ماهان شبکه ایرانیان

لطفاً خودتان را کنترل کنید!

هنگام عصبانیت چگونه با دیگران برخورد کنیم؟ عصبانیت یک حالت هیجانی شدید یا خفیف است که با ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی مثل افزایش ضربان قلب، فشار خون، تنفس و

لطفاً خودتان را کنترل کنید!
هنگام عصبانیت چگونه با دیگران برخورد کنیم؟
عصبانیت یک حالت هیجانی شدید یا خفیف است که با ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی مثل افزایش ضربان قلب، فشار خون، تنفس و... همراه است. این حالت می تواند از عوامل بیرونی یا درونی ناشی شود.
از نشانه های عصبانیت بروز رفتارهای غیرارادی، پرخاشگری و جنگ و جدال است. فردی که دائم و به سادگی عصبانی می شود، قادر به برقراری روابط اجتماعی سالم با دیگران نیست، پس باید با راهکارهایی جلوی خشم و عصبانیت را گرفت.
راهکارها:
- پرخاشگری تان را با غلبه بر عصبانیت خود سرکوب کنید. در چنین شرایطی بهتر است از فکر کردن به موضوعی که شما را عصبانی کرده بپرهیزید و به چیز دیگری فکر کنید.
- خودتان را از درون آرام کنید. با خودتان صحبت کنید و دائم به خودتان تلقین کنید که شما فرد عصبی و زودرنجی نیستید. شما می توانید با موضوع برخورد دیگری داشته باشید و بعداً به بهترین راه حل برای آن فکر کنید. به خود بگویید که شما منطقی و صبورید.
- از دشنام دادن، پرت کردن اشیاء، برخوردهای فیزیکی و قهر کردن جداً خودداری کنید.
- هنگامی که عصبانی می شوید، یک نفس عمیق بکشید و ذهنتان را آرام کنید. اگر می توانید در جایی دراز بکشید، چشمانتان را ببندید، عضلات بدنتان را شل کنید و به صدای خود گوش دهید.
- هنگام عصبانیت و برای غلبه کردن بر آن، یک عبارت کلیدی را انتخاب کنید و دائم با صدای بلند یا از درون به خودتان بگویید؛ عباراتی مثل «آرام باش»، «سخت نگیر» و «به خودت مسلط باش».
- زمانی که از عوامل بیرونی و محیطی عصبانی هستید، به جای آنکه دائم از آنها ایراد گرفته و کاستی ها را متذکر شوید، به خود بگویید: اینکه مهم نیست، این هم می گذرد، مشکلی پیش نمی آید، درست می شود.
- اگر انتظار نداشته باشید که اعمال و رفتار دیگران همیشه باب میل شما باشد، کمتر از دست دیگران عصبانی خواهید شد.
- اگر خود را برتر و بهتر از دیگران ندانید، کمتر از دستشان عصبانی خواهید شد.
- هنگامی که عصبانی هستید پیاده روی کنید، ورزش کنید و اگر نتوانستید به حمام بروید.
- هنگام عصبانیت اگر در حال از دست دادن کنترل خود هستید، صحنه بحث و دعوا را ترک کنید تا کار بالا نگیرد.
- با خود فکر کنید که اگر فردی مقرراتی، با نظم و انضباط، کاری، فعال، وقت شناس و خوش قول هستید، هیچ دلیلی ندارد که بقیه آدم های جهان هم مثل شما باشند؛ پس سعی نکنید آنها را هم مثل خودتان ببینید.
- شوخ طبع و شاد باشید تا عصبانیت کمتر در شما ظاهر شود.
- سعی کنید خودتان را با شرایط وفق داده و تکنیک های تغییر رفتاری و کنترل خود را تمرین کنید.
منبع: کانون خانواده شماره 227
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی