به گزارش روز شنبه ایرنا از سایت خبری هلنیک شیپینگ نیوز، در صورتی که عرضه گاز ایران به عراق به موجب قرارداد 6 ساله اخیر به بیشینه میزان خود یعنی 70 میلیون متر مکعب در روز برسد، این میزان می تواند جایگزین نفت و نفت کوره خوراک نیروگاه های برق بغداد شود و حتی بیش از آن است. میزان نفت مورد نیاز برای تولید برق در عراق 170 هزار بشکه در روز و میزان مصرف نفت کوره 190 هزار بشکه در روز است.
**کاهش واردات نفت آسیا از ایران برای نخستین بار از سال 2016
به گزارش رویترز، واردات نفت چهار مشتری اصلی آسیایی (چین، هند، کره جنوبی و ژاپن) از ایران در ماه مه 2017 با حدود دو درصد کاهش سالانه روبه رو شد. این کاهش برای نخستین بار از ژانویه 2016 میلادی و لغو تحریم های ضد تهران روی داد. کشورهای یادشده در این مقطع در مجموع یک میلیون و 600 هزار بشکه نفت در روز از ایران وارد کردند.
**صادرات نفت ایران در ماه ژوئیه کاهش می یابد
به گزارش رویترز، منبع آگاه به برنامه بارگیری نفتکشها در ایران اعلام کرد، صادارت نفت این کشور در ماه ژوئیه به علت کاهش عرضه این کالا به اروپا، هفت درصد نسبت به ماه ژوئن کاهش خواهد یافت.
به گفته این منبع، بارگیری و صدور نفت خام از بنادر ایران در ماه ژوئیه به یک میلیون و 930 هزار بشکه در روز خواهد رسید و دو میلیون بشکه از این میزان در مخازن شناور ذخیره خواهد شد.
**احتمال رویارویی نظامی ایران و عربستان قیمت نفت را به 100 دلار می رساند
به گزارش پایگاه خبری فوربس، ایران و عربستان در حال نزدیک شدن به یک جنگ نظامی هستند که می تواند موجب اختلال در عرضه نفت خاورمیانه شود و قیمت نفت را به سطح 60 و حتی 100 دلار برساند و این یک رویا برای تولیدکنندگان نفت شیل آمریکاست تا در آن صورت با سریع ترین توان ممکن نفت بیشتری تولید کنند.
«تئو ماتسوپولوس»، کارشناس مسائل کشتیرانی در آتن در این باره گفت: در صورتی که یک حادثه نظامی در خلیج فارس رخ دهد، مسیر عرضه نفت ممکن است به صورت جدی مختل شود. این لزوما می تواند به معنای بسته شدن تنگه هرمز، نظیر اتفاقی که در سال 1956 برای کانال سوئز رخ داد، نباشد. انتظار یک محاصره و یک اختلال احتمالی می تواند موجب آشفتگی و افزایشی شدن بازار نفت خام شود که در این صورت قیمت نفت به بالای 60 دلار خواهد رسید.
**پایبندی روسیه به توافق اوپک در ماه ژوئن
به گزارش هلنیک شیپینگ نیوز، «الکساندر نواک»، وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که این کشور با حفظ پایبندی به توافق جهانی کاهش عرضه نفت در ماه ژوئن 2017، میانگین تولید این کالا را در نیمه نخست سال جاری میلادی به 305 تا 308 هزار بشکه در روز رساند.
وی همچنین گفت که روسیه دو ماه است که تولید خود را در این سطح نگه داشته است.
**افزایش صادرات نفت کویت به ژاپن در ماه مه
به گزارش خبرگزاری یو پی آی، اگر چه مجموع واردات نفت خام ژاپن در ماه مه 15 درصد کاهش سالانه را تجربه کرد، تأمین نفت این کشور از کویت در مقطع یادشده 10 درصد افزایش یافت و به رقم 223 هزار بشکه در روز رسید. کویت با عرضه هشت درصد از نفت وارداتی ژاپن، مقام سوم عرضه نفت را به آن کشور کسب کرد. این در حالیست که صادرات نفت عربستان و امارات (جایگاه نخست و دوم) به ژاپن در ماه مه به ترتیب با 0.3 درصد و 28.2 درصد کاهش سالانه رو به رو شد.
**رشد صادرات نفت برزیل توافق اوپک را تهدید می کند
به گزارش بلومبرگ، افزایش تولید نفت برزیل افزون بر کاهش تقاضای داخلی، موجب آزاد شدن میزان بی سابقه ای از نفت برای صادرات شده و این سبب می شود تلاش های اوپک برای مهار مازاد عرضه در بازار تضعیف شود. میزان تولید روزانه نفت برزیل اوایل امسال به یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز رسید که 26 درصد بالاتر از رکورد ثبت شده در سال 2010 بود.
میانگین صادرات نفت این کشور در 4 ماه نخست سال 2017 نسبت به سال پیش 39 درصد افزایش نشان می دهد و « پتروبراس»، بزرگترین تولید کننده نفت برزیل انتظار دارد سال 2017 را با 30 درصد رشد صادرات به پایان برساند.
**رقم بی سابقه تولید نفت اوپک در ماه ژوئن
به گزارش رویترز، با افزایش عرضه نفت از سوی نیجریه و لیبی، تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه ژوئن با 280 هزار بشکه در روز افزایش به بالاترین میزان در سال 2017 میلادی یعنی 32 میلیون و 820 هزار بشکه در روز رسید. این امر باعث شد که میزان پایبندی دیگر اعضای این سازمان در مقطع یاد شده از 95 درصد ماه مه به 92 درصد کاهش یابد.
**تولید روزانه نفت لیبی از یک میلیون بشکه فراتر رفت
به گزارش رویترز، منابع صنعتی لیبی گزارش کردند که تولید نفت این کشور در ماه ژوئن به یک میلیون و 12 هزار بشکه در روز رسید. این برای بخستین بار در چهار سال اخیر است که تولید نفت لیبی از یک میلیون بشکه فراتر می رود. این کشور قصد داشت اواخر ماه ژوئیه به این رقم تولید برسد. علت افزایش تولید نفت لیبی، همکاری این کشور و شرکت وینترزهال آلمان برای از سرگیری برداشت نفت از چندین میدان اعلام شد.
**وزیر انرژی امارات: لزومی برای مذاکره درباره تشدید کاهش تولید نفت اوپک نیست
به گزارش رویترز، سهیل بن محمد المزروعی، وزیر انرژی امارات، اعلام کرد: باوجود کاهش ناچیز در میزان ذخایر نفت، نیازی به مذاکره درباره تشدید میزان کاهش تولید نفت توسط اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش نیست.
وی گفت: کشورهای عضو و غیرعضو اوپک که به توافق کاهش تولید پیوستند سهم خود را از کاهش تولید عملیاتی کردند و اکنون نوبت دیگر کشورهاست که کار خود را انجام دهند.
**تلاش ترامپ برای تبدیل آمریکا به ابر عرضه کننده سوخت های فسیلی
به گزارش بلومبرگ، دولت جدید آمریکا سیاست تبدیل این کشور را به یک صادرکننده مهم انرژی های فسیلی در پیش گرفته است و تلاش خواهد کرد تا سیاست دولت اوباما را برای مهار تولید و مصرف این انرژی ها در آمریکا را معکوس کند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده که آمریکا بعد از دهه ها وابستگی به منابع خارجی برای تامین انرژی، در آستانه تبدیل شدن به یک عرضه کننده نفت، گاز، زغال سنگ و دیگر منابع انرژی است.
**دولت فرانسه اکتشافات جدید نفت و گاز را ممنوع می کند
به گزارش روزنامه ایندپندنت، دولت «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه، قصد دارد در قالب یک برنامه حفاظت محیط زیست، به منظور کناره گیری از سوخت های فسیلی و روی آوردن به انرژی های تجدیدپذیر، از اعطای امتیاز اکتشافات جدید نفت و گاز در این کشور جلوگیری کند. مکرون در دوران انتخابات خود با اکتشاف نفت و گاز اعلام مخالفت کرده بود و قصد دارد مالیات بر بنزین را افزایش دهد. .
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9186**1561**خبرنگار:هما همت خواه**انتشار:مژگان توانا