تولید و پخش برنامههایی مانند «قند پهلو» را باید به فال نیک گرفت. این برنامه با چاشنی طنز مخاطب را با ادبیات آشتی میدهد. آنهم در زمانهای که انگار ادبیات و بهخصوص، شعر در هجوم دنیای مجازی دیده نمیشوند و اگر هم بازتابی داشته باشند بسیار اندک است. در ادامه با بنیتا همراه باشید.
«قند پهلو»، برنامهای با موضوع شعر و ادبیات طنز بود که با حضور شاعران طنزپرداز ایرانی به تهیهکنندگی «امیر قمیشی»، اجرای «رضا رفیع» و «داوری شهرام شکیبا» و «ناصر فیض»، از شبکه آموزش پخش میشد.
برنامه قند پهلو
از هشتم فرودین 1394 مرحله جدید «قند پهلو» با حضور شرکت کنندگانی از کشورهای ایران افغانستان و تاجیکستان پخش میشد که علاوه بر رضا رفیع ، یک مجری از شبکه ملی تاجیکستان حضور داشته و «قاسم رفیعا» نیز به جمع داوران اضافه شد.
امیر قمیشی درباره مجموعه «قند پهلو» و اینکه چرا بهصورت دائم روی آنتن شبکه آموزش نمیرود، گفت: «قند پهلو» یک برنامه فصلی است و در ایام و زمانهای مناسبتی تولید شده و روی آنتن میرود».
وی درباره زمان تولید این برنامه و اینکه نوروز سال 96 روی آنتن خواهد رفت یا خیر؟ عنوان کرد: «شاید این برنامه در نوروز 96 به تولید برسد که در این صورت یک ماه قبل از نوروز هم میتوانیم تولید آن را شروع کنیم. به هر حال این امر به برنامهریزیهای شبکههای مختلف و برنامههایی که دارند وابسته است و اینکه این برنامه کی میتواند در کنداکتور قرار بگیرد».
قمیشی با بیان اینکه «قند پهلو» معمولاً در اعیاد ملی و مذهبی روی آنتن میرود درباره روتین شدن این برنامه اظهار کرد: «تفاوت «قند پهلو» با برنامههای شبانهای مثل «خندوانه» که در طول سال ادامه دارند در شرکتکنندههای آن است. کسانی که در مسابقه برنامه ما شرکت میکنند حتماً باید شاعر و طنزپرداز باشند که تعدادشان محدود است بنابراین نمیتوانیم به طور متوالی برنامه داشته باشیم. معمولاً من، رضا رفیع و دو داور برنامه تعدادی از این افراد را پیشنهاد میدهیم و به جمعبندی میرسیم که درنهایت انتخاب با خود آقای رفیع مجری «قند پهلو» است.»
این تهیهکننده با اشاره به بازخوردهایی که در زمانهای مختلف پخش برنامه «قند پهلو» داشته است، بیان کرد: «قند پهلو» برنامه پرمخاطبی بوده و تأثیر آموزشی و فرهنگی هم داشته چون شبکه میزبان برنامه نیز آموزشی است منتها نمیتوان گفت تنها برنامه مروج شعر طنز فارسی در تریبون تلویزیون «قند پهلو» است. قطعاً این برنامه هم عمر و اوج و فرودی دارد و ممکن است مثل بعضی از برنامههای دنیا که 10 سال طول میکشند، نباشد»
وی درباره مخاطبان برنامه نیز گفت: «خدا را شکر ما تاکنون با اقبال مخاطب خاص و عام مواجه بودهایم. از استاد دانشگاه و مسئولان کشوری و چهرههای حوزوی گرفته تا هنرمندان و مردم مخاطبان برنامه بودهاند».
قمیشی در پایان درباره تغییراتی که ممکن است در سری بعدی این برنامه داشته باشند و وسعت بخشیدن در تولید این برنامه اظهار کرد: « سری آخر این برنامه که در شبکه آموزش پخش شد تغییرات بسیاری داشت. بخشی از وسعت بخشی به برنامه به بودجه بستگی دارد و چون شبکه آموزش بودجه زیادی ندارد ما هم انتظاری نداریم بلکه بیشترین اصرار ما این است که این برنامه در همین شبکه به تولید برسد».
برنامه قند پهلو