ماهان شبکه ایرانیان

چاره خشکی دهان

حفره دهان اهمیت خاصی در زندگی ما دارد. اول آنکه ایجاد ارتباط با جامعه از طریق حفره دهان امکان‌پذیر است

چاره خشکی دهان

حفره دهان اهمیت خاصی در زندگی ما دارد. اول آنکه ایجاد ارتباط با جامعه از طریق حفره دهان امکان‌پذیر است. دوم آنکه حفره دهان محل ورود غذا است و در نهایت، زیبایی شما در صورت با زیبایی حفره دهانی شما کاملا مرتبط است. بزاقی که در دهان است، تسهیل کننده دو نقش مهم دهان است، یعنی تغذیه و ارتباط کلامی. بزاقی که شما در دهان حس می‌کنید، کار چند غده است. سه عدد از این غده‌ها اصلی‌اند و بقیه فرعی. از غدد اصلی می‌توانیم پاروتید یا بناگوشی-تحت فکی و زیرزبانی را نام ببریم. هر مشکلی در این غدد به وجود آید، می‌تواند یک عامل خشکی دهان باشد. حالا چه مشکلاتی می‌تواند در این غدد به وجود آید:
 

• کم‌کاری: هرچه سن بالاتر می‌رود، امکان کم کار شدن این غدد و بروز خشکی دهان بیشتر می‌شود.
 

• علل روانی و هیجانی: این عوامل می‌توانند با تحریک غدد سمپاتیک و پاراسمپاتیک در کار این غدد اختلال ایجاد کنند.
 

• برخی بیماری‌ها: برخی بیماری‌ها ممکن است در این غدد به وجود آید و درمان‌های رادیوتراپی ناحیه سر و گردن، مصرف داروهای متعدد و بالاخره انسداد مجرای این غدد در اثر سنگ و دلایل خاص دیگر. بنابراین دلایل خشکی متعددند و بیماران محترم با ارجاع به متخصص بیماری‌های دهان می‌توانند به علت آن واقف شوند.

توصیه می‌کنم علاوه بر معاینه غدد و بررسی آن از سوی متخصص بیماری‌های دهان به نکات درمانی زیر توجه کنید:
 

• قرقره یک قاشق چای‌خوری روغن زیتون مخلوط شده با یک قطره آب لیمو سه بار در روز.
• نوشیدن متوالی آب در طول روز و مصرف نکردن قهوه و چای و الکل و مواد محرک و ادویه‌ها در غذا.
• پرهیز از استعمال سیگار و مشاوره با پزشک در مورد مصرف داروهای ضد افسردگی و آرام‌بخش.
• جویدن آدامس بدون قند که میزان ترشحات بزاقی را طی عمل جویدن بالا برده و از خاصیت اسیدی پلاک‌های مخرب دندان‌ها می‌کاهد. دقت کنید که از آدامس‌هایی استفاده کنید که بدون شکر بوده و حاوی زایلیتول باشد. این ترکیب احتمالا از روند ایجاد حفره پوسیدگی جلوگیری می‌کند. همچنین جویدن آدامس‌هایی با ترکیبات بیکربنات نیز مفید است چرا که این ترکیب نیز از فعالیت باکتری‌های پوسیدگی زا جلوگیری می‌کند.
• شستشوی دهان چند بار در روز به خصوص بعد از غذا یا خوردن هرنوع مواد خوراکی و در صورت نیاز، استفاده از بزاق مصنوعی.
• مسواک کردن با مسواک نرم، حداقل سه بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید، استفاده از نخ دندان به آرامی.
• پرهیز از مصرف غذاهای چسبناک و قندی مانند بیسکویت.
• مصرف دارچین و نعناع و پونه به همراه غذا توصیه می‌شود ولی مرکبات و نمک ممکن است موجب سوزش دهان شود.
• مصرف خمیردندان‌ها یا سایر اشکال بیوتن و بیواکسترا نیز کمک بزرگی به رفع عوارض این بیماری می‌کند.

 

منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی