سرویس سیاست مشرق - برخورد جمعه شب پلیس تهران با تحصن تعدادی فرد مدعی انقلابی گری، حادثه ای بود که عبرت های زیادی را با خود داشت.
متحصنین که جملگی افراد با حجاب و مدعی انقلابی گری بودند اما در یک تحصن و تجمع غیر قانونی به بهانه تأکید بر لزوم اجرای قانون حجاب شرکت کرده بودند.
آنها حتی پس از اعلام غیر قانونی بودن این تجمع و حضور پلیس نیز حاضر به ترک تجمع و خاتمه آن نشدند و در ادامه حتی صحنه های زشتی مثل حمله به پلیس را هم رقم زدند.
اگرچه این تجمع با اقتدار و تخصص پلیس تهران مهار شد اما همانطور که اشاره کردیم نباید عبرت های آنرا از یاد برد.
حافظه سیاسی ایران پیوسته عادت داشت که چنین تجمعات غیر قانونی و خشنی را در چارچوب "فتنه" و دستپخت های همیشگی چپ های نانجیب ارزیابی کند. اما اینک با پدیده ای مواجهیم که اگرچه رفتارش همانند اصلاح طلبان نانجیب است اما با آنها هماهنگی ندارد و به قوه عاقله خودش متکی است.
آدم های عجیبی که در پوشش دین و انقلابی گری اما مبتلای تفریط شده اند، به اهمیت قانون واقف نیستند و تجربه نشان داد که حتی حاضرند به نماد قانون یعنی پلیس کشور هم حمله کنند.

این در حالی است که قانون یعنی فصل الخطاب و هر شخص و جریانی که پنجه به صورت قانون بکشد؛ نه حزب الهی است، نه اصلاح طلب اصیل است، نه اصولگراست و نه حتی بر اساس منش یک ایرانی اصیل رفتار می کند.
جالب است که می توان تقیّد به قانون را به عنوان سنجه ای در نظر گرفت که عیار انقلابی گری، سطح سیاست ورزی و میزان علاقه به اسلام و ایران را به راحتی نشان می دهد.
*خطری بزرگتر از تحصن غیر قانونی/ با حامیان و مشوقان چنین تجمعاتی چه باید کرد؟
حاضران در آن تحصن غیر قانونی و اشتباهات آنان اگرچه بارزترین عبرت ماجرای تلخ جمعه شب گذشته هستند اما این قضیه یک عبرت تلخ تر و البته پنهان نیز دارد و آن حامیان و مشوّقان چنین رفتارهایی هستند.
دیدیم که چندی قبل یک نماینده مجلس در یکی از تجمعات همینان حاضر شد و در جمع آنان اینطور اظهار کرد که چون ظریف را غیرقانونی معاون رییس جمهور کردند پس نباید از تجمع غیرقانونی هم گلایهای کنند.! [1]
و یا همینطور دیدیم نمایندگانی را که در سایر تجمعات غیر قانونی این جماعت حاضر شده و صراحتا علیه رئیس مجلس که امین رهبر انقلاب است بیانیه خوانی کردند و عملا او را مقصر اجرا نشدن قانون حجاب خواندند.
آیا گناه و جرم این حامیان و مشوّقان از متحصنین آن تجمع غیر قانونی که پنجه به صورت پلیس کشیدند کمتر است؟ مسلما خیر و بر خواص سیاسی و دستگاه های مسئول کشور است که همزمان با هدایت و جمع کردن متحصنان غیر قانونی، با اینان نیز به نحو آموزنده ای برخورد کنند و جامعه را نیز در جریان این برخورد بگذارند.
چه اگر با این مشوّقان و فرماندهان پشت پرده برخورد نشود؛ آنها در صبح فردا مجددا تعدادی ساده لوح دیگر را پیدا می کنند و آنها را علیه قانون و شخصیت های کشور می شورانند و این تواتر شوم تا رقم زدن حوادث تلخ تر ادامه خواهد یافت.
طرفه اینکه اگرچه حجاب یک امر عقلانی و قانونی است اما "تندروی" و افراط"؛ آفتی است که حتی سر حجاب را هم خواهد برید.
آفتی که می تواند با نوفرقانیسم، سوپرانقلابی گری و تحجّر همبسته شود و خطرات، نقارها و انشقاق های بزرگی را ایجاد کند.
این نکته را در تاریخ صدر اسلام و ترورهای صدر انقلاب اسلامی هم می تواند به رأی العین مشاهده کرد که تندروی چگونه می تواند به اسم دین اما در لحظه مرتکب بزرگترین بلاها و آسیب ها شود و تا چند نسل و بلکه حتی یک تاریخ را درگیر دگرگونی های سوء نماید.
در واقع اکنون با 2 مسئله مواجهیم. اول ایجاد یک مفاهمه عمومی برای لزوم برخورد با حامیان و مشوّقان افراطیگری در کشور و دوم اینکه مسئول این برخورد در 4 سطح تبیینی، قانونی، قضایی و امنیتی چه کسانی هستند؟
حل این دو مسئله در قبال حوادث اخیر؛ از خطر حوادث آینده خواهد کاست.
***
1_khabaronline.ir/xnkCJ