با فرا رسیدن فصل تابستان همچنان که طبیعت آغاز به گرم تر شدن می کند، محیط خانواده نیز گرمای صمیمیت را بیش از پیش تجربه می نماید. اصلی ترین دلیل این تجربه نیز حضور پررنگ تر فرزندان دلبندی است که 9 ماه آزگار علم آموزی در محیط آموزشی را پشت سر گذارده و اکنون اوقات فراغت خود را در کنار خانواده سپری می کنند. معمولاً پدران و مادران شاغل نیز فرصت این ایام را مغتنم می شمارند و سفری تابستانی را تدارک می بینند.
سفر، خود کوله باری از تجربه است و مجالی برای تجدید قوا. بی تردید هدف هریک از خانواده ها، گذراندن تعطیلاتی مهیج همراه با برنامه های مفرح و نشاط آور است و در این راستا، هیچ خانواده ای را نمی توان یافت که حتی از احتمال تهدید سلامتی اعضا استقبال کند. با این حال عمدتاً ملاحظه می شود که خانواده ها به صرف برخورداری از آسایش و راحتی بیش تر از نکته های اساسی غفلت می ورزند و استفاده از رستوران های بین مسیر را به تهیه ی غذاهای خانگی ترجیح می دهند. اگرچه مسافرت فرصتی برای استراحت تمامی اعضای خانواده به ویژه مادران به شمار می آید، اما باید مراقب بود که این آسایش مقطعی و زودگذر، به تهدید سلامت خانواده نینجامد.
متأسفانه در حال حاضر رستوران های بین راهی، استانداردهای بهداشتی را در مراحل آماده سازی غذا به طور مطلوب و مناسب رعایت نمی کنند. از این رو، توصیه می شود خانواده های عزیز با تدارک غذاهای سالم و ساده ای که حمل آنها آسان و از قابلیت ماندگاری بیش تری نیز برخوردار باشد، نظیر ساندویچ های « نان و پنیر و گردو»، « انواع کتلت ها» و دیگر غذاهای سالم و مطمئن؛ « بهداشت» و « سلامت » اعضای خانواده را تضمین کنند تا علاوه بر آنکه از طعم غذای سودمند خانگی لذت می برند، خاطره ای ماندگار از سفری دلچسب در ذهن خود به ثبت برسانند. نکته دیگری که نباید از آن غافل شد، شیوه ی آماده سازی و محتوای « غذاهای سریع» است. باید دانست که« تهاجم فرهنگی» ابعاد گسترده ای دارد که یکی از بارزترین آنها، تأثیرات منفی بیگانگان بر روش تغذیه ای دیگر ملت هاست. در حال حاضر کشورهای غربی با مطامع فرهنگی و اقتصادی، سعی دارند با غلبه دادن مک دونالد یا کوکاکولا و مانند اینها بر بازارهای مصرف کشورهای در حال توسعه، فرهنگ تغذیه ای این کشورها را به تسخیر درآورند. حال آنکه برخلاف نگرش تغذیه ای شرقی که بر کیفیت غذا استوار است، در فرهنگ تغذیه ای غربی، عمدتاً ارزش های غذائی فدای طعم خوش غذا و سرعت تهیه ی آن می شود. باید توجه داشت که Fast Food را به معنای غذایی سریع و آماده نباید به انواع ساندویچ های سوسیس یا کالباس و... محدود و منحصر کرد، بلکه غذاهای آماده در فرهنگ بومی ما، از مواد ساده و مغذی نظیر نان، پنیر، خیار، گوجه فرنگی، انواع مغزها و غیره تشکیل می شود که علاوه بر طعم مطلوب، از ارزش غذائی بالائی نیز برخوردار هستند.
اکنون فرصت مناسبی است که ذائقه ی فرزندان خود را بیش از پیش با غذاهای سنتی و سالم آشتی دهیم، تا در تجربه ی تعطیلات تابستانی امسال و سال های آینده علاوه بر برخورداری از بدنی سالم، زمینه های احترام به فرهنگ تغذیه ای بومی نیز در آنان تقویت گردد. انشاء الله.
منبع:دنیای زنان، شماره 49