در این مطلب قصد داریم رشته ورزشی اسپینینگ را برای شما معرفی کنیم و به فواید و مضرات آن بپردازیم پس تا انتها با بنیتا همراه باشید.
اسپینیگ از زیر مجموعههای ورزش بدنسازی بوده که بیش از سه دهه از اختراع آن میگذرد و در ایران به طور رسمی از سال 1386 فعالیت خود را زیر نظر فدراسیون ایروبیک و آمادگی جسمانی آغاز کرده است.
اسپینینگ یا دوچرخه سالنی یا دوچرخه ثابت در حقیقت بهترین تمرین برای دوچرخه سواران حرفهای اعم از دوچرخه سواران جاده و کوهستان بوده که به صورت عضو جدانشدنی این ورزش قلمداد میشود و همواره مورد استفاده آنها جهت آمادگی در مسابقات سنگین قرار میگیرد.
در واقع ورزش اسپینینگ شبیه سازی یک مسیر جادهای به صورتهای مختلف به همراه موزیک و رقص نور در یک محیط سالنی و سر پوشیده است به همین دلیل یک ورزش مناسب برای استفاده در فصلهای سرد است. مدت زمان مناسب برای انجام دادن این ورزش بین 20 تا 60 دقیقه است که متناسب با شرایط افراد متغیر است برای مثال فردی که کمتر از یک ماه است این ورزش را شروع کرده و مبتدی است و قبل از انجام این حرکت هیچ گونه تمرین هوازی نداشته است نباید بیشتر از 20 دقیقه این تمرین را انجام دهد تا به مرور زمان و با افزایش حجم توان قلبی و با نظر مربی خود کم کم مدت تمرین خود را بیشتر کند.
Credit: getty imagesنکتهی مهم در انجام ورزش اسپینینگ این است که این ورزش علاوه بر اینکه سبب تقویت و بهتر کار کردن اندامهای مختلف بدن مثل عضلات مختلف پا (جلو ران، پشت ران، ساق پا و...) میشود به تقویت قلب و بهتر کار کردن این عضو حیاتی بدن کمک میکند.
ورزش اسپینینگ ورزش مناسبی برای افرادی است که قصد کاهش وزن و سوزاندن چربیهای مضر بدن را دارند. در یک کلاس 45 تا 60 دقیقهای اسپینینگ حدود 400 تا 600 کیلوکالری انرژی مصرف میشود به همین دلیل این ورزش بسیار مورد توجه بانوان قرار گرفته و تعداد زیادی متقاضی و ورزشکار اسپینینگ در بین بانوان وجود دارد.
Credit: getty imagesدر مورد معایب و مضرات این ورزش سه نکته وجود دارد. نکتهی اول اینکه ورزش در محیط بسته و دور از هوای آزاد انجام میشود و همین دلیل ممکن است کمی از نشاط ورزش بکاهد. نکتهی دوم این است که این ورزش اگر بدون مشورت و بدون توصیه و راهنمایی مربی مربوطه انجام شود ممکن است در دراز مدت سبب آسیب دیدگی و زانو درد شود و نکتهی سوم ایرادی است که به اسپینینگ گرفته میشود مبنی بر اینکه عضلات بالا تنه به اندازهی عضلات پایینتنه تحت فشار نیستند که البته میتوان به راحتی با اضافه کردن چند حرکت دمبل بعد از انجام اسپینینگ این مشکل را برطرف کرد.
چیزی که مشخص است این است که اسپینینگ فواید زیادی برای سلامت و تقویت عضلات و اندامهای بدن دارد. تقویت و شکل دهی به پاها، تسریع در چربی سوزی و بهبود عملکرد قلبی و عروقی، شکل دهی ماهیچههای شکم و پهلو، ساخت قدرت و تواناییهای ذهنی و... مثالهایی از فواید اسپینینگ هستند.
Credit: getty images
کلام آخر در مورد ورزش اسپینینگ ذکر چند نکته است که به بهبود وضعیت ورزشی اسپینینگ و کاهش آسیب دیدگی شما کمک میکند.
- نکتهی اول استفاده از کفش و لباس مناسب با ورزش اسپینینگ است. کفشی که نرم باشد و به کف پا فشار نیاورد برای اسپینینگ مناسب است.
- نکتهی دوم گوش دادن و دقت کردن به توضیحات مربی راجع به چگونگی تنظیم ارتفاع صندلی دوچرخه و نحوهی صحیح قرار گرفتن وضعیت زانو و کمر است.
- نکتهی سوم این است که توجه داشته باشید پدال زدن رو به عقب کار خطرناکی است و به هیچ عنوان توصیه نمیشود چون اگر ورزشکار تصمیم بگیرد حرکت را متوقف کند نیروی زیادی به پا وارد میشود که ممکن است به پارگی مینیسک پا منجر شود.
نکتهی آخر این است که با شکم پر نه تنها از انجام این ورزش بلکه از انجام همهی ورزشهای دیگر خودداری کنید. برای ورزش اسپینینگ فاصلهی بین صرف وعدهی غذایی و انجام ورزش حداقل 2 ساعت است.
منبع: بنیتا