ماهان شبکه ایرانیان

ابوعلی سینا، نابغه ی ایرانی

ابوعلی حسین بن عبدالله سینا، نابغه ی ایرانی، در هفت سالگی قرآن و بسیاری از مباحث ادبی را آموخت و باعث شگفتی همگان شد

ابوعلی حسین بن عبدالله سینا، نابغه ی ایرانی، در هفت سالگی قرآن و بسیاری از مباحث ادبی را آموخت و باعث شگفتی همگان شد. پس از آن منطق، فلسفه و طب را فرا گرفت و در این رشته ها به قله های رفیع و بلندای علمی نایل گشت. سپس به الهیات رو آورد و در این رشته نیز چون دیگر رشته ها، تبحر یافت. درباره ی گستره ی علمی و فعالیت او همین بس که ٤٥٦ تا پانصد کتاب ، رساله و مقاله به او نسبت می دهند.

روشن است که تجلیل از چنین شخصیت علمی و پاس نهادن به زحمات بی دریغ وی در عرصه های علمی ایران زمین نه تنها شایسته و بایسته است بلکه تکلیفی بر عهده ی اخلا ف دانش دوست و معرفت طلب او می باشد. بر همین اساس و برای پاس داشت از این فرزانه ی بزرگ، کنگره ی بین المللی شیخ الرییس بوعلی سینا با حضور رییس جمهور و رییس مجلس شورای اسلا می و جمعی از بزرگان علم و خرد در روزهای اول تا سوم شهریور ماه، در همدان برگزار شد.

در این کنگره حجت الا سلا م والمسلمین خاتمی سخنرانی کرد و ابوعلی سینا را در حوزه های گوناگون معرفت بشری نابغه ای کم نظیر دانست. وی با اشاره به ضرورت تجلیل از بزرگان اندیشه به خصوص ابوعلی سینا تأکید کرد که چالش ها و مشکلا تی که باعث شده است این روزگار، کم تر متفکرپرور به معنای دقیق کلمه باشد باید بررسی شوند.

وی با اشاره به تأثیر ابوعلی سینا بر فلسفه، کلا م و علم غربی کتاب های قانون و شفای را ستود و بخشی از نظریات پزشکی امروز را وامدار این دوایر مهم عنوان کرد.

حجت الا سلا م والمسلمین خاتمی از دقت نظر هوشمندانه ی ابوعلی سینا مبنی بر توجه وافی به نیاز انسان ها به قانون، یاد کرده و افزود که مواجه شدن بزرگان اندیشه در هر عصری با تنگ نظران و تنگ مایگان علمی، از مصیبت های دردناکی است که باعث خسارت های جبران ناپذیری شده است و اغلب این بزرگان به کفر والحاد و ارتداد محکوم گشته اند.

در ادامه رییس شورای عالی انقلا ب فرهنگی تأسیس پژوهشکده ی بوعلی سینا،دانشکده ی صنعتی همدان و همایش بین المللی ابن سینا را دینی برای جامعه ی علمی عنوان کرد.

در ادامه نماینده ی ولی فقیه و امام جمعه ی همدان، بوعلی سینا را در شمار انسان های کم نظیری دانست که با مجاهدت ها در فراز و نشیب های تاریخ پیروز گشته و به حقیقت انسانی خود نایل شده است.

حجت الا سلا م غیاث الدین محمدی در ادامه ابوعلی سینا را ستود و بشریت و ترقی امروز را مدیون زحمات و تلا ش های بی دریغ بزرگان اندیشه چون وی دانست.

دکتر حداد عادل نیز طی سخنانی ، ابوعلی سینا را فیلسوفی ایرانی و در تاریخ علم و دانش نام دارترین چهره عنوان کرد و گفت که وی نماد خردمندی حکمت وعقلا نیت و در فرهنگ و تاریخ، ملا ک، معیار و اسطوره ای برای سنجش می باشد.

رییس مجلس شورای اسلا می دانش ابوعلی سینا را حیرت انگیز خواند و آموخته های او را دقیق و عمیق عنوان کرد. وی وجه امتیاز ابوعلی سینا را نسبت به دیگر اندیشه ها، جامع گرایی او دانست و او را در بسیاری از رشته های مثل خداشناسی، هستی شناسی، فرشته شناسی، معرفت شناسی، طبیعت شناسی و اخلا ق ... سرآمد روزگار و متخصص قلمداد نمود. وی تأکید کرد که ناکارآمدی علم در جهان امروز حاصل بی نظمی علمی در ذهن دانشمندان است.

دکتر حداد عادل طی سخنان خود پرهیز اهل حکمت و فرهنگ از سیاست را نادرست خواند و افزود که سیاست نباید از حکما خالی باشد. همچنان که با دقتی اندک در می یابیم که درگیری با سیاست یکی از مسایل زندگی ابوعلی سینا بود.

در ادامه دبیر کنگره ی بین المللی ابوعلی سینا سخن گفت و اظهار داشت که ٢٦٥ مقاله ی علمی و تخصصی در خصوص ابعاد مختلف شیخ الرییس ابن سینا به این کنگره ارسال شده است. در پایان این همایش از مقالا ت برتر تجلیل به عمل آمد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان