شناسه : ۲۹۶۰۷۹ - دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۰۳:۰۱
آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی تاکید کرد:
آبروی افراد را به بهانه اطلاعرسانی از بین نبریم/ نگاه واقعبینانه به مذاکرات
گروه حوزههای علمیه: آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی با بیان اینکه نباید به بهانه اطلاعرسانی آبروی افراد را ببریم گفت: باید به مذاکرات نگاه واقعبینانه داشته باشیم و نه از اساس آن را نفی کنیم و نه جلوی پیشرفت علمی را بگیریم.

به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی صبح امروز 20 اسفند در درس خارج فقه خود بر ضرورت حفظ اعتدال در زندگی تاکید کرد و گفت هر کسی که در خط وسط نباشد، از سوی دین الهی مورد مواخذه قرار میگیرد و قطعا راه ثواب و صلاح را نخواهد پیمود.
وی ادامه داد: خداوند دین خود را دین وسط و امت خود را امت وسط قرارداده است و ائمه اطهار نیز همواره مردم را به حفظ حدود و پرهیز از افراط و تفریط فرا خواندهاند.
این مرجع تقلید یادآورشد: کشور ما امروز گرفتار برخی از همین تندرویها و تفریطها هستیم زیرا برخی عنوان میکنند که همه مشکلات ما اقتصادی است و برخی میگویند که مشکلات ریشه فرهنگی و... دارد که البته باید به همه این عوامل به دید واقعی نگریست.
وی گفت: در بحث مذاکرات نیز باید به همین شکل نگاه واقع بینانه و معتدل داشته باشیم. مذاکرات مجالی است که در آن امتیازاتی رد و بدل میشود و نمیتوان انتظار داشت که هیچ امتیاری بدون امتیازی که داده میشود گرفته شود ولی حرف صحیح آن است که باید امتیازی داده شود که عزت و رشد علمی کشور را خدشهدار نکند.
این مرجع تقلید بیان کرد: در مذاکرات نباید امتیاز بی جهت به کسی بدهیم ولی اینکه برخی هم میگویند که با اساس مذاکرات و یا احیانا توافقات مخالف هستند این امر هم خلاف عقل و مصلحت است.
وی گفت: افراط و تفریط نتیجهای جز ضرر و خسران نخواهد داشت و نباید بدون فکر کاری کنیم که هم دنیا و هم آخرت خود را خراب کنیم و در همه چیز باید معتدل بود و با همین رویه معتدل و فکر صحیح در مقابل دشمنان متحد شویم.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه یکی از کارهای نابجا در کشور بردن آبروی دیگران به بهانه اطلاعرسانی است اظهار کرد: قرار نیست کسی به دلیل صرفا اتهام هتک آبرو شود و تازه پس از دادن حکم از دادگاه صالحه نیز مواردی که مربوط به زندگی شخصی فرد است قرار نیست رسانهای شود.
وی گفت: همیشه باید با انصاف رفتار کنیم و نباید بی جا مردم را به هر بهانهای بر سرزبانها بیاندازیم و آبروی آنها را ببریم. باید پیش از اینکه مطلبی علیه کسی در مطبوعات و رسانهها نقل کنیم دفاعیات او را نیز بشنویم زیرا با شنیدن این دفاعیات ممکن است نظر ما نسبت به آن مسئله متفاوت باشد.