شما در نیمه شب بیدار میشوید تا کودکتان را آرام کنید و از اینکه چرا هر ساعت از خواب بیدار میشود، تعجب میکنید. زمانی که چرخه خواب کودکان کوتاهتر میشود به طور عجیب و غریبی شب هنگام از خواب بیدار میشوند. از آنجایی که آنها بیشتر اوقات را در خواب سبک سپری میکنند، زمانی که گرسنه یا سردشان میشود به راحتی از خواب بیدار میشوند.
حقایقی درباره خواب کودکان
لیو جی برک، افرادی که میگویند مانند یک کودک میخوابند، معمولا کودکی ندارند.
مراقبت از کودک، کار راحتی نیست. خب، در واقع کاری که همهی آنها انجام میدهند، خوردن، دفع کردن و خوابیدن است. اما آنها آن را زیاد انجام میدهند! به این دلیل مراقبت از کودکان سخت است. پس بله، شما باید صبور باشید . والدین برای شاد کردن کودکشان از انجام هیچ کاری دریغ نمیکنند، اما دانستن برخی از حقایق در رابطه با خواب کودک به شما کمک خواهد کرد که آن را از راه بهتر و دقیق تری انجام دهید.
حقایق خواب کودک
20 دقیقه زمان میبرد تا کودکان به خواب عمیق بروند
خیلی از افراد تعجب میکنند که چرا به محض اینکه کودکانشان را پایین میگذارند تا بخوابند، آنها بیدار میشوند و شروع به گریه کردن میکنند. این به این خاطر است که آنها هنوز در حالت خواب رم که با حرکات سریع چشم همراه است، قرار دارند. اکثر کودکان 20 دقیقه طول میکشد تا به خواب عمیق بروند. تنفسشان کند و پا زدنهایشان متوقف میشود. این بهترین زمانی است که میشود آنها را بخوابانید .
زمانی که کودکان گرسنه هستند، به خواب سبکی فرو میروند و به همین خاطر به راحتی از خواب بیدار میشوند
بیشتر والدین حسرت این را دارند که برای روز هم که شده است، کودکشان در طول شب خوابش ببرد. اما، برای اینکه کودکان به هنگام شب بیدار میشوند، دلیلی وجود دارد. کودکان معده کوچکی دارند و نیاز دارند که به صورت دورهای تغذیه شوند. بنابراین زمانی که آنها گرسنه یا ناراحت هستند، سبک میخوابند و به همین خاطر به راحتی از خواب بیدار میشوند. اساسا، بیداریهای شبانه مکانیسمی است که لازمهی بقای کودکان است.
چرخههای خواب نوزاد تقریبا 50 الی 60 دقیقه به طول میانجامند
چرخههای خواب طفل با چرخه خواب بزرگسال فرق دارد. کودکان بیشتر زمان خوابشان را در حالت خواب رم که با حرکات سریع چشم همراه است، سپری میکنند به طوری که چرخه خوابشان کمتر از یک ساعت است. هر ساعتی که آنها به خواب سبک میروند مستعد بیدار شدن از خواب هستند. در این حالت نفس کشیدنشان نامرتب میشود و چشمهایشان شروع به تکان خوردن میکند. خواندن یک لالایی یا تسکین دادنشان به واسطه نوازش پشتشان، کمک میکند که آنها به خواب عمیق روند.
بچهها به خواب زیادی احتیاج دارند
کودکان عاشق خوابیدن هستند! اطفال متوجه روز و شب نمیشوند. از این رو، آنها مانند بزرگسالان چرخه خواب ثابتی ندارند. بیشتر کودکان تازه متولد شده هر روز به مدت 16 الی 19 ساعت میخوابند. هنگامی که بزرگتر میشوند، زمان خواب کاهش مییابد. بیشتر کودکان 2 الی 3 بار در طول شب برای غذا خوردن بیدار میشوند. بیدار نگه داشتن کودک در طول روز به این دلیل که شب بهتر بخوابد ایدهی خوبی نیست، به طوری که او احساس خستگی میکند و به خواب رفتنش طول میکشد. یک کودک بهتر استراحت کرده، شب بهتر میخوابد.
کودکان با هم فرق دارند
تمام مادرها در رابطه با کودکشان و الگو خواب او نظرهای مختلفی دارند. بنابراین، جای تعجب نیست که کودکان با هم فرق دارند پس برنامههای خوابشان هم با هم فرق دارد. طول میکشد تا برخی از کودکان به یک روال خواب عادت کنند. برخی برای شروع خواب طولانیتر نسب به دیگران، بدنشان را بیشتر میکشند. از آنجایی هر کدام مدت خواب شیرین خود را دارند، کودک خود را با سایر کودکان مقایسه نکنید.
خواب برای رشد مغز کودک، بسیار مهم است
در طول مدت مرحله خواب حرکت سریع چشم یا رم، خونی که به سمت مغز جاری میشود فوق العاده افزایش مییابد. همچنین پروتئینهای عصبی که به یادگیری کمک میکنند، تولید میشوند. از این رو، خواب نقش عمدهای در حفظ حافظه و رشد مغز دارد. در طول این مرحله، تمام اطلاعات غیر ضروری از ذهن پاک میشود و چیزی که مهم است به درستی حفظ میشود. تقریبا 70% از رشد مغز کودک در دو سال اول زندگی فرد صورت میگیرد، که این موضوع خود نشان میدهد که چرا کودکان بیشتر میخوابند.
3 الی 6 ماه طول میکشد تا نوزادان به داشتن یک خواب روتین عادت کنند
بیشتر والدین بعد از تولد فرزندشان از خواب محروم میشوند. کودکان در طول شب بسیار از بیدار میشوند، و والدین منتظر روزی هستند که عزیزشان در طول شب بخوابد. ممکن است 4 تا 6 ماه طول بکشد تا اینکه نوزادان بتوانند خودشان را به داشتن یک خواب با روند روتین وقف دهند . برخی ممکن است زودتر به این روند برسند، در حالی که ممکن است برای نوزادان دیگر این زمان بیشتر طول بکشد. تنها قانون این است که، سعی نکنید هر چیزی را با اجبار انجام دهید. به طورطبیعی کودک شروع میکند به بهبود الگوهای خواب و داشتن خواب طولانیتر.