ماهان شبکه ایرانیان

برنامه مدون ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی برای حرکت در مسیر جهاد اقتصادی

یک عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از برنامه های مدون و در دست تهیه این ستاد برای حرکت در مسیر "جهاد اقتصادی " خبر داد.
عزت الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در گفت و گویی با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، به نامگذاری سال جاری به عنوان سال جهاد اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: کشور ما کشوری است که یک سری قابلیت های اقتصادی در آن وجود دارد، همچنین کشور ما دارای زمینه های زیادی است که می تواند ما را به سمت پویایی هر چه بیشتر اقتصاد سوق دهد.
وی افزود: به طور مثال در بخش گاز ما تقریبا سومین مخازن گاز دنیا را در اختیار داریم، همچنین باید گفت که در بخش نفت ما کشور عقب افتاده ای نیستیم.
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به فعالیت کشاورزان در مناطق مختلف کشور اشاره کرد و ادامه داد: در زمینه کشاورزی اگر بخواهیم می توانیم کشاورزی و کشت مناسبی داشته باشیم چرا که تغییرات آب و هوایی در کشور ما بالای 40 درجه است، یعنی ممکن است در یک جای کشور ما هوا زیر صفر و در نقطه دیگر هوا بالای 50 درجه باشد.
یوسفیان ملا گفت: از سوی دیگر باید گفت که سیاست گذاری هایی در بخش های مختلفی انجام شده که این سیاست گذاری ها می تواند منجر به پیشرفت و بالندگی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران شود.
* در گذشته هرکس که مصرف بیشتری داشت یارانه بیشتری می گرفت
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب سیاست های کل نظام را بر طبق مستندات ترسیم می کنند، اظهار داشت: سیاست کلی نظام چه در بخش سیاسی و چه در بخش اجتماعی و چه در بخش فرهنگی همه بر اساس قانون اساسی توسط رهبر انقلاب به دستگاه های مختلف ابلاغ می شود.
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ادامه داد: سیاست گذاری هایی که در ایام گذشته در زمینه اقتصادی انجام شده بود و همچنین با توجه به سیاست های اقتصادی که سال گذشته به اجرا در آمد سبب شد که سال جاری را رهبر انقلاب به عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری کنند.
یوسفیان ملا افزود: سال گذشته دولت اعلام کرد که حاضر است قانون هدفمندی یارانه ها را اجرا کند و در این زمینه نیز شجاعت زیادی به خرج داد و همه شاهد بودیم که به خوبی این قانون را به اجرا درآورد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: در گذشته دولت های مختلف شعارهایی در زمینه بحث هدفمندی یارانه ها سر می دادند ولی در عمل هیچ کس این طرح را به اجرا در نیاورد و این طور بود که هر کس مصرف بیشتری داشت یارانه بیشتری هم به خود اختصاص می داد.
* دشمن سعی دارد با استفاده از حربه تحریم ما را تحت فشار قرار دهد
وی گفت: امروز این طور نیست، مثلا اگر کسی در حال حاضر 10 خودرو خریداری کند می تواند باک 10 ماشین خود را با استفاده از سهمیه اختصاص داده شده پر کند و کسی هم که یک موتور سیکلت خریداری می کند می تواند تنها از سهمیه خود استفاده کند.
یوسفیان ملا ضمن تمجید از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها اظهار داشت: مخالفین و دشمنان جمهوری اسلامی ایران در سطح دنیا همیشه مسائل اقتصادی را پیش می کشیدند و سعی داشتند که ما را با استفاده از حربه تحریم مورد فشار قرار دهند.
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه تحریم یک مسئله اقتصادی است، گفت: دشمن همواره سعی داشته که با استفاده از اعمال تحریم به منافع خود دست پیدا کند، البته دشمن به جز حربه اقتصادی ممکن است از حربه های فرهنگی و اجتماعی هم استفاده کند ولی باید گفت که اکثر فشارهایی که تا کنون دشمن به ما وارد کرده از لحاظ اقتصادی و با استفاده از حربه تحریم بود.
وی ادامه داد: ما باید یک سری قابلیت ها داشته باشیم تا بتوانیم با استفاده از این قابلیت ها قدرت را از دشمن سلب کنیم.
یوسفیان ملا افزود: قابلیت های ما باید به گونه ای باشد که دشمن نتواند هیچ سخن و صحبتی از تحریم به میان آورد، به طور مثال دشمنان می گویند که ما نمی توانیم مصرف داخلی بنزین کشور را تولید کنیم؛ بر این اساس سعی می کنند از این مسئله به عنوان یک اهرم فشار استفاده کنند، چرا که دشمن این طور فکر می کند که اگر ما بخواهیم خودمان بنزین تولید کنیم پالایشگاه نداریم و ناگزیریم که از پتروشیمی ها استفاده کنیم و در صورتی که از پتروشیمی ها استفاده کنیم کیفیت محصولات پایین خواهد آمد و بعد از آن هم با مشکل محیط زیست و آلودگی هوا مواجه خواهیم شد و از سوی دیگر هم فعالیت پالایشگاه برای تولید محصولات دیگر متوقف خواهد شد، بر این اساس باید گفت که دشمن ابعاد مختلف موضوعات را مورد توجه قرار می دهد.
* بانک ها باید پناهنگاه مردم باشند
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: تاکنون شاهد بودیم که در منطقه عسلویه و پارس جنوبی هر مقدار که سرمایه گذاری شد جواب گرفتیم، همچنین مشاهده کردیم که دولت زمانی که قصد کرد تمام کوی و برزن های کشور را گازرسانی کند این کار را انجام داد و حتی در حال حاضر ما می توانیم گاز خود را صادر کنیم.
وی ادامه داد: همه این موارد دست به دست هم داد و طوری سامان دهی شد که رهبر انقلاب تصمیم گرفتند امسال را به عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری کنند.
یوسفیان ملا افزود: همچنین یک سری مسائل مالی و بانکی و یک سری مسائل در مقوله عدم پاسخگویی برخی مسئولین وجود دارد، بانک ها در واقع باید پناهنگاه مردم باشند و همانطوری که امنیت سیاسی و اجتماعی و قضایی مردم تامین می شود و هیچ کس نمی تواند حریم شخص دیگری را در هم شکند و مردم به راحتی در راه ها و جاده های کشور بدون دلهره و اضطراب تردد می کنند باید امنیت اقتصادی آحاد مردم هم تامین شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این رابطه گفت: به طور مثال اگر شخصی نیاز به عمل جراحی با هزینه بالا داشته باشد باید آنقدر امنیت داشته باشد که بتواند این هزینه را تامین کند و در واقع مسئولین نظام همان طور که به فکر امنیت و مصونیت سیاسی و اجتماعی ملت هستند باید در این زمینه هم تدابیری ویژه ای بیندیشند.
وی با تاکید بر اینکه ما نیاز مبرم به یک جهاد اقتصادی در کشور داریم اظهار داشت: با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و همچنین تولیداتی که هم اکنون در کشور وجود دارد و آمادگی که در بخش صنعت است و نیز زمینه هایی که برای مقابله با برخی مفاسد اقتصادی موردی وجود دارد رهبر انقلاب با تدبیر حکیمانه و خردمندانه خود سال جاری را به عنوان سال جهاد اقتصادی نام گذاری کردند.
* تلاش برای پیشرفت اقتصاد کشور بر همه واجب است
یوسفیان ملا ضمن ابراز امیدواری برای تحقق شعار "جهاد اقتصادی " گفت: جهاد اقتصادی به این معنا است که ما بیش از یک حرکت مضاعف از خود تلاش نشان دهیم.
وی ادامه داد: جهاد تنها به معنای فعالیت در میدان جبهه و جنگ و استفاده از ادوات و سلاح های جنگی نیست بلکه جهاد می تواند در مقوله های مختلف از جمله بخش فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و دیگر عرصه ها ما را به سر منزل مقصود برساند.
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تاکید کرد: زمانی که سخن از جهاد به میان می آید بر یکایک ملت واجب می شود که در زمینه اقتصادی فعالیت بیش از پیش و مضاعفی داشته باشند و هیچ کس نمی تواند بگوید که وظیفه ای در این زمینه ندارد و احساس وجوب نمی کند.
یوسفیان ملا ادامه داد: زمانی که رهبر معظم انقلاب سال 90 را به عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری کردند به این معنا است که هر کس باید به اندازه توان و قدرت خود وارد عرصه شود و در میدان کارزار اقتصادی خودی نشان دهد.
وی گفت: اگر کسی که در بستر بیماری است و نمی تواند حتی از جای خود تکان بخورد ولی احساس می کند که اگر یک حبه قند را مصرف نکند می تواند در جهاد اقتصادی با همه شریک شود باید به اندازه وسع و توان خودش در این عرصه فعالیت کند.
یوسفیان ملا اظهار داشت: یک شخصی قاضی که بیت المال را از حلقوم یک فرد فاسد بیرون می کشد تا آن دولتمرد که میدان را از مفسدین اقتصادی خالی می کند و به آنها اجازه ورود نمی دهد می توانند باید در این زمینه فعالیت داشته باشند.
* هرکس باید در حد توانش در جهاد اقتصادی شرکت کند
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه هر کس به اندازه وسع و توان خودش باید در این مقوله فعالیت کند، اظهار داشت: مقصود رهبر انقلاب از نامگذاری سال جاری به عنوان سال جهاد اقتصادی این بود که فعالیت در این عرصه نیازمند تلاشی بیشتر از حرکت برای یک جهش و کار مضاعف است و ورود به این عرصه نیازمند یک جهاد است و جهاد هم در واقع به معنای دفاع در آخرین حد و همچنین هجوم در حد منتهای خود در زمینه اقتصادی است.
وی مفسدین اقتصادی را به مین های میدان جنگ تشبیه کرد و افزود: مسئولین مختلف و همچنین اعضای ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تلاش می کنند تا این مین ها را از میدان جنگ خالی کنند و صحنه را پاک و سالم به جهاد گران واگذارند تا جهاد گران اقتصادی بتوانند در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به تشکیل کمیسیون ویژه برای موضوع جهاد اقتصادی در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی در اولین جلسه علنی سال 90 مجلس برای تشکیل این کمیسیون ویژه پیشنهادی ارائه دادند که این پیشنهاد با استقبال سایر نمایندگان مواجه شد.
یوسفیان ملا با بیان اینکه بررسی موضوعات مختلفی در دستور کار جلسات این کمیسیون قرار دارد گفت: امیدوارم که قوای دیگر نیز با انجام فعالیت های مشابه بتوانند گام هر چه بلندتری را برای اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه جهاد اقتصادی بردارند تا مردم کشور بیش از پیش در زمینه اقتصادی احساس آرامش داشته باشند.
* ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی میدان را برای جهاد گران اقتصادی آماده می کند
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی گام اول را در زمینه جهاد اقتصادی برداشته است، ادامه داد: بر اساس دستور کارهای این هفته مجلس قرار است که افراد عضو کمیسیون ویژه بررسی موضوع جهاد اقتصادی در جلسات هفته جاری مشخص شوند.
یوسفیان ملا با بیان اینکه اولین جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی دوشنبه هفته قبل در سال 90 تشکیل شد افزود: موضوع جهاد اقتصادی یکی از مسائلی بود که اعضای ستاد اهمیت ویژه ای برای آن قائل هستند و در جلسه گذشته ستاد نیز بحث های مفصلی در این زمینه میان اعضا رد و بدل شد.
وی در این رابطه افزود: برای جهاد و مبارزه کردن نیاز به میدان جنگ است، میدان جنگ هم ممکن است آلوده به مین و سایر خطرات باشد، در واقع باید گفت که در زمینه اقتصادی افراد فاسد و اشخاصی که سعی می کنند در این عرصه گرد و غبار ایجاد کنند و فضا را تار جلوه دهند مانند مین در میدان اقتصاد هستند که اعضای ستاد وظیفه دارند این افراد را کنار بزنند و در کنار دیگر جهادگران این عرصه را برای فعالیت پاک کنند.
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: اعضای ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی پشتیبان تمام جهادگران در زمینه جهاد اقتصادی هستند تا بتوانیم به لطف خداوند به فرمایشات مقام معظم رهبری در این زمینه جامعه عمل بپوشانیم.
وی در خصوص برنامه های ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی برای اجرای هر چه بهتر جهاد اقتصادی طی سال جاری اظهار داشت: بحث ها و صحبت های مفصلی در این رابطه صورت گرفته است و قرار است که برنامه های مدونی در جلسات آینده ستاد در این زمینه تهیه و ترسیم شود.
یوسفیان ملا ادامه داد: در حال حاضر برخی خلاء ها در زمینه های برخی قوانین و مقررات وجود دارد که انشاء الله با تشکیل کمیسیون ویژه بررسی موضوع جهاد اقتصادی در مجلس شورای اسلامی این خلاءها نیز برطرف خواهد شد.
* طرح برخی مسائل منجر به ضعیف شدن ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی می شود
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در پاسخ به سؤالی در خصوص سخنان مطرح در مورد رئیس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: در حال حاضر ستاد فعالیت خود به خوبی انجام می دهد لذا بهتر است که به این مسائل نپردازیم، چرا که برخی سخنانی که در مورد ستاد عنوان می شود منجر به ضعیف شدن ستاد می شود و ستاد نمی تواند فعالیت خود را به خوبی پیش ببرد.
یوسفیان ملا ادامه داد: البته آقای رحیمی در این زمینه برنامه هایی دارد و نظرش این است که در این جهاد مشارکت قوی و همه جانبه ای داشته باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه گفت و گوی خود با خبرنگاران پارلمانی خبرگزاری فارس، تاکید کرد که برای ورود به عرصه جهاد اقتصادی باید فعالیت های مختلف و متعددی در زمینه مختلف از جمله تجارت، تولید، کشاورزی، عمران و بسیاری از عرصه های دیگر که با اقتصاد مرتبط است داشته باشیم.
وی گفت: در بحث تجارت که به شاخه های مختلفی تقسیم می شود زمینه های بسیاری خوبی برای حرکت در مسیر جهاد اقتصادی وجود دارد، همچنین در زمینه تولید نیز زمینه های بسیار خوبی در کشور وجود دارد که مسئولین باید برای استفاده از این زمینه ها و ظرفیت ها اهتمام هر چه بیشتری داشته باشند و جهاد گونه عمل کنند.
* برای فعالیت بیشتر در زمینه تجارت خارجی می توان از صنایع دستی استفاده کرد
یوسفیان ملا با بیان اینکه باید سعی کنیم وابستگی خود را به کشورهای خارجی کمتر از گذشته کنیم افزود: به لطف خداوند کشور ما در زمینه صنعت نیز پیشرفت های فراوانی داشته است که این پیشرفت ها می تواند زمینه بسیار مناسبی برای فعالیت در راستای جهاد اقتصادی باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر حرکت جهادی در زمینه اقتصادی کشور اظهار داشت: به طور مثال در زمینه تولید گندم ما سالانه 11 میلیون تن تولید و 11 میلیون تن هم مصرف داریم و تقریبا می توان گفت که در این زمینه خودکفا هستیم، همچنین در بخش تولید برنج نیز ما سالانه 2 میلیون و 400 هزار تن مصرف داریم و سالانه 2 میلیون تن برنج هم در کشور تولید می کنیم که باید گفت 400 هزار تن برنج در این زمینه کم داریم که این خلاءها باید در میدان جهاد اقتصادی پر شود تا بتوانیم به نقطه مطلوب برسیم و برای مصرف برنج محتاج کشورهای خارجی نباشیم.
یوسفیان ملا به تجارت خارجی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: بسیاری از صنایع در کشور وجود دارد که می تواند به ما برای فعالیت هر چه بیشتر در زمینه تجارت خارجی کمک کند، همچنین می توان برای فعالیت بیشتر در زمینه تجارت خارجی از صنایع دستی استفاده کرد.
* باید نفت از بودجه کشور با یک حرکت جهادی بیرون رود
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه باید طوری حرکت کنیم که صادرات غیر نفتی جایگزین صادرات نفتی در کشور شود، گفت: باید طوری برنامه ریزی کنیم که نفت از بودجه کشور با یک حرکت جهادی بیرون رود.
وی در این رابطه افزود: متاسفانه هنوز ما به نفت اتکاء داریم و باید طوری برنامه ریزی کنیم که نفت از بودجه سالیان کشور خارج شود و درآمدهای نفتی صرف فعالیت های زیر ساختی و عمرانی در کشور شود.
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در بخش دیگری از گفت و گوی خود با خبرنگار فارس اظهار داشت: رهبر انقلاب تاکید زیادی داشتند تا در زمینه جهاد اقتصادی از شعار گرایی پرهیز شود و مسئولین و آحاد مردم سعی کنند که در این زمینه عمل گرا باشند.
یوسفیان ملا ادامه داد: متاسفانه در کشور ما این طور است که به جای عمل کردن به برخی مسائل سمینار و کنفرانس تشکیل می دهند و تنها یک سری مسائل اولیه را در این کنفرانس ها مطرح می کنند، البته تشکیل این سمینار ها و کنفرانس ها در حد اطلاع رسانی و ترسیم راه می تواند مفید باشد ولی باید توجه کرد که زیاده روی در این زمینه به معنای شعاری برخورد کردن با مسائل است.
* به جای تشکیل سمینار تدابیری برای عملیاتی شدن جهاد اقتصادی بیاندیشیم
وی همچنین گفت: بهتر است که به جای تشکیل کنفرانس و سمینار تدابیری برای اجرا و عملیاتی شدن جهاد اقتصادی بیندیشیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ضمن تقدیر از عملکرد رسانه ملی و سایر رسانه ها در زمینه جهاد اقتصادی تصریح کرد: تمام افراد باید برای شرکت در جهاد اقتصادی وظیفه خود را بدانند و در راستای عمل به شعار جهاد اقتصادی حرکت کنند.
یوسفیان ملا با اشاره به مخالفت برخی از نمایندگان برای تشکیل کمیسیون ویژه بررسی موضوع جهاد اقتصادی در مجلس گفت: استدلال این عده این بود که تشکیل این کمیسیون در واقع به معنای برخورد شعاری با موضوع جهاد اقتصادی است.
* حرکت در مسیر جهاد اقتصادی مستلزم وجود قوانین کارآمد است
وی یادآور شد که برای حرکت در مسیر جهاد اقتصادی نیاز به برخی دستگاه ها داریم که در این زمینه سیاست گذاری کنند، چرا که حرکت در این مسیر مستلزم وجود قوانین کار آمد است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر جلسات بررسی جهاد اقتصادی در مجلس به جلسات گفت و گو تبدیل شود و تنها اعضای این ستاد با مطبوعات گفت وگو کنند در واقع با موضوع جهاد اقتصادی شعاری برخورد شده است ولی اگر اعضای این کمسیون مستقیم مسائل را بررسی و مسائل را حل کنند این کمیسیون به میدانی برای پشتیبانی از جهاد اقتصادی تبدیل خواهد شد.
یوسفیان ملا تصریح کرد که مسئولین باید شعارگرایی را کنار بگذارند و برای حرکت در مسیر جهاد اقتصادی باید لباس جهاد به تن کنند تا انشاء الله در پایان سال 90 شاهد رشد و شکوفایی هر چه بیشتر کشور در عرصه اقتصادی باشیم.
وی گفت: ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی هم قطعا برنامه های خود را برای حرکت در مسیر جهاد اقتصادی اعلام خواهد کرد تا جهادگران به مشکلی برخورد نکنند.
یوسفیان ملا ادامه داد: در قوه قضائیه هم ستادی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی تشکیل شده است و یک مجتمع قضایی اقتصادی با مجموعه قضات کارآمد برای فعالیت در این زمینه مشغول کار هستند.
وی گفت: تا زمانی که رای این دادگاه ها قطعی نشده است نمی توان اسامی مفسدین را اعلام کرد لذا نباید انتظار داشت که به محض شناسایی یک مفسد نامش اعلام شود.
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد زیادی به دلیل جرایم اقتصادی پشت میله های زندان هستند اظهار داشت: هیچ نگرانی در مورد فعالیت قوای 3 گانه در زمینه جهاد اقتصادی وجود ندارد چرا که قوای 3 گانه عزم خود را برای حرکت در مسیر جهاد اقتصادی جزم کردند.
یوسفیان ملا با اشاره به سخنان رئیس جمهور در مورد اعلام اسامی 250 مفسد اقتصادی به قوه قضائیه گفت: اعضای ستاد به طور مداوم با رئیس جمهور در مورد مفاسد اقتصادی گفت و گو می کنند و با هم ارتباط دارند و گزارش کار ستاد هم به طور مداوم به روسای قوای سه گانه ارسال می شود.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی