دیدار اخیر لیدی گاگا با دالای لاما، جنجالهای زیادی را به همراه داشته و هواداران این خواننده آمریکایی، در شبکههای اجتماعی از او به خاطر دیدار با رهبر دینی بودائیان تبت انتقاد کرده اند. این دیدار اصلا به مذاق چینیها خوش نیامده و با انتقادات فراوانی همراه شده. گفتگوی دالای لاما و لیدی گاگا بیشتر در مورد مسائل انسان دوستانه بوده و اصلا در مورد مسائل سیاسی صحبتی به میان نیامد. اما انتشار تصاویری از این دیدار توسط لیدی گاگا و ابراز لطف او نسبت به دالای لاما کافی بود تا هزاران چینی او را به باد انتقاد بگیرند. یکی برای لیدی گاگا نوشته:« حالا به نظر میرسد که تو هواداران چینی ات را دوست نداری و این ناامید کننده است.» فرد دیگری هم برای او نوشت :«با این الگوی نفرت انگیزی که داری، بهتر است زودتر چین را ترک کنی.» اینها بخشی از پیغامهایی هستند که در شبکه اجتماعی Weibo که نسخه چینی توئیتر است برای لیدی گاگا نوشته شده. خیلی از این پیغامها با این هش تگ بازتاب یافته اند :«هیچ فردی مهمتر از کشور ما نیست.» و بیش از 20 هزار نفر دراین باره کامنت گذاشته و 2.7. میلیون بازدید داشته.
البته برخی از کاربران هم این دیدار را تصمیم شخصی لیدی گاگا دانسته اند و آن را دیداری سیاسی قلمداد نکرده اند وبرخی افراد هم این سوال را مطرح کردهاند که آیا او قادر خواهد بود تا بار دیگر به چین سفر کرده و در این کشور آسیایی کنسرت دیگری را برگزار کند یا خیر؟
مقامات چینی براین باورند که دالای لاما رهبری جنبشی را برعهده دارد که برای استقلال تبت میجنگد و از همین رو هرگونه دیدار با دالای لاما، جنجالهای زیادی را درا ین کشور ایجاد میکند و از سوی چینیها اقدامیناپسند به حساب میآید. از سوی دیگر دالای لاما که از سال 1959 در تبعید است بارها اعلام کرده تنها به دنبال آن است تا منطقه تبت اقتدار سیاسی بیشتری داشته باشد.
هونگ لی سخنگوی وزارت امورخارجه چین در این رابطه گفته:« اجماع بین المللی گسترده ای درمورد شخصیت دالای لاما وجود دارد. اگر در چین به اینترنت بروید و کامنتهای شهروندان چینی را مطالعه کنید، متوجه میشوید که آنها از این دیدار ناراحت و عصبانی شده اند.»
این درحالی است که لیدی گاگا شخصیتی شناخته شده و محبوب در چین است ولی رسانههای رسمیچینی ترجیح دادند تا خبر این دیدار را نادیده بگیرند. هرچند که یکی از روزنامههای محلی تبت به بازتاب این دیدار پرداخته و نوشته:«لیدی گاگا به خاطر کارها و رفتارهای عجیب و غریبش مشهور است. او گفته که این دیوانگی، در حقیقت زیبایی اوست. در رفتار صمیمانه و مهربانانه ای که با دالای لاما داشت، میتوان این دیوانگی را دید.»
برخی از رسانههای هنگ کنگی هم در گزارشهای خود اعلام کرده اند که دپارتمان تبلیغات حزب کمونیست این کشور با انتشار بیانیه ای از رسانهها خواسته اند تا از پخش ترانهها و توزیع آهنگهای لیدی گاگا دست بکشند.
این اولین باری نیست که لیدی گاگا در آسیا با چنین جنجالهایی روبرو شده و چندسال پیش بود که مقامات چینی به خاطر رفتارهای نامناسب،نام او را در لیست سیاه قرار داده بودند. علاوه بر این، لیدی گاگا اولین کسی نیست که در پی سفر به چین و دیدار با دالای لاما و یا ابراز حمایت از او، با مشکل روبرو شده و پیش از این، بون جووی(Bon Jovi)، سلنا گومز و مارون 5 هم شاهد کنسل شدن به یک باره کنسرتهایشان دراین کشور بزرگ بوده اند. شارون استون هم درسال 2008 به دلیل جمع شدن بنرها و پلاکاردهای تبلیغاتی محصولات آرایشی و عطرش، به دلیلی مشابه، به انتقاد از مواضع سیاسی دولت چین پرداخته بود.