ماهان شبکه ایرانیان

آفت کش ها

آفت کش ها، مواد دفع کننده ی آفاتی هستند که یا برای انسان عامل مولد بیماری اند و یا به مواد غذایی و محصولات کشاورزی خسارت وارد می کنند

آفت کش ها
آفت کش ها، مواد دفع کننده ی آفاتی هستند که یا برای انسان عامل مولد بیماری اند و یا به مواد غذایی و محصولات کشاورزی خسارت وارد می کنند. آفت کش ها را می توان بر اساس نوع آفاتی که نابود می کنند به حشره کش ها، جونده کش ها، قارچ کش ها و یا علف کش ها تقسیم کرد. بسیاری از این سموم علاوه بر آثار سودمندشان می توانند برای سلامت انسان مضر باشند، بنابراین بایستی در مصرف آنها روش هایی را بکار برد که از آثار مفیدشان استفاده کرد و آثار مضرشان را به حداقل رسانده یا بطور کلی آنها را فاقد آثار زیانبخش نمود. در مورد آثار زیانبار آفت کش ها و خطرات احتمالی آنها نگرانی های زیادی وجود دارد، چرا که مشخص شده هر کس در زندگی روزمره ی خود به نحوی در معرض اثر آفت کش ها قرار می گیرد. یک فرد ممکن است به دو صورت در معرض سموم ضد آفات قرار گیرد، یکی به صورت کوتاه مدت و محدود و دیگری به صورت مستمر و طولانی مدت، حالت اول می تواند به مسمومیت حاد و شدید منجر شود آثارش بلافاصله بعد از قرار گرفتن در معرض سم آشکار شود. نوع دوم حالتی است که به مسمومیت مزمن منجر می شود، به این صورت که فاصله ی اولین تماس با سم و بروز اولین آثار مسمومیت، زمانی طولانی است و مسمومیت حاصله، از نوع مزمن و در نتیجه استمرار تماس با مواد شیمیایی است که با مقادیر کم ولی به طور مداوم و روزانه صورت می گیرد و آثار و علائم حاد و شدید بوجود نمی آورد.
آفت کش ها ممکن است از راه دهان (دستگاه گوارش) یا تنفسی یا از طریق پوست وارد بدن شوند. در مسمومیت های حاد که در محل کار اتفاق می افتد، مهمترین راه جذب سم، معمولاً پوست بدن است، در حالی که در مسمومیت های اتفاقی و یا عمدی (خود کشی) غالباً سم از راه دهان وارد بدن می شود. مسمومیت های عادی که در افراد معمولی دیده می شود، بیشتر به علت آلودگی هوا یا آمیخته شدن آب آشامیدنی و غذا با آفت کش هایی است که در کشاورزی و بهداشت به کار می روند.
منبع: مجله World Health
منبع: نشریه پیام پزشک، شماره 55..
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان