یافتههای اخیر دانشمندان آمریکایی نشان میدهد که میزان موفقیت روش باروری IVF یا لقاح مصنوعی نه تنها به سن زن بستگی دارد بلکه بالا بودن سن مردان نیز میتواند احتمال باروری از این طریق را کاهش دهد.
به گزارش به نقل از سلامت آنلاین، مطالعات صورت گرفته نشان میدهد شانس باروری مردانی که سن بالاتری دارند و از روش لقاح مصنوعی برای فرزنددارشدن استفاده میکنند، نسبت به مردان جوانتر با همسرانی در رده سنی خود، به مراتب کمتر است.
به گزارش bbc، محققان هاروارد مطالعات خود را در انجمن اروپایی تولید مثل و رویانشناسی روی حدود 19 هزار چرخه IVF انجام دادهاند. در واقع، لقاح چه به صورت طبیعی یا کمکی انجام شده باشد، جهشهای ایجاد شده در اسپرم و کاهش تعداد اسپرمها در مردان سالمند و سنین بالاتر احتمال باروری را پایین میآورد.
تحقیقات قبلی حاکی از آن بود که اسپرمهای پیرتر بیشتر در معرض خطاهای ژنتیکی قرار دارند و این امر با احتمال ابتلا به اوتیسم و شیزوفرنی در کودکان مرتبط است. با این حال، سن زنان بیش از سن مردان در باروری تأثیرگذار است.
دانشمندان معتقدند که مردان 40 تا 42 ساله نسبت به مردان 30 تا 35 سالهای که همسرانشان زیر 30 سال باشند، با 46 درصد احتمال کاهش باروری از طریق لقاح مصنوعی مواجه هستند. همچنین زنان 35 ساله با داشتن همسران زیر 30 سال، بعد از یک دوره درمان نسبت به زنانی که همسران آنها در اواسط دهه 30 سنی قرار دارند، باروری موفقتری دارند.