشور در تولید نوآوری‌های تکنولوژیکی و نمادهای فرهنگی نشان‌دهنده جامعه‌ای است که برای بلندپروازی و دانش ارزش قائل زیادی است.

 رتبه سوم این لیست با 5717 نامزدی جایزه نوبل و 256 دانشگاه با نامزدی جایزه نوبل، 38.57 درصد بزرگسالان دارای حداقل مدرک لیسانس با 14.79 درصد دارای مدرک کارشناسی ارشد و میانگین بهره هوشی 97.43 به آمریکا داده شده که امتیاز 89.18 را به آن داده است.

هلند

هلند که به ذهنیت مترقی خود مشهور است، در پایداری، طراحی و تحقیقات علمی برتری دارد. فرهنگ همکاری و هموارسازی مسیر ایده‌های جدید، آن را به مرکزی برای ابتکارات آینده‌نگر تبدیل کرده است. هلند با 550 نامزد جایزه نوبل، 21 دانشگاه با نامزدی جایزه نوبل، 36.63 درصد از جمعیت دارای مدرک لیسانس ازجمله 15.56 درصد کارشناسی ارشد، امتیاز کلی 87.30 را به دست آورده و در رتبه چهارم قرار گرفته است.

بلژیک

جمعیت چندزبانه بلژیک و موقعیت مرکزی آن در اروپا، آن را به محل پیوند تبادلات فکری و مرکزیت سیاسی تبدیل کرده است. این کشور به‌دلیل مشارکت در هنر، فلسفه و دیپلماسی شناخته شده، محیطی غنی برای رشد فکری ایجاد می‌کند. بلژیک با امتیاز 86.58، دارای 495 نامزدی جایزه نوبل، 23 دانشگاه با نامزدی جایزه نوبل، میانگین بهره هوشی 97.49، 39.39 درصد از بزرگسالان دارای حداقل مدرک لیسانس شامل 17.28 درصد با مدرک کارشناسی ارشد، رتبه پنجم لیست حاضر را دارد.

سوئد

سیستم آموزشی سوئد بر خلاقیت، برابری و تفکر انتقادی تأکید دارد و نوآوری را در صنایعی همچون فناوری و طراحی تقویت می‌کند. تمرکز جامعه این کشور بر تعادل بین کار و زندگی به افراد اجازه می‌دهد تا به دنبال علایق فکری و خلاقانه خود بروند. رتبه ششم به سوئد با امتیاز کلی 85.62 تعلق گرفته است.

این کشور دارای 834 نامزدی جایزه نوبل، 34 دانشگاه با نامزدی جایزه نوبل، ضریب هوشی متوسط 97.00 و 33.69 درصد جمعیت دارای حداقل مدرک لیسانس ازجمله 16.18 درصد مدرک کارشناسی ارشد است.

آلمان

شهرت آلمان به‌عنوان یک رهبر جهانی در مهندسی و علم بر اساس فرهنگ دقت و انضباط بنا شده است. سنت دیرینه نوآوری این کشور، از انقلاب صنعتی تا راه‌حل‌های مدرن انرژی‌های تجدیدپذیر، شهرت جهانی دارد. آلمان با امتیاز 85.40، 3653 نامزد جایزه نوبل، 150 دانشگاه با نامزدی جایزه نوبل و 29.21 درصد از جمعیت دارای حداقل مدرک لیسانس شامل 12.28 درصد با مدرک کارشناسی ارشد، در جایگاه هفتم لیست باهوش‌ترین کشورهای جهان قرار دارد.

لهستان

لهستان دارای میراث فکری غنی و سابقه پرورش متفکران، نویسندگان و دانشمندان تأثیرگذار است. تأکید بالای این کشور بر حفظ هویت فرهنگی و در عین حال پذیرش نوآوری، آن را از نظر فکری سرزنده نگه داشته است. لهستان با امتیاز 80.70، دارای 284 نامزدی جایزه نوبل، 17 دانشگاه با نامزدی جایزه نوبل، میانگین بهره هوشی 96.35، و 28.65 درصد از بزرگسالان دارای حداقل مدرک لیسانس از جمله 22.31 درصد دارای مدرک کارشناسی ارشد در رتبه هشتم قرار دارد.

دانمارک

تمرکز دانمارک بر یادگیری مادام‌العمر و نوآوری موجب موفقیت این کشور در زمینه‌هایی همچون معماری، انرژی‌های تجدیدپذیر و مراقبت‌های بهداشتی شده است. تاکید این کشور بر همکاری و برابری اجتماعی، جامعه روشنفکری را در آن پرورش داده است. رتبه نهم دانمارک حاصل 503 نامزدی جایزه نوبل، 20 دانشگاه با نامزدی جایزه نوبل، میانگین بهره هوشی 97.83 و 32.73 درصد از بزرگسالان حداقل مدرک لیسانس از جمله 13.22 درصد با مدرک کارشناسی ارشد است.

فنلاند

سیستم آموزشی پیشگام فنلاند بر تفکر انتقادی، خلاقیت و حل مسئله از سنین پایین تاکید دارد و اغلب در میان بهترین‌های جهانی قرار می‌گیرد. فرهنگ انعطاف‌پذیری و کنجکاوی این کشور منجر به نوآوری‌های متعددی در فناوری و طراحی شده است. رتبه دهم فنلاند در لیست حاضر با امتیاز 80.24 به‌دست آمده که حاصل 198 نامزد جایزه نوبل، 16 دانشگاه با نامزدی جایزه نوبل و 28.80 درصد از بزرگسالان دارای حداقل مدرک لیسانس با 14.43 درصد مدرک کارشناسی ارشد است.

تعیین باهوش‌ترین کشورهای جهان

در تعیین باهوش‌ترین کشورهای جهان از جدیدترین اطلاعات استفاده شده و تنظیماتی برای اطمینان از مقایسه‌های منصفانه و منسجم بین همه نهادها انجام شد. منابع داده برای این مطالعه شامل نامزدهای جایزه نوبل از سازمان جایزه نوبل (1901 تا 2024)، میانگین نمرات آی‌کیو (IQ) از بررسی جمعیت جهان (2024) و سطح تحصیلات (با استفاده از آخرین داده‌های موجود) استفاده شده است. هر معیار در مقیاس صفر تا 100 استانداردسازی شده که نمرات بالاتر نشان‌دهنده عملکرد بهتر است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان