ماهان شبکه ایرانیان

چطور همه چیز را سریع تر یاد بگیریم؟

افزایش سرعت یادگیری یک مهارت بسیار ضروری است که در دنیای شلوغ و پر سر و صدای امروزی مجهز بودن به آن بسیار کارساز خواهد بود.

چطور همه چیز را سریع تر یاد بگیریم؟

آیا به افرادی که سریع مهارت‌های جدید را یاد می‌گیرند حسادت می‌ورزید؟ به نظر می‌رسد آن‌ها سریع‌تر مهارت‌های جدید را یاد می‌گیرند در حالی که شما همچنان دور خود می‌چرخید. اغلب تصور می‌کنیم که این افراد خیلی باهوش هستند و مغز آن‌ها با بقیه خیلی متفاوت است. 

هرچند هوش افراد با یکدیگر فرق می‌کند اما یادگیری سریع ربطی به هوش افراد ندارد بلکه مربوط به سازگاری با انواع متدهای یادگیری است تا به مغز اجازه بدهید تا هر چیزی را سریع یاد بگیرد.

بنابراین با یادگیری این استراتژی‌ها می‌توانید سرعت یادگیری خود را افزایش بدهید. در ادامه شما را با این راهکارها آشنا خواهیم کرد.

یادگیری سریع به طور خلاصه در حفظ کردن اطلاعات به صورت بهینه و لذت بردن از فرایند آن خلاصه می‌شود. بنابراین هر کسی می‌تواند سرعت یادگیری خود را بالا ببرد.

 

استایل یادگیری خود را تحلیل کنید

یادگیری

قبل از اینکه بخواهید تکنیک‌های مختلف یادگیری را امتحان کنید نیاز دارید تا استایل یادگیری خود را درک کنید:

آیا از طریق صدا یاد می‌گیرید؟ آیا زمانی که آهنگ خاصی را می‌شنوید به یاد مطلبی که قبلاً خوانده‌اید می‌افتید؟ بنابراین در رده‌ی افرادی قرار می‌گیرید که به صورت شنوایی مطالب را یاد می‌گیرید. بهتر است مطالبی که می‌خواهید یاد بگیرید را ضبط کنید.

آیا به صورت تصویری مطالب را یاد بگیرید؟ بنابراین باید تصاویر، نمودار و فهرست‌های رنگی را به محتوایی که می‌خواهید یاد بگیرید اضافه کنید.

اگر استایل یادگیری شما نه تصویری است نه شنوایی احتمالاً به صورت فیزیکی مطالب را یاد می‌گیرید. شاید باید موقع یادگیری راه بروید تا اطلاعات را به خاطر بسپارید.

 

تصویرسازی

یادگیری

زمانی که کودک هستید عموماً فرایند یادگیری از طریق خلاقیت، نقاشی کشیدن و استفاده از رنگ‌های روشن شکل می‌گیرد. زمانی که بزرگ‌تر می‌شویم و به مدرسه می‌رویم ما را تشویق می‌کنند که آن فرایند را فراموش کنیم و دانش‌ها را به یاد بسپاریم.

اما این روش برای همه جواب نمی‌دهد و یکی از دلایلی است که افراد نمی‌توانند دوره‌های آکادمیک را با موفقیت پشت سر بگذرانند و این فکر را به سر ما می‌اندازد که به اندازه‌ی دیگران باهوش نیستیم. متصل کردن مفهوم‌ها با مواردی که آن‌ها را به صورت تصویری خلق کرده‌اید راه مناسبی برای مغز است تا بهتر یاد بگیرد. از خلق کردن مفاهیم رنگی و نمودار خجالت نکشید. این کار باعث خواهد شد تا یادگیری آسان‌تر شود. 

 

از استعاره استفاده کنید

مغز زمانی که چیزی را با یک مفهوم یا ایده مقایسه می‌کنید آن را بهتر به خاطر می‌سپارد. اینجا است که استعاره راه خوبی برای فهمیدن و تقویت اطلاعات است. با استفاده از استعاره می‌توانید رابطه بین مفاهیم را راحت‌تر درک کنید. به عنوان مثال مقایسه امواج رادیویی با موج‌هایی که روی سطح آب شکل می‌گیرد یا مقایسه جریان الکتریسیته با جریان آب درون یک لوله باعث می‌شود تا ذهنتان روشن شود و مفهوم جدید را بهتر درک کنید.

 

ربط دادن

یادگیری

اگر افرادی را دیده باشید که یک سری از اعداد را به سرعت حفظ می‌کنند احتمالاً با خود می‌گویید که این‌ها چه انسان‌های باهوشی هستند اما در واقع این افراد از تکنیک ربط دادن استفاده کرده‌اند.

ربط دادن هم استفاده از توانایی خیال‌پردازی شما است. این بار باید از تکنیک داستان‌گویی استفاده کنید و آن‌ها را به یکدیگر به صورت جریان ربط بدهید. به عنوان مثال اگر می‌خواهید فهرست خریدی را حفظ کنید (پرتقال، شیر، موز و عسل) به این داستان فکر کنید: یک مرد نارنجی رنگ را تصور کنید که همراه خودش برای یک میمون (موز) گاوی (شیر) را می‌آورد که توسط یک زنبور (عسل) نیش خورده است. خوبی این روش این است که به شما اجازه می‌دهد هر چیزی را حفظ کنید. هر چقدر داستان عجیب‌تر نتیجه‌ی بهتری خواهید گرفت.

 

غوطه‌وری کل

یادگیری

اگر در مورد یادگیری زبان جدید تحقیق کرده باشید شاید نام این روش برای شما آشنا است. منطق پشت ایده این است که خود را در محیطی که برای یادگیری نیاز دارید به طور کامل غرق کنید تا مغز را مجبور به کار کنید.

به عنوان مثال اگر در یک کشور خارجی که به زبان شما تکلم نمی‌کنند اقامت کنید مجبور خواهید شد تا برای نجات خودتان هم که شده فرایند یادگیری را کوتاه کنید.

روش کودک پنج ساله

این راه فوق‌العاده است برای اینکه از یادگیری درست یک موضوع اطمینان حاصل پیدا کنید. تصور کنید که مجبور هستید موضوع مورد بحث را به یک کودک یا فردی که هیچ زمینه‌ای از بحث مورد نظر در ذهن ندارد، آموزش بدهید. شما باید همه چیز را با ساده کردن پیچیدگی‌ها به فرد مقابل توضیح بدهید. بنابراین وقتی مهارت تازه‌ای را یاد گرفتید تلاش کنید تا آن را به یک کودک آموزش بدهید. 

اگر بتوانید این کار را انجام بدهید یعنی در این زمینه به مهارت کامل رسیده‌اید. گاهی اوقات تصور می‌کنیم که مهارتی را یاد گرفته‌ایم اما در عمل اینگونه نیست.

 

رفتار خود را مثبت نگه دارید

یادگیری

اگر از اینکه نمی‌توانید چیزی را یاد بگیرید نگران باشید روی یک انرژی منفی سرمایه‌گذاری کرده‌اید. اضطراب مانع یادگیری و کشف راه‌حل برای مسائل می‌شود. اما زمانی که حس خوبی در مورد اتفاقات پیش رو داشته‌ باشید وارد یک فضای جهت‌دار ذهنی می‌شوید. شما تصور می‌کنید که همه اتفاقات خوب برای شما خواهند افتاد. در این صورت احتمال اینکه تصمیمات مناسب‌تر بگیرید بیشتر خواهد شد.

 

تکرار کنید تکرار

جای تعجب نیست که تمرین کردن باعث بهبود مهارت‌ مدنظر می‌شود. اگر به یاد داشته باشید در کودکی به همین صورت ترتیب الفبا و یا جدول ضرب را حفظ کردید. تکرار به مدت طولانی باعث ایجاد ارتباطات قدرتمندی درون رشته‌های عصبی مغز می‌شود و همین موضوع سبب خواهد شد تا به سرعت موضوع مورد نظر را یادآوری کنید.

 

همه چیز را تکه تکه کنید

زمانی که قصد دارید مهارتی تازه یاد بگیرید آن را به بخش‌های کوچکی تقسیم کنید تا راحت‌تر یاد بگیرید. اینکه برای یادگیری هر کدام از این قسمت‌ها یک زمان پایان داشته باشید هم بسیار ضروری است. به عنوان مثال اگر می‌خواهید کار با یک نرم افزار را یاد بگیرید آن را به بخش‌های مختلف تقسیم کنید.  در ضمن در پایان هر کدام از این بخش‌ها به خود جایزه بدهید!

منبع: lifehack، businessinsider، entrepreneur

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان