گوجهفرنگی تازهای که در اوایل پاییز به بازار میآید و ما آن را در سالاد یا با پنیر استفاده میکنیم، آب فراوانی داشته و از نظر موادمعدنی و ویتامینها به ویژه ویتامین C بسیار غنی است، بهطوری که طبق پژوهشهای انستیتوی تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران 94 درصد آب دارد و در 100 گرم از آن 14 میلیگرم کلسیم، 8/1 میلیگرم آهن، 3 میلیگرم سدیم، 244 میلیگرم پتاسیم، 27 میلیگرم فسفر و 24 میلیگرم ویتامین C موجود است. از گوجهفرنگی تازه، گوجهفرنگی خشکشده بهصورت ورقهورقه، رب تهیه شده در آفتاب و در آتش و کنسرو آماده ربگوجه تهیه میشود. در کنار این فرآوردههای شناخته شده آب گوجهفرنگی نیز چند سالی است که در دسترس است.
در کل، آب گوجهفرنگی از جمله فرآوردههای باارزش این سبزی بوده که آب بسیار بالایی (6/93درصد) داشته و از نظر ویتامینها و مواد معدنی بسیار ارزشمند است، بهطوری که در 100 گرم از آب گوجه بهصورت خشک 227 میلیگرم پتاسیم، 200 میلیگرم سدیم، 9/0 میلیگرم آهن، 18 میلیگرم فسفر، 7 میلیگرم کلسیم، 16 میلیگرم ویتامین C، 8/0 میلیگرم نیاسین، 03/0 میلیگرم ریبوفلاوین و 5/0 میلیگرم ویتامینB1 وجود دارد و توصیه میشود به جای هرگونه نوشابههای قندی و گازدار، افراد از آب گوجهفرنگی استفاده کنند. بسیاری از افراد هستند که حتی به جای آب، آب گوجهفرنگی میخورند و نیازهای بدن خود را به کمک آن برطرف میکنند. ریختن آن روی سالاد به جای سس هم بسیار توصیه میشود. برای درست کردن آب گوجهفرنگی کافی است آن را در مخلوطکن ریخته و صاف کنید. فراموش نکنید که آب این سبزی را هم مانند سایر مایعات طبیعی میتوان تا سه روز در یخچال نگهداری کرد، البته در ظرفی که در آن محکم بسته شده و با این نوشیدنی پر شده باشد و جایی برای هوا باقی نماند. خوشبختانه به تازگی آب گوجهفرنگی آماده هم وارد بازار شده که اگر 100 درصد طبیعی باشد و روی آن علامت استاندارد درج شده باشد و عبارت بدون رنگ، نگهدارنده و افزودنی دیده شود، قابل اعتماد و مصرف خواهد بود.
پی نوشت ها :
* متخصص صنایعغذایی
منبع:www.salamat.com