ماهان شبکه ایرانیان

آموزش بافت با نخ رافیا؛ زیبا، سبک و ماندگار

نخ رافیا به خاطر قابلیت های طبیعی و استحکام زیاد برای تولید محصولات مختلفی مثل سبد، کلاه، کیف، دیوارکوب  و &#۸۲۳۰;. استفاده می شود. در این مطلب با نحوه بافت با نخ رافیا آشنا می شوید.

آموزش بافت با نخ رافیا؛ زیبا، سبک و ماندگار

رافیا بافی یک هنر دستی بسیار محبوب و جذاب است که به کمک نخ مستحکم رافیا می توان محصولات متنوعی مثل کیف، سبد، دیوارکوب، کلاه و … تولید کنید. در صورت تمایل با ما همراه باشید تا روش بافت با نخ رافیا را فرا بگیرید.

روش بافت با نخ رافیا

نخ رافیا به خاطر قابلیت های طبیعی و استحکام زیاد برای تولید محصولات متنوعی از جمله کیف، سبد، کلاه، دیوارکوب و … کاربرد دارد. رافیا بافی یکی از هنرهای دستی جذاب و بسیار محبوب است که از الیاف طبیعی یا مصنوعی رافیا استفاده می کند.

در این مطلب قصد داریم به روش بافت با نخ رافیا بپردازیم. همچنین به نکاتی در مورد نخ رافیا و انواع گره رافیا بافی اشاره نماییم.

نخ رافیا چیست؟

نخ رافیا نوعی نخ سبک و مقاوم می باشد که از برگ های نخل رافیا در افریقا به دست می آید. البته امروزه نخ رافیا به شکل مصنوعی هم تولید می شود که در رنگ بندی متنوع، استحکام بالا و قیمت مناسب تری ارائه می شود.

این نخ به خاطر انعطاف پذیری، سبک بودن و شکل پذیری بالا جهت ساخت محصولات دست ساز خیلی مناسب می باشد.

وسایل مورد نیاز برای رافیا بافی

برای شروع رافیا بافی به تجهیزات گران قیمت یا تخصصی نیاز نیست. بیشتر وسایل مورد استفاده، ساده و در دسترس و حتی قابل جایگزین شدن هستند. از جمله لوازم مورد نیاز برای شروع این هنر عبارت است از:

  • نخ رافیا که اصلی ترین متریال رافیا بافی است و در دو نوع طبیعی و مصنوعی وجود دارد. نخ طبیعی از برگ های درخت رافیا تهیه شده و دارای ظاهر طبیعی تر و لطافت بیشتری است. این نخ برای کارهای هنری خاص و کلاسیک مناسب است. نخ رافیا مصنوعی از الیاف پلی پروپلین، رنگ های متنوع، قیمت مناسب، دوام بیشتر بهره می برد و برای افراد مبتدی مناسب است. پبشنهاد می شود برای شروع رافیا بافی از نخ مصنوعی استفاده زیرا راحت تر گره می خورد و فرم دهی آسان تر است.
  • قلاب برای ایجاد گره ها، کشیدن نخ و ساخت بافت لازم است. قلاب ها در سایر 4-8 میلی متر برای رافیا بافی مناسب هستند. هر چه نخ رافیا ضخیم بتر باشد باید قلاب بزرگتری استفاده کنید.

  • قیچی تیز برای بریدن دقیق نخ رافیا مورد نیاز است. بهتر است قیچی خیاطی یا نخ چین باکیفیت استفاده تا نخ پاره یا ریش ریش نشود. هماره سعی کنید قیچی فقط برای نخ استفاده تا کند نشود.
  • سوزن ضخیم قلاب دوزی یا نمد دوزی برای دوختن قطعات رافیا، مخفی کردن انتهای نخ و کامل کردن کار لازم است. این سوزن ها معمولا بزرگ و نوک کندی دارند تا نخ ضخیم رافیا به راحتی از آن عبور کند.

  • چسب حرارتی هم در مواردی نیاز است تا برخی قسمت ها را متصل کنید یا انتهای بافت را محکم کرده یا تزئینات جانبی را بچسبانید. در پروژه های حرفه ای چسب کمتر استفاده می شود ولی برای چسباندن جزئیات کوچک کارایی دارد.
  • متر یا خط کش برای اندازه گیری دقیق بخصوص هنگام بافت دیوارکوب یا رانر اهمیت دارد.
  • پایه کار برای کارهایی مثل دیوارکوب یا آویز که از میله چوبی، حلقه فلزی یا شاخه درخت خشک هم می توان استفاده کرد. این پایه ها نقش قاب اصلی را ایفا می کنند.
  • گیره یا سوزن ته گرد برای ثابت کردن کار حین بافت نیاز است. می توانید برای تثبیت نخ از گیره فلزی، چسب نواری یا سوزن ته گرد هم استفاده کنید.
  • تخته یا بالش مخصوص گره زنی برای نظم بخشیدن و تمیزی بیشتر بافت رافیا

چگونه بافت رافیا را انجام دهیم؟

برای رافیا بافی گره ها به عنوان پایه اصلی ساختار بافت محسوب می شوند. هر گره فرم، استحکام و حتی سبک خاصی به محصول نهایی می دهد. یادگیری اصولی گره زدن به شما کمک می کند طرح های حرفه ای تری درست کنید.

در ادامه با انواع گره زدن برای رافیا بافی آشنا می شوید.

گره ساده

این گره برای شروع بافت، بافت پایه ، سبد و زیر لیوانی کاربرد دارد. برای اجرا نخ را از زیر قلاب عبور دهید. حلقه ای تشکیل داده و قلاب را از حلقه رد کنید. نخ را کشیده تا گره محکم شود. این گره پایه ای ترین گره در رافیا بافی است و در اکثر پروژه ها مثل کف سبد یا دیوارکوب کارایی دارد.

گره مارپیچ

گره مارپیچ برای دسته سبد، تزئین دور قاب و بافت آویز کاربرد دارد. برای انجام این گره دو نخ پایه را در وسط قرار دهید. با نخ سمت چپ یک عدد چهار انگلیسی روی نخ وسطی ایجاد کنید. نخ سمت راست را از زیر نخ وسط و از داخل عدد چهار عبور دهید.

بعد نخ را سفت کرده تا حلقه مارپیچ ایجاد شود. این کار را با همان سمت چپ یا راست ادامه داده تا فرم چرخشی پیدا کند. اگر گره به طور یکی در میان بسته شود گره مربع ایجاد می شود ولی اگر همیشه از یک سمت گره بزنید فرم مارپیچ ایجاد می شود.

گره مربع

گره مربع برای رومیزی، دیوارکوب، پادری و کیف کاربرد دارد. نحوه اجرا این بافت بدین شکل است که چهار نخ را انتخاب کرده و دو نخ وسط ثابت باشد و نخ های کناری را برای گره زدن در نظر بگیرید. نخ سمت چپ را روی نخ های وسط قرار دهید.

بعد نخ سمت را ست را از زیر نخ وسط و از دورن حلقه نخ چپ عبور دهید. نخ ها را کشیده تا گره سفت شود. اکنون این فرایند را از سمت مخالف تکرار کنید. گره مربع محکم و متقارون بوده و برای بافت های تزئینی و کاربری خیلی مناسب است.

گره قفل شونده

گره قفل شونده برای پایان بافت و جلوگیری از باز شدن گره ها کاربرد دارد. برای اجرا نخ را از بین گره های قلبی عبور دهید. حلقه را ایجاد و انتهای نخ را از درون حلقه عبور دهید. با دست نخ را کشیده تا گره قفل شود. این گره معمولا در انتهای بافت یا هنگام تعویض رنگ نخ کاربرد دارد.

گره لنگری

گره لنگری به منظور شروع کار، اتصال نخ به حلقه یا میله کاربرد دارد. برای اجرای آن نخ را از وسط تا کرده و قسمت تا شده را از درون حلقه تشکیل شده عبور دهید و بکشید. این گره بیشتر برای بافت دیوارکوب و آویز دیواری برای شروع کار کاربرد دارد.

گره نیمه فرنگی

گره مذکور برای ایجاد بافت موج دار و طراحی های پیچیده کارایی دارد. بدین منظور نخ را دور نخ پایه چرخانده و از درون حلقه عبور دهید. این روند را تکرار کرده تا بافتی منحنی یا زیگزاگ ایجاد شود. گره نیمه فرنگی اگر به شکل تکراری انجام شود یک بافت طنابی جذاب ایجاد می شود.

چند نکته کاربردی

در رافیا بافی نخ مهم ترین متریال است و انتخاب نخ مناسب نقش مهمی در نتیجه نهایی کار دارد. نخ مصنوعی برای افراد مبتدی پیشنهاد می شود زیرا راحت تر بافته می شود. نخ طبیعی برای محصولات خاص و کلاسیک کارایی دارد.

در ضمن قبل از شروع رافیا بافی بهتر است نخ را کمی مرطوب نموده یا از بخار اتو استفاده کنید تا انعطاف پذیرتر گرد و راحت تر گره بخورد.

از همراهی شما تا پایان مطلب سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود برای آشنایی با هنرهای تریکو بافی و ارمک بافی از این مطالب نیز بازدید نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان