نتایج تازهترین تحقیقات درباره باقیمانده سموم در میوهها و سبزیها
میوهها و سبزیهای تازه پای ثابت رژیم غذایی سالم هستند اما آیا به موضوع باقیماندن سموم و آفتکشها روی این محصولات توجه کردهاید؟ سموم و آفتکشهایی که در مزرعه برای از بین بردن آفتها، حشرات، کرمها و قارچها استفاده میشود با شستن میوهها و سبزیها زیر شیر آشپزخانه از بین نمیرود.
این سموم با مصرف میوهها و سبزیها وارد بدن ما میشود و در طولانیمدت میتواند مشکلاتی برایمان ایجاد کند و سلامت ما را به خطر بیندازد.
با محدود کردن استفاده از محصولات آلوده به سموم میتوان تماس با آفتکشها را تا 80 درصد کاهش داد. بهترین راه کاهش مصرف آفتکشها استفاده از محصولات ارگانیک است. محصولات ارگانیک که با برچسب خاصی در بازار قابل شناسایی هستند، قیمت بالاتری دارند اما به دلیل اینکه در کاشت و تهیه آنها از سموم و آفتکش استفاده نمیشود سالم و ایمن هستند و طرفداران زیادی دارند. کاشت و پرورش سبزیها و میوههای ارگانیک بدون استفاده از سم و آفتکش و به روش سالم و طبیعی کار آسانی نیست و در همه مراحل نیاز به دقت و نظارت کامل دارد. بررسیها نشان داده است حتی میوهها و سبزیهایی که در باغچههای خانگی کاشته میشوند حاوی باقیمانده سموم هستند.
جدیدترین فهرست میوهها و سبزیهای آلوده را در ادامه بخوانید.
1.کرفس :کرفس پوست محافظ ندارد و آفتکشها در آن باقی میمانند. نتایج آزمایشها نشان داده است که 64 نوع مختلف آفتکش در این سبزی وجود دارد. بهتر است از کرفسهایی که به روش ارگانیک تهیه شده است، استفاده کنید. در صورت دسترسی نداشتن به انواع ارگانیک، کلم بروکلی، پیازچه و پیاز جایگزینهای مناسبی هستند.
2.هلو : این میوه هم پوست نازکی دارد و بنابراین آفتکشهای زیادی در آن باقی میماند. محققان در بررسیهای خود 62 نوع مختلف آفتکش را در این میوه شناسایی کردهاند. بهتر است سراغ هلوهای ارگانیک بروید و در صورت دسترسی نداشتن به محصولات ارگانیک از هندوانه، نارنگی، پرتقال و گریپ فروت استفاده کنید.
3.توت فرنگی: توت فرنگی هم در فهرست میوههای آلوده قرار دارد. احتمال آلودگی توتفرنگی به سموم و آفتکشها وقتی فصل آن نیست بیشتر است. طبق نتایج بررسیها 59 نوع آفتکش روی توتفرنگی مشاهده و شناسایی شده است. اگر به نوع ارگانیک این میوه دسترسی ندارید، کیوی و آناناس جایگزینهای بهتری هستند.
4.سیب: سیب هم مانند هلو برای از بین بردن حشرات، آفتها و قارچها سم پاشی میشود. بررسیها نشان داده است 42 نوع مختلف آفتکش روی سیب باقی میماند که با شستن و پوست کندن به طور کامل از بین نمیروند. بنابراین بهتر است نوع ارگانیک آن را تهیه کنید. در ضمن پوست کندن میوه و سبزی ارزش غذایی آن را کم میکند. اگر به نوع ارگانیک این میوه دسترسی ندارید، هندوانه، موز و نارنگی جایگزینهای ایمنی هستند.
5.زغال اخته: این میوه در سال 2010 به فهرست آلودهترین میوهها و سبزیها اضافه شده است و محققان در بررسیهای خود 52 نوع آفتکش روی آن شناسایی کردهاند.
6.شلیل: این میوه با 33 نوع مختلف آفتکش در گروه میوههای آلوده قرار میگیرد. برای تهیه این میوه هم بهتر است سراغ انواع ارگانیک بروید و اگر به محصولات ارگانیک دسترسی ندارید هندوانه و انبه جایگزینهای مناسبی هستند.
7.فلفل دلمهای: پوست نازک فلفلها مانع مناسبی در برابر آفتکشها نیست ضمن اینکه به آنها مقدار زیادی حشرهکش زده میشود. بنابراین طبیعی است که مقدار زیادی آفتکش روی آنها باقی بماند. محققان 49 نوع آفتکش در این محصول شناسایی کردهاند. نخود فرنگی، بروکلی و گل کلم جایگزینهای مناسبی هستند.
8.اسفناج: این سبزی هم برای اولین بار در سال 2010 به فهرست آلودهترین میوهها و سبزیها اضافه شده است که با 48 نوع مختلف آفتکش روی آن آلودهترین سبزی برگ سبز به شمار میآید.
9.کلم: با وجود اینکه کلم برگ سبزی مقاومیدر برابر آفتها و بیماریها به حساب میآید اما در بررسیها تعداد زیادی آفتکش در آن مشاهده شده است. اگر به نوع ارگانیک این سبزی دسترسی ندارید از گل کلم و بروکلی استفاده کنید.
10.گیلاس: حتی انواع محلی گیلاس هم ایمن نیستند. نتایج تحقیقات جدید نشان داده است مقدار زیادی آفتکش در این میوه وجود دارد. طبق نتایج آزمایشهای انجام شده 42نوع آفتکش در این میوه مشاهده شده است. در صورت دسترسی نداشتن به گیلاس ارگانیک تمشک جایگزین مناسبی است.
11.سیبزمینی : شاید باور نکنید اما این سبزی محبوب هم با 37 نوع مختلف آفتکش در فهرست آلودهها قرار دارد. توصیه میشود در صورت دسترسی نداشتن به نوع ارگانیک آن، از بادمجان و گل کلم استفاده کنید.
12.انگور : تاکستانها در طول زمان رشد انگور چند نوبت سمپاشی میشوند و به خاطر پوست نازک این میوه سموم باقیمانده روی آن با شستن و پوست کندن از بین نمیرود. محققان 34 نوع مختلف آفتکش در این میوه شناسایی کردهاند. در صورت دسترسی نداشتن به انگور ارگانیک، کیوی و تمشک جایگزینهای مناسبی هستند.
نکته: اگر نگران هستید که فهرست این میوهها و سبزیها هنگام خرید یادتان برود پیشنهاد میکنیم این قانون کلی را به یاد داشته باشید که هرچه پوست میوه و سبزی نازکتر باشد احتمال وجود سم در آن بیشتر است. به عنوان نمونه سیب و موز را مقایسه کنید. 42 نوع مختلف آفتکش روی سیب وجود دارد که با شستن و پوست کندن به طور کامل از بین نمیروند اما با پوست کندن موز آفتکشها به احتمال زیاد از بین میروند.
منبع: www.salamat.com
/م