چندی پیش رسانه نیویورک تایمز و دیگر خبرگزاریها خبری منتشر کردند که به احتمال زیاد منشا علمی ندارد. موضوع این مقاله در مورد ارتباط بین مطالعهی بیشتر و طول عمر بیشتر بوده. با بنیتا همراه باشید تا در مورد این مقاله بیشتر بخوانید.
بنا بر آنچه در مقاله منتشر شده آمده کتاب خواندن و افزایش طول عمر با هم در ارتباط تنگاتنگ قرار دارند.محققین با استفاده از اطلاعات 3635 نفر در 50 تحقیق مختلف٬ افراد مورد مطالعه را به 3 بخش مختلف تقسیم کردند. گروه اول کسانی که به هیچ عنوان کتاب نمیخوانند. گروه دوم متعلق به کسانی است که در هفته تا 3 ساعت و نیم کتاب میخوانند و گروه سوم هم کسانی هستند که پر هفته بیش از 3 ساعت و نیم مطالعه دارند.
تحقیقات در زمینهی علوم جامعه شناسی و پزشکی٬ دریافتند که بخش بزرگی از افراد کتابخوان را بانوان و افرادی با تحصیلات دیپلم به بالا تشکیل میدهند. بنابراین محققان فاکتورهایی مانند سن٬ نژاد٬خودآگاهی از سلامت بدن٬ افسردگی٬ شاغل بودن و وضعیت تاهل آنها را بررسی کرند.
این آمار نشان میدهد کسانی تا 3 ساعت و نیم در هفته کتاب میخوانند در مقایسه با کسانی که اصلا کتاب نمیخوانند 17 درصد بیشتر به زنده ماندن امیدوارند. همچنین گروه سوم به نسبت کسانی که اصلا کتاب نمی خوانند هم 23 درصد امید به زندگی بیشتری دارند.
این که نیویورک تایمز از تحقیق دانشمندان به این نتیجه گیری دست یافته بسیار هوشمندانه است اما این سوال پیش میآید که نیویورک تایمز چگونه بین امید به زندگی افراد و کتاب خواندن چگونه ارتباطی علمی یافته.باید بدانیم که بدون مدرکی برای ارتباط واقعی و علمی آن دو٬ تمامی نتیجهگیریها در حد حدس و گمان است. درستی این مقاله مانند درستی نظریهی ارتباط بین میزان خودکشی افراد و میزان خرج زندگی برای آنهاست.